Widok
Lista prezentów
Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z listą prezentów ślubnych? Bardzo by mi taka pasowała, bo nie chcemy gościom narzucać, że kasa, a z drugiej strony nie chcemy dostać masy niepotrzebnych klamotów. Tym bardziej że ja snobka jestem, i nie zadowalam się byle czym ;-).
Więc wrzuciłoby się konkretne rzeczy na tą listę, zakres cenowy też byłby zróżnicowany, i byłoby fajnie. Ale technicznie to nie mam pomysłu jak to rozwiązać - net odpada, bo wiele osób nie korzysta.
A może macie inne pomysły jak zorganizować sprawę prezentów?
Więc wrzuciłoby się konkretne rzeczy na tą listę, zakres cenowy też byłby zróżnicowany, i byłoby fajnie. Ale technicznie to nie mam pomysłu jak to rozwiązać - net odpada, bo wiele osób nie korzysta.
A może macie inne pomysły jak zorganizować sprawę prezentów?

u mnie będzie wierszyk o kasie :))))
i szczerze mówiąc nie spotkał się z krytyką najbliższych a raczej z ich aprobatą:)
wydaje mi się że większy problem będzie chyba z tymi prezentami :) no bo lista musiałaby być bardzo długa, żeby każdy znalazł w niej coś dla siebie i coś na co może sobie pozwolić:)
i szczerze mówiąc nie spotkał się z krytyką najbliższych a raczej z ich aprobatą:)
wydaje mi się że większy problem będzie chyba z tymi prezentami :) no bo lista musiałaby być bardzo długa, żeby każdy znalazł w niej coś dla siebie i coś na co może sobie pozwolić:)

Zakładam, że od części i tak dostaniemy kasę, więc lista nie musi być aż tak długa. Chodzi tylko o to, że jak sobie zamarzyłam np. toster firmy Ph... z konkretnej linii, bo akurat taki mi się podoba i do kuchni by mi pięknie pasował, to żebym właśnie taki dostała.
A może ja zbyt materialistycznie podchodzę do rzeczy?...
A może ja zbyt materialistycznie podchodzę do rzeczy?...

ma.sia ty okropna materialistko :) ja też bym najchętniej taka listę rozprowadziła!!!!
tylko to i tak nie rozwiązuje problemu aktualizacji listy - bo możesz dostać 12 żelezaek firmy Br... i 20 tosterów i 30 czajników ;) ze swojej ulubionej listy :)
chyba że po prostu wybierzesz osobę która zaopiekuje się listą i goście będą do tej osoby dzwonić i się umawiać, co kto kupuje :) i ona na bierząco będzie mówić, że żelazka to już nie, bo ktoś inny chce je kupić :) i został tylko toster i maszynka do mięsa ....
tylko to i tak nie rozwiązuje problemu aktualizacji listy - bo możesz dostać 12 żelezaek firmy Br... i 20 tosterów i 30 czajników ;) ze swojej ulubionej listy :)
chyba że po prostu wybierzesz osobę która zaopiekuje się listą i goście będą do tej osoby dzwonić i się umawiać, co kto kupuje :) i ona na bierząco będzie mówić, że żelazka to już nie, bo ktoś inny chce je kupić :) i został tylko toster i maszynka do mięsa ....
[img][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
Witam was , ja niestety dzis obudzilam sie z goraczka , wzielam lekarstwa i siedze pod kolderka:(:( co do prezentow to my raczej jestesmy za kasa ,poprostu mieszkamy razem juz dwa lata ( pewnie macie zgorszone minki cooo????) i raczej mamy juz wszystkie potrzebne sprzety hihihihi jak ktos sie bedzie pytal to powiemy chyba ze moga dac nam dowolna sumke . Jakos dyplomatycznie musimy to zalatwic:)

my tez mamy wierszyk o kasie:) a do tego na stronce www pojawi sie lista z prezentami(bardzo krotka i zroznicowana cenowo) dla tych, ktorzy i tak zdecyduja sie cos kupic.
ma.sia jesli nie kazdy korzysta z netu to mozna wydrukowac taka liste i wyslac ja w formie lancuszka:) chociaz to moze byc skomplikowane dla gosci i jest ryzyko, ze lista gdzies po drodze zaginie. do listy dolaczasz adresy innych gosci,wysylasz liste komus, ta osoba skresla co kupi i posyla liste dalej. i tak dalej, az lista wroci do ciebie:)
pozdrawiam
flo
ma.sia jesli nie kazdy korzysta z netu to mozna wydrukowac taka liste i wyslac ja w formie lancuszka:) chociaz to moze byc skomplikowane dla gosci i jest ryzyko, ze lista gdzies po drodze zaginie. do listy dolaczasz adresy innych gosci,wysylasz liste komus, ta osoba skresla co kupi i posyla liste dalej. i tak dalej, az lista wroci do ciebie:)
pozdrawiam
flo
No właśnie jakoś tak to sobie wymyśliłam, ale... kto się zaopiekuje taką listą? Jak moi rodzice, to będzie że dlaczego nie teściowie, a teściowej chyba bym takiej listy nie powierzyła (hmmm).
Niby mogłaby to być moja świadkowa, ale ona ma tylko komórkę a nie ma telefonu stacjonarnego, a wiadomo jak to jest z dzwonieniem na komórkę. Jednym słowem zawsze jest jakieś ALE...
Właśnie, tak to jest jak ktoś jest podłym materialistą ;-)
Niby mogłaby to być moja świadkowa, ale ona ma tylko komórkę a nie ma telefonu stacjonarnego, a wiadomo jak to jest z dzwonieniem na komórkę. Jednym słowem zawsze jest jakieś ALE...
Właśnie, tak to jest jak ktoś jest podłym materialistą ;-)

tak, sabra zgorszyłam się okrutnie ;) gdybyśmy mogli razem zamieszkac z moim dawno byśmy to już zrobili, ale niestety ..... rodzice by nas wydziedziczyli .... ale może się zaczniemy w maju już bawić w remoncik, to sobie zaczniemy razem rządzić :)

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]
Moi rodzice się krzywili do czasu skończenia przez nas studiów, a potem nie mieli innego wyjścia jak tylko odpuścić. Bo po pierwsze ja i tak zawsze robię jak chcę (ale teraz sobie musicie o mnie myśleć!!!), a po drugie oznajmiłam że za mąż wychodzić nie zamierzam, bo mi papierek do niczego niepotrzebny.
No i jak ja teraz wyglądam??? Życie sprawę zweryfikowało, i okazało się że papierki zawsze się przydają. A ja się podkręcam tym ślubem jak nie wiem co :-))).
No i jak ja teraz wyglądam??? Życie sprawę zweryfikowało, i okazało się że papierki zawsze się przydają. A ja się podkręcam tym ślubem jak nie wiem co :-))).

Tak tak, ja też tak mówię, że najszczęśliwsza będę jak przyjdą i będą się dobrze bawić, nie liczę na żadne prezenty ani kasę, ale przecież oni i tak coś przyniosą!!!!!!! i lepiej po prostu powiedzieć co się chce :) gościom przy kasie mówić, że najbardziej przydadzą się pieniążki, a przyjaciółkom mówić o drobiazgach - albumach, rameczkach do zdjęć, filiżankach w biedroneczki itd :)

[/url]
[/img]

[/url]
[/img]