Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 7 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nowy wątek :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

mam nadzieję że lista pełna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fasolek ale ja tez od początku tego nie robiłam... dopiero 1,5 miesiąca niestety... ale zawsze coś :)
hej i ja sie witam po weekendzie,ja w sumie kopniaki czuje tez w dole brzucha,to takie superasne uczucie,kurcze Lalinek dobrze robisz,ze sie mierzysz,ja tego nie robilam i teraz w sumie nawet nie wiem jak bardzo mi brzucholek urosl,tzn moge tylko po zdjeciach sobie uswiadamiac,ze jest coraz wiekszy:) pozdrowienia
ja na razie czuję najbardziej kopniaki w dole brzucha :) a pamiętam jak do Was dołączyłam z 1,5 cm fasolką... czas tak szybko biegnie heh... nasze "maluchy" dają nam czasem nieźle popalić :)
jutro połówkowe :D

ja w sobotę osiągnęłam magiczne 100 cm w pasie :) od miesiąca przybywa mi ok 2-3 cm na tydzień więc pewnie jak i Wy rosnę jak szalona :)

co do wózka to ja skłaniam si do Bartatiny i chyba przy niej pozostane do końca. Emaljunga jest za drogi a w sumie podobny..

pozdrawiam i życzę miłego tygodnia :)
aha, tylko że u nas prawie 2 tyg różnicy. Za tydzień mam usg połówkowe i wtedy zobaczę moją dziecinkę- nie mogę się już doczekać:)
wiesz co,u mnie na początku Olek był główką w dół i czułam mocne kopniaki na wysokości pępka, jakoś tydzień temu zrobił fiflaka i teraz ma nóżki na dole i tam też czuje kopniaki. Zresztą na tym etapie dziecko ma z 25 cm więc już takie małe nie jest a dno macicy w 25 tygodniu jest juz 4 palce powyzej pępka. Ja np czuje jak jest ułożone moje dziecko i czuje wyraźną różnicę w kopniakach.
hej hej:)

Ja też czuję ruchy dziecka w dole brzucha, bardzo nisko,ale z tego co ja się orientuje to nie przez ulożenie miednicowe- tak jak pisałyście, tylko przez to, że dziecko jest jeszcze tak nisko, a im "starsze" to bym będzie wyżej. Chyba ze ja coś mylę?
Gdybym nie miała wózków zrobiłabym dokładnie jak pisze Assegai, używana wygodna gondola typu Bartatina, czy coś podobnego a potem wypas spacerówka na dłuższy czas.

Ja miałam przez chwilę parasolkę ale nie umiałam nią zupełnie jeździć :/

Effcia, dokopałam się do najmniejszych ubranek, będę robić fotki w najbliższych dniach. Znalazłam też tą pościel z kołyski. Jak będziesz zainteresowana to Ci podrzucę pokazać przy jakiejś okazji.

My dziś cały dzień prawie poza domem, popołudniu impreza u znajomych, Młoda zadowolona bo miała towarzystwo koleżanki i kolegi, nawet bez protestów zasnęła zmęczona :)
Widzicie, a ja używałam gondolki 9 mc, mniej teraz spacerówki używam.
Jak Adaś miał rok i zaczął chodzić kupiliśmy wózek-parasolkę i głownie z niego korzystaliśmy. A teraz sanki lub nóżki
jesli szukacie tanich wozkow to napewno znajdziecie tu :

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/wozek-dzieciecy-klasyczny-gleboki-wyprzedaz-ogl3315859.html
Assegai ja tak samo zrobiłam.Przy pierwszym dziecku kupiłam używany wózek z gondolą a potem zainwestwałam w spacerówkie.Wiec teraz przy drugim zrobie tak samo,kupie tańszy wózek z samą gondolą a spacerówkie mam po starszaku :)
ja chyba od razu ten 3 w 1, ale jest też pomysł żeby jakąś tańszą gondolę używaną kupić (bo przecie i tak dziecie w niej nie pojeździ długo) z fotelikiem a postawić na dobrą i solidą spacerówkę. ale to sie jeszcze okaże
ja chcę nowy bo mam nadzieję że będe miała 2 dzieci więc chciałąbym żeby wytrzymał trochę...
ja się zastanawiam nad bartatiną i x-landerem... jeszcze mam czas więc wszystko może się odmienić :)
przeszłam dziś 4, 5 km... brzuch mnie boli :( i strasznie jestem zmęczona..
Cześć dziewczynki, trochę mnie nie było.
Któraś się mnie pytała czemu nie chce 3 kołowego:
-nie podobają mi się wizualnie
-nie wyobrażam sobie wjeżdżać np na peron 3 kołowym gdzie jedno kółko by zawadzało o schody
-cenowo wydają mi się droższe niż 4 kołowe

A czy zastanawiacie się nad kupnem używanego czy raczej nowe wózeczki kupujecie?
a ja dzis zrobiłam wstępny rekonesans wózkowy. Póki co wygrywa Emmaljunga i Jedo Bartatina - czarne koniecznie. Podobają mi się wizualnie a dodatkowo wyczytałam w necie że się najlepiej nadają na wiejskie, leśne drogi a my po takich głównie będziemy jeździć. No chyba ze znajdę coś tańszego i podobnego wizualnie. Bo w sumie nie chciałąbym tyle wydawać na wózek. i
witam po tygodniu nieobecności:) już wiemy, że będzie chłopiec, choć po cichu liczę, że może na następnym usg coś się odmieni:) bo z dwójką łobuzów chyba szybko osiwieje:)) zobaczymy:)
Ja jak mnie męczy kaszel, to zazwyczaj wcinam cukierki ziołowe (np ricola), które ułatwiają odkrztuszanie. Ale to też pewnie zależy od rodzaju kaszlu.
A co do ruchów, to Michał na razie jeszcze nie wierci się zbyt intensywnie. Zazwyczaj czuję go jak pod wieczór mąż się zajmuje Szymkiem a ja mam chwilę, żeby się rozsiąść w pozycji półleżącej na kanapie i odpocząć
Z trzykołowych wózków to chciałabym mieć Jane Slaloma. Prowadzi się rewelacyjnie, super wyważony i starcza na bardzo długo, bo nawet 3 latek ma tam miejsce.
Ale pewnie mój mężu się już nie zgodzi na kolejny wózek :p

Jasiek kopie nieraz już tak, że zaczynam odczuwać dyskomfort. Nie można tego nazwać bólem, ale czasem bywa już ciężkawo ;) Aktywny bywa o różnych porach, chociaż najwięcej późnym wieczorem.
agawcia - mi lekarz kazał kupić w razie kaszlu syrop dla niemowlaków. Powiedział że tylko taki można. On na pewno nie zawiera alkoholu ani szkodliwych substancji.
hej ja mam kaszel dosc czesto,od lekarza dostalam tylko sinecod badz stodal,ale szczerze mowiac to slabo pomagaja,teraz doszedl mi jeszcze kaszel alergiczny,wiec w ogole porazka,ale jakos sobie trzeba radzic:) ja od paru dni dostaje kopniaki od mojego babelka,na poczatku nie wiedzialam co to,ale zrobily sie intensywniejsze,wiec juz jestem pewna,milego wieczorku
Lalinek ja nie czekalam dlugo na wizyte u dr Tomczyk Malyjasiak, we wtorek umowilam sie na dzis, no i dowiedzielismy sie ze mam w brzuchu chlopaka:) a co do tych ruchów dziecka to ja tez je czuje raczej w dole brzucha i tez ulozenie ma miednicowe. mam jeszcze pytanie do dziewczyn ktore przechodza lub przechodzily kaszel w ciazy- co Wam przepisywali lekarze? meczy mnie potwornie dudniacy i duszacy kaszel(koncowka przeziebienia) i juz sama nie wiem co mam z nim zrobic, a lekarze niechetni sa do przepisywania czegokolwiek, twierdza ze pluca sa czyste(wiec nikt nie chce przepisac antybiotyku) i generalnie kaza przeczekac... jeden w prawdzie zapisal mi syrop bronchicum, ale na ulotce przeczytalam ze jest w nim troche alkoholu...i juz sama nie wiem co mam zrobic...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry