Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 25 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC

Mamuska1 brakuje imienia Twojej córczeczki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co do temperatury, to za mało, dziecko ma ok 37st ale pod paszką zmierzyć wiarygodnie jest ciężko, z resztą, ja zrobiłam raz test termometrów elektronicznych i zwykłego i jednak zostaję przy zwykłym, bo tamte 3 x pokazują co innego. Dlatego jak już, to mierzę Nastusi zwykłym.
czyli co powinnam w pupce spróbować? ja mam zwykły elektronczny termometr.

normalnie doła załapałam z tym wszystkim !:(

a nie rozpoznana nietolerancja laktazy czym może grozi?
dziecko będzie się męczyło z brzuszkiem, ja teraz mam na prawdę porównanie, bo Nastusia teraz niemalże nie płacze z powodu brzuszka :)
ja mierzę w pupci, 2 minutki i już, tylko trzeba odjąć 5 kresek, czyli pół stopnia :)
ja mam taki termometr na podczerwień- przykładam do czółka, 3 sek i jest. Polecam, bo to naprawde pożytezne urządzenie ;-)

u nas /olek też od paru dni robi kupkę ze śluzem. Poza tym nie ma żadnych objawów że boli go brzucśpi ładnie, nie płącze, bączki puszcza jak zwykle, nie pręży się itp. NIC. Buźkę też ma gładziutką, żadnej wysypki więc nie wiem co się dzieje. W razie co staram sie wyeliminować nabiał i zobaczymy. Po ilu dniach będzie widać różnicę?

Wyczytałam tez gdzies w necie, ze u dzieci w tym okresie ząbki zaczynają dawać znać o sobie i mimo ze jeszcze nie wychodzą to coś tam zaczyna sie dziać w dziąsełkach i ponoć wtedy moze być śluz. A mały faktycznie pcha rączki do buzi i wygląda to tak jakby go te dziąsełka swędziały... jak nie pomoze odstawienie nabiału to faktycznie zapakuje kupe i pójdę ją zbadać. A jak się nazywa takie badanie? Powiedzcie mi dokładnie bo ja mam ostatnio tendencje do robienia z siebie debila u lekarzy...
słuchajcie śluz w kupce to takie ciągnące się nitki, tak???
Tak takie jakby nitki ;)

Ja mam termometr do ucha i do czoła, temperature mierzy dobrze bo sprawdzałam. Podobno najbardziej wiarygodna jest ta w uchu. Tak mówili w szpitalu. Oliwka ma ciągle temp. koło 35-36' i to jest ok :)

Dzisiaj mi sie odetkała, to nie wiedziałam co mam zrobić, nazbierało sie po 3 dniach i musiałam biec pod kran hehe ;)

Wczoraj byłam u gina w końcu na kontroli i wszystko ok, jakoś mocniej mnie nie bolało no ale ja po cc, ale mówiła ze jak sie karmi piersią to tam jest wrażliwiej ;) I zapisała mi tabletki anty, tylko zastanawiam sie czy brać bo róznie opinie o nich słyszałam.
mój Olek ma takie gluty jak białko jaja kurzego zabarwione na zółto. To też śluz? Czy może ja już fiksuje?
a no właśnie. Mi po wizycie też się kazała zastanawić nad antykoncepcją. Poradziła spirale... bo ja tabletek nie chce brać... jakoś nie mogę się przekonać... im jestem starsza tym bardziej zaczynam zastanawiac się nad konsekwencjami... jak na razie chyba zostaniemy przy prezerwatywach a potem wróce do mierzenia tempki i chyba do najpopularniejszej "metody" antykoncepcji- wyskoku :-) no bo co... tabletki najbardziej pewne ale ja miałam kongo po nich więc juz nie pragne więcej. No jeszcze ta spirala ale jakoś nie przemawia do mnie.. nie wiem...
Assegai - badanie ogólne kału. Śluz wygląda jak białko jaja kurzego w konsystencji, poprawa po odstawieniu nabiału - różnie, jedni mówią 3-4 dni, inni - nawet do 2 tygodni :(
Maga moja Oliwka na brata zareagowała bardzo pozytywnie. Tylko raz w szpitalu jak przyjechała poznać brata powiedziała odrazu na przywitanie, że nie wpuści Adasia do swojego pokoju ale jak wróciłam ze szpitala to koniecznie Adaś miał odwiedzić ją w jej pokoju :)) jest bardzo pomocna, przytrzymuje smoczka, gada i rozśmiesza Adasia... jak wstawię leżaczek z Adasiem do jej pokoju to puszcza jemu piosenki i włącza grające zabawki i on tak u niej z godzinkę pobędzie. W domu naprawdę było wszystko w najlepszym porządku ale za to w szkole w czasie jak się pojawił Adaś Oliwia stała się niemożliwa... nie słuchała Pani i miała gdzieś co ona do niej mówiła... najczęściej zatykała uszy i chowała się pod ławką... więc w taki sposób odreagowała. W domu cud, miód i malina a w szkole rogi (prawie codziennie uwaga).

u nas też chyba zaczyna się swędzenie dziąsełek... Adaś wpycha paluszki i piąstkę do buźki i często jak go karmię to się denerwuje (ale tylko podczas karmienia) a jak już jego nakarmię to wszystko jest OK. Zaraz pojadę do apteki i kupię nasadkę silikonową na palce i żel chłodzący na dziąsełka i nasmaruje jemu. Coś mi się to za szybko wydaje bo Oliwia miała pierwszego ząbka dopiero jak miała 10 m-cy
Maga Oliwia zareagowała na brata bardzo pozytywnie. Tylko raz w szpitalu oznajmiła, że nie wpuści jego do swojego pokoju ale jak ja wyszłam ze szpitala to odrazu chciała żeby Adaś zobaczył jej pokój. Jak zobaczyła Adasia pierwszy raz to była lekko zaskoczona, pytała się mnie gdzie mam brzuch i wogóle nie chciała się przytulić a na Adasia patrzyła jak na przybysza z innej planety :)) ale to było tylko za pierwszym razem, później przyjechała z moim mężem po mnie do szpitala i już mi pomagała przy jego ubieraniu i traktowała jego jakby był z nami od zawsze
W domu jest bardzo pomocna, przytrzymuje smoczka, rozśmiesz jego i zagaduje. jak wstawię leżaczek z Adasiem do jej pokoju to ona pokazuje jemu zabawki grające, włącza muzykę i ciągle do niego gada... on nawet z godzinkę potrafi spędzić w jej pokoju. Za to w szkole stała się niemożliwa... jak pojawił się Adaś to mniej więcej od tego czasu przestała słuchać Panią, była niegrzeczna a jak Pani zwracała jej uwagę to ona chowała się pod ławkę bądź zatykała sobie uszy. Tak więc w domu cud, miód i malina a w szkole rogi. Prawie codziennie uwagi... aż mi głupio było ;((

Co do dziąsełek to Adaśka tez już raczej swędzą... od kilku dni jak jego karmie to bardzo się denerwuje, wypluwa cyca i uderza nerwowo rączkami a po karmieniu odrazu jest spokój. Poza tym bardzo się ślini i wpycha piąstki i paluszki do buźki, często nawet smoczka wypluwa i wkłada paluszki.
Zaraz pojadę do apteki i kupię nakładkę silikonową na palec i żel chłodzący i wysmaruje jemu dziąsła.
Pampersiaki są w promocji w carrefourze :) za 150 szt w rozm. 3 zapłaciłam 79.99
Agusiaa chcialam to samo o tych pampach z carrefoura napisac:)ja narazie oblowiona,2 paki z rossmanna i te 150:) pol domu w pampersach:D

W ogole chcialam napisac,ze u nas jak tylko maly ma problem z twardym brzuszkiem to podaje mu espumisan,zazwyczaj 10 kropelek,po paru minutkach slodko spi i bol mija,wiec u nas pomagaja:)Zielone kupki sie skonczyly,ale widze,ze sluz nadal jest,jak nie minie na dniach po tym dicoflorze to zrobie malemu badanie,choc spotkalam wczoraj nasza polozna i zapytalam sie o przyczyne,to jak sie zgadalysmy o szczepienie na rota to mowila,ze to od tego i,ze do miesiaca sie moze utrzymywac,ciekawe...
a ode mnie właśnie wyszli goście :)
no to pakuję się na wyjazd :)))
no to życzymy udanego wyjazdu i dużo słonka :)

u nas też co chwilę są goście także nie jest nudno :)
Madziu udanego wypoczynku!!!

Dziewczyny co ze spotkaniem?
Mi wstępnie pasuje wtorek w Gdyni w GM.

Madzia - bawcie się dobrze ;)

Kamcia - pytałam o reakcję Oliwki, bo obserwuję moją córę i nieraz jest do rany przyłóż a nieraz ręce opadają taki diabełek z niej wyłazi, zwłaszcza w większym towarzystwie. Jestem ciekawa w jakim wieku to mija, gdybym jeszcze chciała powiększać rodzinę ;)
A w jakich godzinach byście chciały się spotkac? Mi wtorek też pasuje o ile mąż będzie mógł zostawic mi autko jak nie to troche lipa :/
Hej dziewczyny, od kiedy mogę zacząć używać leżaczka bujaczka i maty edukacyjnej? Jest jakiś określony wiek dzieciaków, od kiedy można wystartować z takimi atrakcjami? Lenka właśnie kończy miesiąc. I jeszcze jedno - czy u was sprawdziły się karuzelki nad łóżeczko - zastanawiam się, czy warto kupować...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry