Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 11 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

Może ustalimy że wątek ma mieć 100-150 postów i zakłądamy nowy, bo nasze są strasznie długie i ciężko się szuka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Heh, na siłę nie ma co, bo to ma być wsparcie i pomoc dla Ciebie a nie ciężar...tyle, że osoba towarzysząca siedzi przy Twojej głowie a nie w nogach, więc i tak nic nie widzi...
Raczej słyszy się opinie, że mężowie nabierają więcej szacunku do żon widząc ile wysiłku i bólu sprawia poród...no ale wiadomo, to sprawa indywidualna, nie można uogólniać.

Ola, możemy kupować, ja w poniedziałek rano lecę na badania, potem raczej jestem w domu, więc możecie wpadać na kawkę :)

A jaką kołyskę kupiłaś?
Ja różka nie mam, bo nie używałam przy Marysi. Teraz też nie chcę.
Olu, w wojewódzkim rożek tylko na wypis, choć ja biorę jedynie fotelik samochodowy ze śpiworkiem, bo rożka w fotelik nie wpakuję :(
u mnie znaczna część prasowania za mną, zostało może z 1/5 całości :) Pościel wyprasowała mi mama, a ja wszystkie dziecięce ubranka. Wózek gotowy, materac też, ale już nie mam siły się pakować, więc jutro, na spokojnie, zapakuję nas oboje, choć dla maleństwa wszystko już przygotowane leży na komodzie :)
Mój mąż stwierdził, że jeśli sam moment narodzin będzie zbyt trudny, to wyjdzie z sali i wróci na przecięcie pępowiny - bo to musi zrobić sam :)
No to super,fajnie bedzie razem wypic kawke:) A kolyske w koncu kupilam taka zwykla na kolkach i jestem bardzo zadowolona:)
A z tym rozkiem to sie wlasnie zastanawiam czy on jest w ogole potrzebny.
Alinka a jak z Tobą? Wpadniesz?
Może ktoś jeszcze dołączy?
Dziewczyny musze sie pochwalic ze sama jeszcze daje rade zropic pedicure i wlasnie po lekkiej gimnastyce skonczylam hihi...ciekawe jak dlugo jeszcze bedzie mi sie udawalo:-)Co do slodkosci to ja mam ostatnio jazdy na lody wodniaki i dziennie musze zjesc chociaz jednego:-)
hej:)

maga- na Zaspie dają te wielkie podpaski, czyli wkłady poporodowe, chociaż moja znajoma w lutym oprócz tych które dał szpital, zużyła swoich 2 opakowania, jednak ja nie kupuje, skoro położne na szkole rodzenia mówią, że szpital daje to nie widzę sensu kupowania swoich:)
a ja się cały czas zastnawaim nad stanikiem, muszę zahaczyć o H & M, tylko czy oni mają takie usztywniane miseczki? i chyba zajrzę do tego Kamana we wrzeszczu, orinetujecie się jakie tam są ceny???
Mrówka- wiesz, mąż nie musi być na samym parciu z Tobą, na końcówkę może wyjść. Moja znajoma tak miała. Cały I okres porodu mąż był z nią, rozmawiali, chodzili, pomagał jej z prysznicem it. a jak było rozwarcie już duże to po prostu wyszedł i ona już sobie spokojnie sama parła z położną. Zawołali go już po wszytskim jak dzidziuś był na rączkach u mamusi a mamusia już była "oporządzona" przez lekarzy ;-) Także może tak mu zaproponuj ;-)

A co Snikersa to bardzo ławto go zrobić a jest przeprzepyszny.
składniki:
- większe opakowanie petit beurie (herbatników), tak aby starczyło na wyłożenie waszej prostokątnej blachy
- dwa razy więcej niż herbatników, krakersów słonych (będą dwie warstwy)
- krem karpatka bez gotowania- ta na 5 min
- śmietanka 36% łowicka tortowa
- śmietan - fix - musicie zobaczyć ile tego trzeba bo tam jest jedno opakowanie małe (jak proszek do pieczenia) na 0,25 śmietanki. Ja
kupiłam 2 op.
- krówka w puszce, najlepiej bakallandu- teraz mają fajną w biedronce.
- gorzka czekolada.

Wykładamy blachę albo papierem do pieczenia albo folią aluminiową, takż żeby można było potem wyciągnąć to ciacho "za folię" z blachy. Nie żałować sobie tej folii.
pierwsza warstwa- herbatniki. Ciasno, jeden przy drugim.
Herbatniki smarujemy kremem karpatka ( na opakowaniu jest instrukcja przygotowania go, trzeba go zmiksowac z mlekiem)
potem warstwa krakersów, krówka, warstwa krakersów i bita śmietana. Na bitą śmietanę sypiemy wcześniej zmrożoną w zamrażalniku, startą nożem lub na tarce gorzką czekoladą. Całość wkładamy do lodówki tak na 2 h.
Et Voila.
Mrówka nie martw się może jeszcze w ostatniej chwili zmieni zdanie albo będzie taki przebieg wydarzeń, że nawet nie zauważy kiedy znajdzie się wraz z Tobą na porodówce hehehe :) I jeszcze może być tak, że Ty będziesz rodzić wraz z mężem, a my co od początku się z nimi tam wybieramy w ostateczności zostaniemy same, bo nam tam padną :))) Zawsze możesz jeszcze zamiast męża wząć np. mamę. Moja powiedziała, że będzie i tak w szpitalu jakby facet nie dał rady to go zmieni :)

Na spotkanie chętnie bym dołączyła tyle, że do Rumii to mi nie po drodze;/ Ale może jakieś spotkanie w Gdańsku by się zorganizowało? kiedyś miało być i nie doszło w końcu do skutku ;/
Małe oderwanie się od wszystkiego i pogadanie na wspólne tematy by nas zrelaksowało :)

Miłej niedzieli kobietki :)
Magda ja chętnie :) jeśli będę miała autko to jak najbardziej się dokulam :)
napiszcie tylko o której i gdzie :) zajrzę tu jeszcze na wieczór :)
assegai to ciacho to 3bit chyba?

pyszne jest, u nas znika w mgnieniu oka :)
hej dziewczyny, Agusiaa masz racje z tymi facetami na porodowce to do konca nie wiadomo jak bedzie,poprostu sie okaze:)

Magda o ktorej bedziesz po badaniach?Moze 12 na spotkanie?
hejka
dziewczyny a nie obraziłybyście się, gdybyśmy przełożyły spotkanie na wtorek? okazało się, że jutro mam kilka spraw do załatwienia i nie wiem, czy się wyrobię ze wszystkim :(

12.00 wtedy pasowałaby idealnie
Assegai, dzięki za przepis :) może mężowi na urodziny zrobię, już niedługo ma :)
mi pasuje wtorek:)
Magda jak sie rozpedzisz to mi odloz kawalek,tez mam niedlugo urodziny:D
Super, super, super :)

Odłożę ;p a kiedy masz ten dzień?
hehe za 2 tygodnie:) mam nadzieje,ze doczeka :D
Mój 18 ;)

Ja się zbieram do takich nowych przepisów długo....straszny leń kuchenny ze mnie ;p
Polecam stronke http://mojewypieki.blox.pl/html, wychodza rewelacyjne serniki,a przyznam sie szczerze,ze wczesniej nawet zwyklego ciasta nie potrafilam zrobic, z tej stronki wszystko mi wychodzi:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry