Widok

Lozko dla dziecka, czy koniecznie z barierka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nasza Mala jeszcze dlugo pospi w swoim lozeczku, ale chce do jej pokoju wstawic lozko zeby miec gdzie ja karmic w nocy. No i wlasnie zastanawiam sie jakie kupic, najchetniej wzielabym takie normalne "niedzieciece" zeby ktos moglby sie na nim przespac jak u nas bedzie albo ja z Mala, a w takim dzieciecym to sie nie zmiescimy. Tylko nie wiem czy jak ona juz bedzie na tyle duza zeby spac w swoim lozeczku to nie spadnie jak nie bedzie barierek? Bo te dzieciece lozeczka czesto maja jakis tam kawalek scianki. Pomozcie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
możesz dokupić barierkę do takiego zwykłego dorosłego łóżka ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo dobry pomysł ta barierka :)
super, dzieki:)
ja bym kupiła dorosłe łóżko - i dokupiła barierkę, mój chrześniak ma niacałe 2 latka i śpi na normalnym dorosłym wyrku bez barierki. Takie dziecięce i tak byś musiała za jakiś czas zmienić
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takie dorosłe nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem, znajomi mają bardzo małe mieszkanie i skazani byli na 140x70 a kto wie co będzie za 3-4 lata, bo gdzieś tyle ich syn w nim wytrzyma. Nie dali dużo, http://artbo.pl/lozka-140x70/lozko-k-140x70-z-materacem.html a po 3-4 latach kto wie, może i tak by coś zmieniali.
My będziemy kupować materac na niskich nóżkach, żeby synek mógł sobie swobodnie szaleć. Nie mam zamiaru drzeć się pół dnia: "Nie skacz po łóżku!" Niech sobie skacze, tylko zadbam, zeby w pobliżu nie było nic, o co można się uderzyć. Kilka drugich połówek pierwszych nocy pewnie spędzi na podłodze obok łóżka, ale potem się przyzwyczai ;) Albo może jakiś fotel będę przystawiać :)
Opinia została zablokowana przez moderatora
myśmy naszą przyzwyczajali tak :

jak nauczyła się swobodnie chodzić, ok 1,3 mc zamiast łóżeczka w jej pokoju połozyliśmy jej materac i na nim spała. trwało to okk 1mca, wchodziła i schodziła z niego sama, żadnego problemu. spała też super, nawet lepiej niż w łóżeczku, jak sie obudziła w nocy czy nad ranem wołała mama i nie wstawala sama.
po tym czasie kupiliśmy jej z ikei łóżko MINNEN, rozciągane na dł.2m, a w tej chwili ma 1,35. cieszyła się tak bardzo pierwsze pare dni, że żadne prezenty nie wywołały takiej reakcji wcześniej :) łóżo ma boczki więc jak mała spi to nie ma opcji żeby się sturlała, ale jest w stanie sama wejść i zejść.
uważam, że im szybciej dziecko ma normalne łóżko tym lepiej, większa swoboda i samodzielność.

wiem też że można dokupić barierki, niestety trzeba uważać bo bardzo częśto to jest tylko prowizorka, gdy dziecko się oprze w czasie snu to barierka i tak nie wytrzymuje i "puści"

pozdrawiam:)

Kiedyś czytałem że ta strefa przypodłogowa nie jest zbyt dobra dla dziecka.
My kupiliśmy na allegro drewniane łóżeczko dla dziecka z barierką na 170 cm długie (nasz błąd, lepsze by było nieco dłuższe- bo jak czasem rodzic zaśnie z dzieckiem to musi nogi podkurczać). Ponieważ kupowaliśmy u producena zamówiliśmy barierkę dłużą czyli na 2/3 długości łóżka. Nie ma szans, aby córa spadła z łóżka, a śpi w nim w najróżniejszych pozycjach, nawet z nogami oplecionymi o barierkę. W ciągu dnia, jak dziecko ma ochotę poszaleć, albo koleżanki do niej przychodzą to można łatwo barierkę ściągnąć. (Również jak już nieco podrośnie można ją zwykłą piłą przyciąć by była krótsza)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

do góry