Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 26 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym wątku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witamy sie i ja:)

Kurcze moj maly niedawno sie przebudzil i ma katar:( zobaczymy jak jutro bedzie,narazie psiknelam mu sterimarem i odciagnelam frida,mam nadzieje,ze sie nigdzie nie przeziebil.
hejka
13.00 nawet bardziej mi pasuje :) Madzia, a z Chełma dojadę do Ciebie normalnie bez objazdów?

Moje włosy też lecą jak szalone. Ale podobnie było po pierwszym porodzie a łysa nie jestem ;) także nie martwcie się dziewczyny, tak musi być, teraz wypadają te włosy, które nie wypadły w ciąży. Ja nie ścinam bo wolę zbierać klamrą, inaczej Młody zbiera i do buzi pakuje :/
Mamuśka żeby to było takie proste :]
ile my sie musimy nagimnastykować zeby te formalnosci pozałatwiać, wcale nie jest tak łatwo jak by się mogło wydawać.

Agusiaa ja cały czas odrzucam od siebie tą myśl ale wiem ze bedzie mi strasznie cieżko i bedzie płacz i zgrzytanie zębów....ale wiem ze dla Oliwki to najlepsze wyjscie w tej chwili i ona tego tak nie odczuje :)
Agusia, wpadaj po szczepieniu :)
Madziu, Armii Krajowej dojedziesz bez problemu, zjeżdżasz na Jasień, zaraz za światłami w lewo ( jak pod Invest Bank), ja mieszkam w domu, który jest za bankiem :)
ja też jestem przerazona mysla o oddaniu małej do żłobka, plakać mi się chce na samy mysl o tym,ale co zrobic? wrocic do pracy trzeba:(!

Marcocha a masz juz na oku jakas prace?
Madzia, mąż ma jutro w pracy jakieś szkolenie i nie będzie mógł wziąć wolnego, żeby zostać z Szymonem. Spróbuję namówić babcię, żeby do nas znów przyjechała, ale w razie czego mogę wziąć Szymka też? Wprawdzie wtedy sobie zbyt spokojnie nie pogadam, bo będę go musiała pilnować, ale lepiej tak niż wcale :)
U mnie też włosy lecą na potęgę, chyba trzeba to przetrwać. A w ciąży wcale nie wypadało ich mniej niż zwykle, więc to ściema, że wypadają te, które nie wypadły w ciąży.
Misiek też mi mało śpi, ale to głównie wina Szymona, bo jak mi się uda go uśpić, to Szymon albo obudzi go awanturując się o coś, albo idzie tam, gdzie akurat Misiek śpi, mówi ćśśś i buch po glacy (albo w wersji łagodnej wciska mu zabawki i daje całusy).
Możesz wziąć i Szymka :)
dziwczyny czy Wy nadal kładziecie w łóżeczku na boczku i czy używacie poduszki?
ja używam małej, płaskiej poduszki, Nastkę układam na boku, ale jak chce, to zmienia pozycję :)
hej,
u nas dobre, byliśmy dziś na kolejnym szczepieniu i badaniu. Filipek waży 5860g a Szymon 6070g. Szymek ładnie podnosi główkę do góry i wydaje przedziwne dźwięki :) u Filipka gorzej z unoszeniem główki ale za to nie źle mach rączkami i nóżkami przy tym mocno się ślini i głuży.
Potrafią skupiać uwagę na przedmiotach, które ich interesują.
Ze spaniem u nas tak od 3 tygodni dobrze. Mniej w dzień, noc super bo po kolacji około 20 -21 śpią do 4 czasami zdarzy się do 2.
Jedzą teraz około 5-6 posiłków dziennie.
U mnie z włosami masakra, cała łazienka jest we włosach... nic trzeba to przeżyć...no pokarmu też mam coraz mniej... :(
Dziewczyny po cc, czy wykonujecie już ćwiczenia, jak tak to jakie i czy uczęszczacie z basen?
dalka ja po cc nie cwiczę, po prostu mi się nie chce, znaczy brzuszków nie robie, bo staram sie codziennie robic przysiady, za to bylam na 4 zabiegach vacu well, na razie efektow brak. kurcze ja caly czas mam brzuch, denerwuje mnie to,ale dzis np. zjadlam 2 czekolady-oczywiscie normalnie nie jem tyle,ale dzis mialam dzika ochote :)
Jeszcze nie mam pracy jestem na etapie poszukiwań ;)

Oliwke kładę na pleckach bo i tak sie przeturla z boczku ;)

Byłysmy u pediatry i mój klopsik waży juz 7300! Od poniedziałku zaczynam podawać słoiczki zobaczymy jak zareaguje :)

Co do ćwiczeń....to mi sie tez nie chce, brzuch mam taki jak przed ciązą...nie mały niestety :P
Co do jedzenia to ja non stop coś jem, mam ssanie jak cholera i właściwie pochłaniam wszystko :P
U nas chłopcy śpią na pleckach, Szymon czasami przekłada się na boczek ale to jest chwilka i wraca na plecki.

No mój brzuch jest... taka skóra.. nic pewnie będzie mnie dużo kosztować powrót do normy

Jutro mam koleją kontrolną wizytę u gin.
Dziewczyny jaką stosujecie antykoncepcję? Czy, któraś z Was może myśli o założeniu spirali?
dalka, głupie mam pytanie, ale jak to jest z bliźniakami? razem jedzą i śpią? w tym samym czasie? czy każdy inaczej i ciągle musisz do któregoś wstawać? jak nocki?
Madzia, udało się namówić moją Mamę, przyjedzie do Szymka, więc będziemy tylko z Miśkiem.

Michała zazwyczaj odkładamy na plecki, ale jak śpi, to i tak przekręca się na bok.
gosc.. jest rożnie ale zazwyczaj jedzą razem od samego początku pilnowałam aby jadły razem a ze spaniem jest tak, że Filipek mniej śpi niż Szymonek..W NOCY JEDZĄ RAZEM BARDZO RZADKO ZDARZA SIĘ ABY JADŁY O RÓŻNYCH PORACH.
MAM PEŁNE RĘCE ROBOTY:)
dalka podziwiam Cie, ja dziś jestem zmęczona po całym dniu sama z niunią moją:)

co do antykoncepcji to spirala odpada u mnie na pewno.

a mam pytanko czy po kąpieli samrujecie główki oliwką?
Madzia83 niestety ale ja nie przyjadę na spotkanie, moja Oliwka się rozchorowała, dość mocno kaszle, całe szczęście nie ma gorączki. Jutro nie mogę jej w takim stanie posłać do szkoły a chorej nie zabiorę na spotkanie z małymi dziećmi (jeszcze czymś zarazi). Szkoda... bardzo żałuję ;((

Życzę Wam miłego spotkania

ja nie myślę raczej o spirali a o wkładce hormonalnej mirena ale z tym jeszcze poczekam

Dalka podziwiam Ciebie... przy jednym maluszku tyle jest pracy a Ty masz dwójkę.

Ja dzisiaj byłam u siebie w pracy i powiedziałam, że wracam od stycznia ale jak wróciłam do domu to zaczęłam się wahać czy powinnam? Szkoda mi dzieci... sama już nie wiem co robić?
Dziewczyny, uprzedzam, że mam koty, także jeśli macie alergię, to weźcie ze sobą leki :)
Ciasto właśnie się piecze, zobaczymy, czy wyjdzie :)
Dalka podziwiam, Kamcia, mam nadzieje, że Oliwka szybko wróci do zdrowia
do zobaczenia :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry