Widok

MAGNAT w Bojanie - konstrukcja menu - POMOCY!!!

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem na etapie ustalania menu. dostałam od właścicielki MAGNATA spis potraw i złapałam się za głowę... tyle tego... ceny też... niczego sobie.

czy któraś z Was ma to może już za sobą w tym lokalu?
jak wybierałyście potrawy? - ile czego? bo wiadomo, że na obiad nie podaje się jednego gatunku mięs...
nie wiem jak to skonstruować żeby miało ręce i nogi.
pomocy!!!!

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie to było tak:
Menu podstawowe (ta propozycja, którą wszystkie dostałyście z Magnata) to wersja za 130 zł (taka stawka była na wiosnę, teraz już chyba więcej). Nie mogłam zapłacić mniej od osoby niż ta stawka podstawowa (stąd wątpię w 115 zł).
Menu podstawowe było punktem wyjścia - jeśli zrezygnowałam z czegoś tańszego na rzecz droższego, to do ceny doliczało się różnicę między droższą a tańszą potrawą. Jeśli dodawałam nowe potrawy, to doliczano mi jej cenę z cennika. Rezygnowanie z droższego na rzecz tańszego - odejmowanie od ceny nie było już takie proste :o) trzeba było negocjować, ale poniżej 130 i tak nie mogłam zejść.
Jedyne co mogę dodać, to że sama nieznacznie zmodyfikowałam wersję podstawową, a jedzenia było bardzo dużo i wszystkim smakowało :o)
ciekawe, że wszędzie tak ochoczo reagują na hasło "zapłacę więcej", a alergią niemal na każdą próbę zbicia ceny...

gerberek ale ja mam 15% znizki i 115 wyszlo ze zniżką....

niestety cokolwiek zmieniasz z menu, liczy się już po nowych cenach.. a ceny są... lekko ujmując niefajne. my zamieniliśmy sałatkę z majonezem na coś innego, bo zależało nam na tym, aby wszystko, co zostanie - było podane na poprawiny.. a majonezowe przekąski, choćby wszystkie półmiski były pełne po weselu, lądują do kosza..no i sałatka grecka też została przez nas zamieniona, bo na drugi dzien wygląda i smakuje źle. nie podają też na drugi dzień melona z szynką. oczywiście to jasne, że tego wszystkiego nie podają, ale tym samym zostaje mniej na poprawiny...;( weźcie to pod uwagę. dopłaciliśmy i zamieniliśmy na kurczaka w curry, pstrąga zamieniliśmy na łososia wędzonego i tę sałatkę z jajkiem na coś, ale nie pamiętam. standardowo dają 100 % ziemniaków, a my wydusiliśmy 30% ryżu i 70 ziemniaków. to była dobra decyzja. dopłata była już prawie 10 zł. za os. za te drobne zmiany.. a jak ktoś ma podstawowe menu za 149, to współczuję wielce..

no i nie zapomnijcie, ze kazda kawa i herbata na poprawinach płatna 5 zł.. szlag mnie trafia, jak sobie o tym przypomne, a raczej o braku informacji na ten temat.. buźki:*

Dzięki za Wasze info... Szukam właśnie miejsca na wrzesień 2008 i chyba tam nie pojadę...

Pozdr

Inne tematy z forum Bojano

Szkoła w Bojanie (5 odpowiedzi)

Szkola nie wyrabia z ilością uczniów i dzieci mają zajęcia do 18 uważam, ze to jest chore o gmina...

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

do góry