Widok

Ludzie to jednak potwory

Jakim trzeba być h........em aby zostawić na pastwę losu w kartonie w lesie szczura. Dziś znalazłam a raczej mój sąsiad szczurzycę jak się później okazało w kartonie w Jaskowym Parku. Biedne stworzenie zmarzło by albo koty by go zjadły.
Życzę byłemu już właścicielowi aby ktoś go potraktował tak jak on potraktował zwierzaka.
Zły człowieku znajdę cię zobaczysz.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4
@ Ciacho
" (...) zwierzaczki są do kochania.."

W Ł A Ś N I E ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja myślę, że chodziło o zostawianie psich odchodów tam, gdzie nie powinno się ich zostawiać...

natomiast ja miałam bardzo nieprzyjemny incydent kiedy mój piesek był mały...zebrałam jego odchody z trawnika i wyrzuciłam do kosza na śmieci...pech chciał, że przejeżdżała straż miejska i dostałam mandat w wysokości 50zł bo wyrzuciłam kupę do pojemnika, który nie jest do tego przystosowany...na moje pytanie "gdzie mam wyrzucić skoro na całym osiedlu nie ma koszy na psie ochody?" usłyszałam "w takim wypadku proszę zabrać odchody ze sobą i spuścić w toalecie... tak, będę chodzić pół godziny z psim g*wnem w woreczku...no czy oni myślą?

K&K nie wyciągaj z kontekstu ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No....ja kocham je jeść...
image
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ciacho
ze tego, co się orientuję, jest przepis, który zezwala na wyrzucanie psich odchodów do zwykłych śmietników...
Wygląda zupełnie jak mój chomik, którego kiedyś miałam :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
widzisz, prawie 3 lata temu tego jeszcze nie wiedziałam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@vi:

Istnieją zeznania, mówiące nawet o kilku Twych chomikach ;)

@k&k:

1. Przydałaby się umiejętność skalowania zdjęć :/

2. Jako miłośnik zwierząt, mógłbyś chociaż udawać, że wiesz, jak wygląda chomik dżungarski. Z pewnością nie jest rudy ;)

image
...Istnieją zeznania, mówiące nawet o kilku Twych chomikach ;)

No tak, ale ten na zdjęciu przypomniał mi o pierwszym ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@Vilette
Prawda że uroczy? ;)

@Sadylu
Moje foto musi być duże po to by:
a. wstrząsnąć Twym sumieniem
b pełnić dodatkową rolę greenpeacowej i lewackiej propagandy
c. Uświadomić zorganizowanym grupom eksterminującym chomiki, że gdziekolwiek się schowają, nasze bojówki z Antify ich dorwą ;)
co powiesz na myszołapki do których wkłada się takie lepkie paski. podobno bardziej humanitarne od trutki, bo mysz przykleja się do takiego czegoś i zdycha w męczarniach kilka dni
...Prawda że uroczy? ;)

Mój pierwszy chomik taki właśnie był, łagodny, słodki i uroczy :)

Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie na temat zdjęć- wolę duże, gdyż mam słaby wzrok, a gdy gorzej widzę to mrużę oczy a od tego robią się zmarszczki ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja proszę, aby ci wszyscy którzy wklejają zdjęcia zwierzątek podawali też sprawdzone przepisy ich podania.
proszę bardzo ( dodajesz zdjęcie i na dole strony masz kody na forum które wklejasz w dowolną rozmowę na forum)

http://www.fotosik.pl/dodaj_zdjecia.php

W zamian proszę o trzykrotny okrzyk na forum HP "Uwolnić Gryzonia!"
K&K
Cyc miał na myśli podanie na... talerzu
o mordercy....
Cyc dostanie co najwyżej czarną polewkę ;)
image

;)
I zrobiło się groźnie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
takich to ja hulajnogą rozjeżdżam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Fajna dyskusja, nie powiem :-)))

Drogi Sadylu, ja będąc starszym od K&K to jestem - podług Twoich ocen - głupi do kwadratu (sześcianu?). Ale mimo to nie zamierzam zmieniać zapatrywań. Mam olbrzymią satysfakcję z tego, że kiedy rano wstaję z wyra ktoś tam na dole mówi z rozgoryczeniem: znowu, kwa, wstał.

Opowiem Wam rzecz.
Mam w sforze psicę, chorą na padaczkę. Cyklicznie co 2 tyg przez 5 dni ma odjazd. Psica waży 60 kg. W czasie ataków sfora ją atakuje. Psica nie widzi już na jedno oko. Ciężko jarzy, po paru dniach ataków jest rozładowana jak kondensator, musi się wszystkiego uczyć na nowo. Na 2 tygodnie. Ostatnio po resecie zaczęła mi się załatwiać w domu.
Ja nie mówię, że potępiam czyjeś decyzje, ale nie wiem jak mógłbym podjąć decyzję o jej uśpieniu. Po prostu nie mieści mi się to w głowie. Wydaje mi się, że jestem po to, aby jej pomagać, jak umiem.

Kiedyś łowiłem ryby. Wędkarstwo i łowiectwo uważam za wyjątkowe barbarzyństwo. Nie wiem, jak można czerpać satysfakcję z czegoś, co wiąże się z czyimś cierpieniem. I nie wiem, jak można traktować zwierzęta przedmiotowo. Nie czepiam się, mam wielu znajomych myśliwych, tutaj w Borach to powszechne hobby, ale chyba nie dla mnie.

Nie mam nic przeciwko mięsożercom. Zresztą gotuję mięsne potrawy. Ale sam mięsa nie jem, jakoś wolę nie.

I jeszcze nie zamierzam nikomu się wpychać z jakąś ideologią. Po prostu każdy odpowiada za swoje życie przed sobą i dostaje to, na co zasługuje. Nawet, jeżeli nie widzi i nie rozumie związków przyczynowo-skutkowych.

Boję się fanatyków wszelkiej maści.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zwierzaki

Sprzedam dorosłego buldoga francuskiego. (4 odpowiedzi)

Ze względu na sytuację rodzinną sprzedam dorosłego buldoga francuskiego, kolor niebieski, data...

do góry