Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej odsłonie :)

Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a u mnie tylko 10 dni ;-) Wczoraj urodziła koleżanka która miałą termin na 9 maja ... ja też już chce :-)
Effcia, to chyba nie Ty inna jesteś, tylko przy drugim dziecku podejście się zmienia. Ja też staram się wykorzystać ostatnie tygodnie we 3, bo potem przez jakiś czas będzie ciężko - chociaż przy pierwszym też na początku nie jest łatwo, bo wszystko nowe...
Ja się z kolei najbardziej obawiam tego, żeby nie kochać jednego synka bardziej niż drugiego i jak starszemu okazać, że nadal jest ważny, chociaż młodszy brat potrzebuje znacznie więcej uwagi.
To ja chyba inna jestem.
Za bardzo mnie nie ciekawi jak wygląda (oprócz info czy ma włosy-ale to bardziej męża interesuje). Ja cieszę się ciągle chwilami gdy jesteśmy we trójkę, bo w czwórkę myślę że będzie dość ciężko na początek.
I nie wiem czy córka da radę zająć więcej miejsca w moim sercu niż syneczek :D
Madzia ja mam tak samo,tzn pewnie kazda z nas tak ma i zastanawia sie jak wyglada nasz malutki cud,ktory byl dwoma kreseczkami na tescie,a teraz ma juz porzadna wage,kopie nas i bedzie dla nas naszym skarbem najwazniejszym na swiecie.Ja ostatnio tez sie czesto zastanawiam jak nasz babelek dokladnie wyglada i do kogo jest podobny:)
No czas leci nieubłagani, a teraz dopiero przyspieszy, jak nasze maluchy będą z nami :)
Ja pamiętaj, jak zobaczyłam te 2 kreski na teście, a teraz wyraźnie mnie te "kreski" okopują i dają o sobie znać. Ciekawa jestem strasznie, jak moja malutka wygląda, ale z drugiej strony, dobrze mi z nią w brzuszku, nie wiem, jak będzie, jak już się wykluje.
Co do kosmetyków J&J to Adaś był w nich kąpany w szpitalu i potem jakiś czas w domu.
Uczuliły go jak miał ponad rok, ale raczej nazwałabym to wysuszeniem skóry.
My dziś intensywny dzień z dzieckiem zaliczyliśmy. Teraz odpoczywam.
Brzuch się czasem stawia ale bez szału
Magda czy to oznacza że coś się u Ciebie dzieje ??? :)
Lainek dzieki bardzo za odpowiedz:-)
aga - powiem tak... moja położna (30 lat stażu pracy) mówiła że z jej doświadczenia wynika iż sporo dzieci jest uczulonych na J&J co nie znaczy że wszystkie. Trzeba wypróbować - jeśli pasuje to czemu nie używać.
Jesli chodzi o cholestaze to radze jak najpredzej sie zglosic do lekarza bo znam przykre przypadki z tym zwiazane dlatego lepiej tego nie bagatelizowac.Nie chce nikogo tu straszyc ale dla swietego spokoju lepiej sie skontaktowac z lekarzem:-)Mam do was pytanie jak to jest naprawde z kosmetykami J&J czy naprawde tak bardzo sa uczuleniowe?Moze ktoras z was ma jakies pojecie o tym?
Oj blisko, bardzo blisko ;)
z tym czasem to ja mam tak samo,jak zerkne na suwaczek to az sie wierzyc nie chce,ze to juz bardzo blisko
a no widzisz :) nie pamiętałam jak się to nazywa :)
kurcze na suwaczku napisane już że zostało 30 dni... zaczynam na prawdę się bać :) a z drugiej strony nie mogę się doczekać :) czas tak szybko leci że nie wiem kiedy minęło tyle miesięcy...
Alina ostrzegali przed cholestaza ciazowa,ktorej ja sie obawialam jak mnie swedziala,a wrecz bolala skora na calym ciele,cholestaza objawia sie podobno swedzeniem glownie stop i dloni i wtedy trzeba zrobic proby watrobowe,sprawdzic bilirubine chyba,mi na sucha skore bardzo pomoglo mycie sie syndetem z la roche posay i uzywanie balsamu lipikar AP rowniez z la roche posay,polecil mi to dermatolog jak juz myslalam,ze z tego swedzenia jajko zniose,mi bardzo pomoglo,moze mrowka sprobuj,mi bylo juz lepiej po pierwszym uzyciu
noo mrówka koniecznie powiedz lekarzowi - ostrzegali nas na SR że to może oznaczać coś tam - nie pamiętam co... :P pamięć dobra ale krótka :)
mrówkaa lepiej powiedz o tym lekarzowi jeżeli aż tak bardzo Ci to dokucza, takie swedzenia mogą być niebezpieczne.
Mnie strasznie swedza łydki ale to przez to że mam takie wypryski hormonalne :/ wkurzające to, jakby mnie stado komarów pogryzło ;)
Dziewczyny, czy Was też wszystko tak swędzi?
Ja nie moge przez to spać, myslałam już, że to może jakieś uczulenie na proszek bo mąz kupił inny ale to chyba nie to. Ogólnie mam bardzo suchą skórę, ale nawet po oliwce jak się kładę do łózka to swędzi a to brzuch a to noga wrr może to przez ta oliwkę? Sama juz nie wiem

No mona Twój maluszek się śpeszy, chce się nacieszyć latem pewnie :)

Miłego weekendu :)
Hey Dziewczyny,
troche u Was nie pisałam ale lektura cały czas czytałam. Chyba coraz bliżej mi do Was niż do mam lipcowych.

Wczoraj byliśmy na USG doplerrowskim no i mały ma już 1800g i ponoć jest bardzo długi. Siedzi już główką w dół, a stópki ma prawie pod moim mostkiem. No i wychodzi że jest prawie 2 tygodnie do przodu, więc może wykluć się nawet 23 czerwca :)

Życzymy Wam miłego weekendu :)
hehe Alina,niezle sie czyta takie poczatki:)

Mrowka dzieki za info:)

Ja dzisiaj spalam,brzucholek nie bolal,tylko milion razy lazienke chyba odwiedzilam,ale sie wyspalam:)
szybciutko leci... pamiętam jak betę robiłam a tu już czekam na wyklucie Małego ;-) Najgorsze jest to że każdy mówi ze potem leci jeszcze szybciej i trzeba się cieszyć każdą minutą, sekundą bo dzieci rosną w tak zatrważającym tempie...

Lalinek- akurat na temat temp. co nie co wiem bo przed ciążą interesowalam się NRP, tyle ze nie antykoncepcyjnie a raczej z ciekawości a potem oczywiście sporo pomogło jak staraliśmy sie o bąbla ;-) Takze w razieco służę pomocą ;-)

Dziewczynki- miłego majowego weekendu, odpoczywajcie, nie przemeczajcie się i w razie jakby któreś majowe dziecie zechcialo wyjść szybciej to niech szybko i gładko wychodzi ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry