Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 25 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC

Mamuska1 brakuje imienia Twojej córczeczki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mina Adasia bezcenna :)

Do karmienia mam Antylopę z Ikei. Zresztą ciągle w użyciu, bo Maryśka siedzi w niej przy stole, jedząc z nami. Prosta, tania, łatwa do mycia, jedyna wada - nadaje się dla dzieci już samodzielnie siedzących.

Ja czekam jeszcze parę dni i też zaczynam dawać nowe jedzonko. Mam poważne zamiary gotować sama tym razem...mam nadzieję, że na zamiarach się nie skończy ;p
Może jak Janek dostanie kaszę na noc to skończy się budzenie co godzinę nad ranem...chociaż nie jestem pewna, czy budzi go głód, czy po prostu chce sobie pociamkać i przytulić się.
kamcia my mamy takie krzesełko http://allegro.pl/krzeselko-kwiatek-do-karmienia-babyono-regulowane-i1787842445.html

właśnie się zastanawiam czy też Oliwce nie zacząć rozszerzać diety, myślałam ze jeszcze za wcześnie, ale może spróbujemy :)
Kamcia śliczne zdjęcie :).

Olu no i najważniejsze, że Marcelek zadowolony :). U mnie chyba tez krucho z pokarmem, Filipek opróżnił wczoraj 2 piersi i płakał bo już nie leciało :(. Zresztą wczoraj to był wyjątkowo marudny :(. Zaczęłam pic herbatki na laktacje i zobaczymy, ale coraz bardziej się zastanawiam nad mm.
Próbuje ściągać i mrozić, żeby było na czas kiedy będę na uczelni, ale niestety wszystko co odciągnę i tak muszę dać małemu bo mu zawsze zabraknie.
Jakie slicznosci:)

My na dzialeczce wypoczywamy:)

Wczoraj wieczorem maly sajgon,maly nie chcial zasnac,krzyczal przez okolo 2h,pierwszy raz mu sie tak zdarzylo i stwierdzylysmy z tesciowa,ze jest glodny,bo byl nerwowy,mocno pchal raczki do buzi,choc myslalam,ze juz mocniej nie mozna:P, cycka nie chcial,jeszcze bardziej sie zloscil, wiec dalam mu 60ml mleka i od razu usmiech zagoscil na twarzy mojego dziecka:) Cos mi sie wydaje,ze wieczorkiem potrzebuje juz troche wiecej i ja moze tyle poprostu nie mam,dzisiaj narazie zasnal po kapieli,ale znajac jego to po 30 min sie obudzi i bedzie jeszcze rzadzil przez jakies 2h:) chyba na noc podam mu porcje mleka,zeby spokojnie sobie spal:)
pięknie:):) smacznego!!
Adasiowi dzisiaj rozszerzyłam dietę o jabłuszko, na początku się krzywił i był bardzo zdziwiony a na koniec to już sam otwierał buźkę... za parę dni spróbuję podać jemu zupkę marchewkową.
W następną niedzielę chrzciny i po chrzcinach planuję kupić fotelik do karmienia. Czy Wy już macie foteliki do karmienia? Jakie polecacie ?

Oto pierwsze łyżeczki jabłuszka w Adasiowej buźce:
image

Uploaded with ImageShack.us
madzia a Ty juz nie masz tych pamków Dada rozm 2, co kiedyś sprzedawałaś? rychło penie w porę się pytam :)
Ja nadal myję wacikiem, chyba z przyzwyczajenia

Maluch wczoraj pół dnia spędził z grupą przedszkolną i bardzo mu się podobało :) Wróciliśmy tak wymęczeni, że całe popołudnie i nockę przespał, a od rana euforii cały czas się śmieje na głos i gaworzy.
Paulina, spokojnie dotrzesz do mnie poligonem, musisz przejść przez osiedle do ul. Kartuskiej i niemal jesteś u mnie :)
Mnie czeka ciężki weekend, 25 lecie ślubu i 2x 50 urodziny, więc od jutra rana znowu mnie nie ma, bo pomagam
zatem odezwę się pewnie w poniedziałek
Ja od początku myję ręką, wodą z kranu i wycieram ręcznikiem.

Ola, Monia, przez to gadanie o pizzy wczoraj zamówiliśmy sobie na obiad :) Jednak Jaga wymiata ;p moja ulubiona wiejska jest the best :)

Dzisiaj kupiłam dzieciom pampki, no i Jasiek właśnie rozpoczął nowy rozmiar - 4. Trójki już przymałe.
faktycznie cisza..
ja praktycznie od poczatku buzke myje w wanience podczas kapieli,wacikiem mylam moze przez pierwsze 2 tygodnie
no wlasnie co tu taka cisza?

czy Wy nadal przemywacie buzke wacikiem namoczonym woda?
Ale tu cisza... długo szukałam naszego wątku.
Madziu, ja też chętna na spotkanie (mąż chyba będzie mógł wziąć wolne, żeby zająć się Szymkiem), czy wiesz jak do Ciebie dojść przez poligon od Myśliwskiej? To byśmy od razu spacer zaliczyli, zamiast jeździć naokoło.
A Michał od czasu jak nie nosi w dzień szyny, to zrobił się dużo spokojniejszy. Już sobie spokojnie leży w leżaczku, pod warunkiem, że nie jest sam. Tylko do zasypiania niestety nadal musimy go kołysać.
Madziu dzisiaj rozmawialysmy o spotkaniu u Ciebie i oczywiscie nadal chetne,wiec sie juz nas nie pozbedziesz:P
ja jadłam filet tuńczyka i nie było problemu. Olu, ja obstawiam tę szczepionkę, każde dziecko jest inne i może MArcelek zareagował później
przypominam o spotkaniu 8.09 godzina 12-sta :)
Magda w sumie tak sobie mysle,ze wprowadzilam nowa rzecz,dodalam do sosu pomidorowego tunczyka z puszki i jadlam to w niedziele i poniedzialek,slyszalyscie cos na temat tunczyka,a karmienia piersia?
Ola, tak sobie myślę, że może Ty coś zjadłaś na co on tak zareagował wymiotami, chociaż skąd wtedy gorączka?
Już niedługo chłopaki razem poszaleją ;)

Jasiek miał dziś ubrane body z długim, spodenki sztruksowe i taki trochę cieplejszy sweterek. Czapeczek jeszcze nie nosimy.
jak ubierac w taka pogode maluchy? normalnie pogoda iscie jesienna:(
Fasolek dobrze że juz jest OK z Marcelkiem :))

ja kupowałam ciuszki na chrzest w H&M, kupiłam szare spodenki, białe body i szary sweterek w serek

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry