Widok

Łóżko 80x200 - jakie wymiary kołdry?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam córka ma 2,5 roku , kupiłam jej łóżko jw. Tylko nie wiem jakie wymiary kołdry do kompletu? W jysku była albo 140x200 nie wiem czy nie będzie zwisać z łóżka? Albo takie małe kołderki 100x130, nie wiem czy z kolei nie za malutkie:/ jaks wielkość jest najlepsza i czy dostanę gdzieś pośrednią wielkość? Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do tego wymiaru lozka kup juz normalna koldre 140/200, lzejsza, zeby sie malej sama nie zsuwala pod wlasnym ciezarem, ale dzieci tak szybko rosna, ze kazda mniejsza jest bez sensu! zreszta nawet poscielki na 140 dostaniesz wszedzie!
ja na samym poczatku pamietam, ze z jednej strony wciskalam koniec koldry pod materac, taki kawalek, zeby nie uciekala w nocy :)
image
Piegoosek bardzo dziękuje za pomoc! Podejrzewam że nie ma takiej kołdry np 100x200?:)
dziecko będzie się bardziej odkrywało przy tak wąskiej kołdrze
Ja ostatnio 'zamawiałam' u Św. Mikołaja (moich rodziców) na prezent dla synka właśnie większą kołdrę i z tego co mi mama mówiła to kupili 140x200, bo takich pośrednich nie było. Teraz mały śpi pod taką właśnie 100x130 i się odkrywa :P a jak jesteśmy u rodziców to śpi pod normalną i jest ok i się nie odkrywa :))
A pościele dziecięce są właśnie na wymiar 140x200 :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

do góry