Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 11 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

Może ustalimy że wątek ma mieć 100-150 postów i zakłądamy nowy, bo nasze są strasznie długie i ciężko się szuka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super, super, super :)

Odłożę ;p a kiedy masz ten dzień?
Magda jak sie rozpedzisz to mi odloz kawalek,tez mam niedlugo urodziny:D
mi pasuje wtorek:)
Assegai, dzięki za przepis :) może mężowi na urodziny zrobię, już niedługo ma :)
hejka
dziewczyny a nie obraziłybyście się, gdybyśmy przełożyły spotkanie na wtorek? okazało się, że jutro mam kilka spraw do załatwienia i nie wiem, czy się wyrobię ze wszystkim :(

12.00 wtedy pasowałaby idealnie
hej dziewczyny, Agusiaa masz racje z tymi facetami na porodowce to do konca nie wiadomo jak bedzie,poprostu sie okaze:)

Magda o ktorej bedziesz po badaniach?Moze 12 na spotkanie?
assegai to ciacho to 3bit chyba?

pyszne jest, u nas znika w mgnieniu oka :)
Magda ja chętnie :) jeśli będę miała autko to jak najbardziej się dokulam :)
napiszcie tylko o której i gdzie :) zajrzę tu jeszcze na wieczór :)
Mrówka nie martw się może jeszcze w ostatniej chwili zmieni zdanie albo będzie taki przebieg wydarzeń, że nawet nie zauważy kiedy znajdzie się wraz z Tobą na porodówce hehehe :) I jeszcze może być tak, że Ty będziesz rodzić wraz z mężem, a my co od początku się z nimi tam wybieramy w ostateczności zostaniemy same, bo nam tam padną :))) Zawsze możesz jeszcze zamiast męża wząć np. mamę. Moja powiedziała, że będzie i tak w szpitalu jakby facet nie dał rady to go zmieni :)

Na spotkanie chętnie bym dołączyła tyle, że do Rumii to mi nie po drodze;/ Ale może jakieś spotkanie w Gdańsku by się zorganizowało? kiedyś miało być i nie doszło w końcu do skutku ;/
Małe oderwanie się od wszystkiego i pogadanie na wspólne tematy by nas zrelaksowało :)

Miłej niedzieli kobietki :)
Mrówka- wiesz, mąż nie musi być na samym parciu z Tobą, na końcówkę może wyjść. Moja znajoma tak miała. Cały I okres porodu mąż był z nią, rozmawiali, chodzili, pomagał jej z prysznicem it. a jak było rozwarcie już duże to po prostu wyszedł i ona już sobie spokojnie sama parła z położną. Zawołali go już po wszytskim jak dzidziuś był na rączkach u mamusi a mamusia już była "oporządzona" przez lekarzy ;-) Także może tak mu zaproponuj ;-)

A co Snikersa to bardzo ławto go zrobić a jest przeprzepyszny.
składniki:
- większe opakowanie petit beurie (herbatników), tak aby starczyło na wyłożenie waszej prostokątnej blachy
- dwa razy więcej niż herbatników, krakersów słonych (będą dwie warstwy)
- krem karpatka bez gotowania- ta na 5 min
- śmietanka 36% łowicka tortowa
- śmietan - fix - musicie zobaczyć ile tego trzeba bo tam jest jedno opakowanie małe (jak proszek do pieczenia) na 0,25 śmietanki. Ja
kupiłam 2 op.
- krówka w puszce, najlepiej bakallandu- teraz mają fajną w biedronce.
- gorzka czekolada.

Wykładamy blachę albo papierem do pieczenia albo folią aluminiową, takż żeby można było potem wyciągnąć to ciacho "za folię" z blachy. Nie żałować sobie tej folii.
pierwsza warstwa- herbatniki. Ciasno, jeden przy drugim.
Herbatniki smarujemy kremem karpatka ( na opakowaniu jest instrukcja przygotowania go, trzeba go zmiksowac z mlekiem)
potem warstwa krakersów, krówka, warstwa krakersów i bita śmietana. Na bitą śmietanę sypiemy wcześniej zmrożoną w zamrażalniku, startą nożem lub na tarce gorzką czekoladą. Całość wkładamy do lodówki tak na 2 h.
Et Voila.
a ja się cały czas zastnawaim nad stanikiem, muszę zahaczyć o H & M, tylko czy oni mają takie usztywniane miseczki? i chyba zajrzę do tego Kamana we wrzeszczu, orinetujecie się jakie tam są ceny???
hej:)

maga- na Zaspie dają te wielkie podpaski, czyli wkłady poporodowe, chociaż moja znajoma w lutym oprócz tych które dał szpital, zużyła swoich 2 opakowania, jednak ja nie kupuje, skoro położne na szkole rodzenia mówią, że szpital daje to nie widzę sensu kupowania swoich:)
Dziewczyny musze sie pochwalic ze sama jeszcze daje rade zropic pedicure i wlasnie po lekkiej gimnastyce skonczylam hihi...ciekawe jak dlugo jeszcze bedzie mi sie udawalo:-)Co do slodkosci to ja mam ostatnio jazdy na lody wodniaki i dziennie musze zjesc chociaz jednego:-)
Alinka a jak z Tobą? Wpadniesz?
Może ktoś jeszcze dołączy?
No to super,fajnie bedzie razem wypic kawke:) A kolyske w koncu kupilam taka zwykla na kolkach i jestem bardzo zadowolona:)
A z tym rozkiem to sie wlasnie zastanawiam czy on jest w ogole potrzebny.
Olu, w wojewódzkim rożek tylko na wypis, choć ja biorę jedynie fotelik samochodowy ze śpiworkiem, bo rożka w fotelik nie wpakuję :(
u mnie znaczna część prasowania za mną, zostało może z 1/5 całości :) Pościel wyprasowała mi mama, a ja wszystkie dziecięce ubranka. Wózek gotowy, materac też, ale już nie mam siły się pakować, więc jutro, na spokojnie, zapakuję nas oboje, choć dla maleństwa wszystko już przygotowane leży na komodzie :)
Mój mąż stwierdził, że jeśli sam moment narodzin będzie zbyt trudny, to wyjdzie z sali i wróci na przecięcie pępowiny - bo to musi zrobić sam :)
Heh, na siłę nie ma co, bo to ma być wsparcie i pomoc dla Ciebie a nie ciężar...tyle, że osoba towarzysząca siedzi przy Twojej głowie a nie w nogach, więc i tak nic nie widzi...
Raczej słyszy się opinie, że mężowie nabierają więcej szacunku do żon widząc ile wysiłku i bólu sprawia poród...no ale wiadomo, to sprawa indywidualna, nie można uogólniać.

Ola, możemy kupować, ja w poniedziałek rano lecę na badania, potem raczej jestem w domu, więc możecie wpadać na kawkę :)

A jaką kołyskę kupiłaś?
Ja różka nie mam, bo nie używałam przy Marysi. Teraz też nie chcę.
Dziewczyny co z poniedzialkowym spotkaniem?? Maga ja juz chce te nasze skip hopy:) W ogole ostatnio zakupilam kolyske i nianie,wiec ciagle do przodu,ale jeszcze za zadne pranko sie nie zabralam.Chcialam sie Was zapytac czy posiadanie rozka jest konieczne??
Bo jest zbyt wrażliwy (jakoś nigdy tego nie zauważyłam), no i standardowo, ze potem może czuć niechęc do "igraszek" (jakby to była najważniejsze wrr), ostatnio usłyszałam od znajomej, ze jak nie chce to nie mam co go namawiać, bo zamiast mi pomóc to będziemy się kłócic ale ja bym tak bardzo chciała ;(

Z drugiej strony z tego co zauważyłam to często jest, że kobieta umawia sie na coś z męzem a w praktyce i tak wszystko wygląda inaczej, bo np koleżanka miała rodzic z mężem a zrobili cesarkę, innej mąż był w pracy i nie zdążył dojechać (kilka takich przypadków widziałam jak lezałam na patologi). Więc pocieszam się, ze co ma byc to będzie
ooo, zjadłabym snikersa ale nie umiem go robić :(
Assegai, podasz przepis??

Dziś ambitnie zmobilizowana Waszymi spakowanymi torbami wstawiłam pierwszą pralkę rzeczy...ale jeszcze z 4 przede mną....;)

Mrówkaa, a powiedział dlaczego nie chce iść? Może się boi?
Może uda się go namówić, żeby był aż do momentu wychodzenia maluszka? Pewnie minie parę godzin....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry