Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
melduję się :)
ehh, właśnie przed chwilą wpisałam się w starym wątku...
:)
to i ja sie melduje:)
ryba nic się nie stało :P
no i fajnie że czujesz ruchy :)
myślę dziewczyny że możemy uzupełnić listę o płeć naszych maluchów :) ja mam dużo czasu więc spiszę z wątków to co uda mi się znaleźć, żeby nie zaśmiecac nowego tysiącem wiadomości - zrobię listę i zobaczymy ile z tego będzie okej :) biorę się do pracy - za kilkanaście/ kilkadziesiąt minut podam efekt mojej pracy :) czego się nie robi z nudów... :)
właśnie miałam zaproponować dodanie płci :)
obecna:-)a co do plci to mam nadzieje ze w czwartek na usg dowiemy sie co bedzie:-)
nowa, odmieniona lista :)
za błędy lub pominięcie - z góry przepraszam :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
hehe Lalinek,ale Ty szybka:D i jak to fajnie teraz wyglada:)
Hej Dziewczyny :)

Witam w nowym wątku :)
Ja dziś wysłałam po pieluszki tatusia i o dziwo po godz. 14 jeszcze dostał ale zrobiłam zapas tylko na jedna paczkę :)
W C&A jest wyprzedaż bodziaków z długim rękawkiem sztuka po 7 zł nie mogłam się oprzeć i też zakupiłam na lepszy humor :)

Fajny pomysł z tym, żeby dopisać płeć dzidziusiów - moja córcia ma sie jeszcze w piątek na połówkowym potwierdzić oby znowu nie było zaskoczenia jak lekarz powie, że jednak będzie synek :)

Może też byśmy dopisały szpitale w jakich mamy zamiar urodzić nasze pociechy??

Czytała któraś z Was "Język niemowląt" ??

Miłego popołudnia!!
przeleciałam wątek 5-7 - dostałam oczopląsu :) to pewnie koło 1000 wiadomości :) oczywiście nie czytałam w całości :)
Ja narazie zadnych zakupow nie robilam,bo na mnie wszyscy krzycza,choc ciezko jest sie powstrzymac:P Agusiaa przede mna wlasnie lezy jezyk niemowlat,kolezanka mi dala i mowila,ze naprawde warto przeczytac,ja jeszcze nie zaczelam,ale sie zbieram
Mnie też wyzywają szczególnie mama ale ja tam nie mogę się oprzeć jak widzę coś fajnego :) I tylko mam nadzieję, że nie okaże się jednak chłopiec inaczej będę musiała zrobić małą wyprzedaż :D
Ja książkę zakupiłam, bo też poleciła mi koleżanka i zaczełam czytać ale póki co to dobrnełam do 20 str :) zapowiada się nawet nawet.

Martwie się trochę, bo nie czuje ruchów maleństwa :( Dwa tygodnie temu jak zaczeło kopać to cały dzień dawało znać a teraz już długoo długooo nic :(
Agusiaa ja czasami tez tak mialam,czulam laskotanie od babelka,jednego dnia bardzo duzo,a pozniej np przez 2 dni nic,raz jak juz przez 4 dni nic nie czulam to myslalam,ze zwariuje,a wtedy zaczal sie czas kopniaczkow,dzidzius juz urosl i zaniechaly sie laskotki,a przeszly w kopniaki
Lalinek kawał niezłej roboty wykonałaś :)
Później możemy dopisać szpitale a niebawem wymiary naszych dzieciaczków już narodzonych.

Ja się dzisiaj do lidla wybrałam na zakupy i byłam zaskoczona ilością osób, zazwyczaj jeżdżę jak odstawiam Adasia do żłobka ale jeszcze nigdy tyle osób z pampersami nie widziałam :) Kupiłam jedną pakę rozm. 2

Agusiaa, ja czytałam tą książkę w pierwszej ciąży i byłam nią zafascynowana. Niestety życie bardzo weryfikuje nasz postanowienia co do wychowania dziecka i naszych zachowań. My mieliśmy nie spać z synem, a poród wszystko zmienił(nie mogłam się schylać przez 2 miesiące do łóżeczka a karmiłam w nocy).
Potem zaczełam nosić w chuście i trafiłam na forum chusty.info. Inny świat, inne spojrzenie na dziecko i jego zachowanie niż ma Tracy Hogg. Przeczytać można, ale bez większego nastawienia że nasze dziecko będzie idealnie pasowało do któregoś z modeli
Cześć dziewczynki, ale wy dużo piszecie.

Super, ze już się pojawiły płci :)

Lalinek a jak Ty się czujesz? Pewnie ciężko tak leżeć :(.

a u mnie też nieciekawie, przez ostatnie tygodnie stale tylko lekarze, szpitale i nikt nie jest w stanie mi powiedzieć, że będzie dobrze :(.

Póki co na usg połówkowym wszystko z przepływem krwi u małego było ok, ale co dalej, nikt nie chce powiedzieć tak na 100%

Już kilka razy usłyszałam : "zagrożenie niedokrwistością i zgonem ;(".

Nie jestem w stanie już tego słuchać....

a synek jest taki kochany jak mi jest smutno to on zaraz mnie pociesza swoimi r******i :)
mrówka ja przeżyje wszystko dla maleństwa, więc nie będę narzekać. Dziś mam zły dzień i to bardzo, ale to nic w porównaniu z tym co musisz przechodzić Ty :( konflikt serologiczny ???? mrówka 3maj się i nie poddawaj. Została mniej niż połowa do rozwiązania, więc z każdym dniem Twój maluszek ma większe szanse :) może to i marne pocieszenie, ale na prawdę mam nadzieję że oboje dotrwacie :) z całego serca Wam tego życzę !!!!
Mrówka poprostu musi byc dobrze,nie ma innej opcji,bedziemy mocno trzymac kciuki!!!
Lalinek- tak, organizm wytwarza przeciwciała niszczące krwinki dziecka, które odziedziczył po tatusiu.
Na razie nie ma niedokrwistości, ale jak się pojawi to chyba będą przetaczać krew.

Ja też mam czasem lepsze i gorsze dni, tak sobie myślę, żeby chociaż do tego 37, 38 tc dotrwać bez problemów to najwyżej może zrobią cesarkę, żeby nie ryzykować, sama nie wiem jak mam się pocieszać, kupiłam ostatnio śliczne rajstopki dla synka, co prawda najmniejsze były 68 ale i tak są śliczne i leżą już na półeczce
Dziewczyny jak robiłyście usg połówkowe,to 3d czy zwykle?
U mnie będzie synek a tak liczyłam na córunie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry