Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej...dopisuje sie bo bede miała drugiego synka :))

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
ja o wojewódzkim słyszałam same negatywne opinie, ale jak wiadomo co człowiek to inna opinia.
prawie wszystkie moje kolezanki rodziły w wojewódzkim, szwagierka, znajome z pracy, szczerze mówiąc ani jednej negatywnej opinii nie słyszałam. o zaspie też w sumie nie. a o klinicznej i owszem.
w wojewódzkim leżałam też parę lat temu na patologii po operacji wycięcia torbieli jajników i też złego słowa nie mogę powiedzieć.
także jeszcze raz moja opinia jak najbardziej pozytywna.
Ze szpitalami właśnie tak jest że każda z nas słyszy różne opinie.
Ja wybierając szpital w pierwszej ciąży sugerowałam się sprzętem jaki posiadają plus czy mąż może wejść i być ze mną w czasie pobytu.
Potem znalazłam lekarza z wybranego szpitala i tak zostało.
hmm, ciężka sprawa, każdy ma inną opinie, no dobra jeszcze troche czasu do porodu mamy
no ja chcę rodzić w Wejherowie. o Redłowie słyszałam tyle złego, że rezygnuję bez zastanowienia. Zastanawiałam się tez nad Starogardem Gd. - moja ciocia jest tam położną, ale stwierdziłyśmy obie że nie ma co narażać się na stres dojazdu :)

Bosz... z nudów zaczęłam oglądać modę na sukces - źle ze mną :)
no to mamy w miare po połowie chłopaków i dziewczyn
hehe Ryba widzisz to zupełnie odwrotnie ode mnie- Ja o Klinicznej same superlatywy, Zaspie tak sobie a Wojewódzki nic dobrego ;-)

Poza tym muszę się wyżalić- odpalałam na kable dziś... moje autko tylko stęknęło po czym zamarły mu wszelkie czynności życiowe i niestety musieli go reanimować ;-( no ale mówili że w nocy z -23 było to się w sumie nie dziwie ;-)
Mrówka jak się czujesz ???? leżysz grzecznie ?? :)

Assegai - złośliwość rzeczy martwych :)
ja właśnie odkurzyłam, zjadłam obiad i dalej czuje ssanie. Dziś muszę konkretna kolacje zjeść i to do godz 20, bo jutro idę na badania, m.in glukozę- obym dała rade!
Co do szpitali to ja wybieram Wojewódzki bo tam wcześniej rodziłam i nie mam przeciwskazań...No zobaczymy na jaką teraz trafie zmiane ;) (bo to od tego chyba zależy)...Wcześniej wybrałam ten ponieważ najbliżej mi do niego a jakos nie chciało mi sie w nocy (jak zaczełam rodzić) jeżdzić po trójmieście i szukać odpowiedniego szpitala... :)

Co do złośliwości martwych rzeczy...no to nasze autko też padło...w sumie chyba już go nie odreanimujemy....Narazie jestem bez autka :(
ryba ja mam tez ten problem ze krwawia mi dziasla ale to tylko przy myciu zebow i wiem ze to normalny obiaw wiec sie nie martwie:-)dzis w koncu dostarczyli mi nasz wozek,ale sie ciesze juz zrobilam rundke honorowa po domku hihi...:-)
Lalinek dziś kiepsko bo dużo chodziłam byłam na badaniach, teraz próbuje odpoczywać. Niestety jak nie leże to jest kiepsko :(

Słuchajcie czy Wy też miałyście tą glukozę na takiej zasadzie, że najpierw wypić glukozę za 1h pobranie krwi?
Ja byłam pewna, ze będzie tak: pobranie krwi-wypicie glukozy-za 1h pobranie krwi hmm
hej,ale zescie naskrobaly:) co do wojewodzkiego to ja tylko slyszalam od kolezanki,ktorej kolezanka rodzila i byla zadowolona,ja nikogo osobiscie nie znam,co do zaspy to juz mam pare kolezanek,ktore tam rodzily i wiekszosc jest zadowolona,ale tez jest taka,ktora powiedziala,ze tam w zyciu nie wroci,i tak bedzie pewnie w kazdym szpitalu,zalezy od sytuacji i od ludzi,ktorzy akurat tego dnia beda nas otaczac,wiec same na sobie sprawdzimy:)
Mrówkaa ja mialam pobierana krew,pozniej glukoze pilam i pozniej znow badanie krwi,ale moja lekarka proponowala mi wypicie glukozy w domu i wtedy mialam pojechac pobrac krew,wiec pewnie roznie to bywa..
mrówka to zależy pewnie od tego czy masz robioną morfologię też czy nie. jak tak to pobierają i przed i po. ale Twój lekarz kieruje się starymi
"zasadami" każąc Ci robić po godzinie. Teraz raczej każą 75 po 2 godzinach - podobno jest bardziej wiarygodny ten test, ale jak tak Ci zlecili to tak rób - widać był w tym jakiś sens.
Mrówka ja dziś nie chodzę a też mnie boli i skurcza... my to mamy przerąbane..
Mrówka ja tak miałam badaną glukozę...i to była ta 50-tka
i nie pobierali mi najpierw krwi mimo to ze miałam tez morfologie robioną :)
zadzwoniłam dziś do rejestracji dr Maciejewskiego (ordynator w Wejherowie). Chciałam umówić się na prywatną wizytę żeby skonsultować to co się ze mną dzieje. Najbliższy termin 30 marzec :D Uśmiałam się strasznie - wiedziałam że jest rozchwytywany, ale żeby aż tak... paranoja...
niezle 30 marzec,szkoda,ze nie 30 kwietnia:P,to jest jakas paranoja z ta sluzba zdrowia
nie no wyśmienity lekarz więc chciałam iść do niego :) ale już zrezygnowałam :) nawał pacjentów nie jest przypadkowy, a przyjmuje chyba 3 razy w tygodniu. Pani mówiła że można dzwonić codziennie między 9 a 11 i sprawdzać czy ktoś nie zrezygnował z wizyty to wtedy wcześniej, więc może spróbuję jutro z ciekawości :) a może się uda.... :)
pewnie,musisz probowac,ktoregos dnia na pewno sie uda:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry