Odpowiadasz na:

Kurczak. W sumie cały tylko wycinam piersi. Ostatnio dodaję korpus kaczki też. Do tego mnóstwo warzyw. Szczególnie selera z nacią. Opalona cebula. Zagotowuję, ogień zmniejszam tak, żeby rosół pykał... rozwiń

Kurczak. W sumie cały tylko wycinam piersi. Ostatnio dodaję korpus kaczki też. Do tego mnóstwo warzyw. Szczególnie selera z nacią. Opalona cebula. Zagotowuję, ogień zmniejszam tak, żeby rosół pykał i dodaję przyprawy: sól około łyżki, pieprz około 30 ziarenek i ziele angielskie - 2-3 ziarenka. I tak gotuję 4-5 godzin. Ważne, żeby nie bulgotał, bo wyjdzie szarobure coś.
Zerknij sobie też na stronę:
https://www.vigorprzyprawy.pl/product-category/mieszanki-przyprawowe/przyprawy-do-drobiu/

Kupisz dobre przyprawy do drobiu, w tym do rosołu.

zobacz wątek
2 lata temu
~udi

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry