Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (31)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witamy w nowym wątku:)
U nas Filipek ma drugi ząbek:) a tak to wszystko idzie do przodu.
3majcie się cieplutko.

ps. dziewczyny używacie, czy będziecie używać chodzików? Jesli tak, to jakie? dzieki. My zastanawiamy się jestem przeciwna ale los pokarze jak przy dwójce dam radę.
witamy i my :)

Wczoraj byliśmy z Olą na szczepieniu. Waży 7460 g i ma 68 cm :))

Maga a gdzie byłaś u alergologa?? Może ja też bym się wybrała z bąkiem??
dziekuje za dopisanie:D poprawie tylko:)

Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
binka - 19 czerwca (19 czerwca) - SYN Dawid waga 3260 i 52 cm, Zaspa - SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
dalka moj tata przyniosl chodzik dla malego bo niestety on chce juz tak bardzo chodzic ze czasami jest nie do wytrzymania.

Ja osobiscie jestem troche anty chodzikowa ale wsadzam go mimo wszystko jesli cos bardzo musze zrobic a on mi nie daje. Wiec trwa to 5-10 min dziennie. Niestety nie moze go zostawic na podlodze i pojsc cos robic bo maly z niego rozrabiaka.
Magda no to szkoda :( zobaczymy jak z jutrem wyjdzie. Monia w takim razie czekamy na Was :)

My po wizycie u lekarza, maly wazy prawie 9 kg i bardzo mu sie podobala pani doktor :)
Binka my zaczelismy uzywac chodzika wlasnie jak maly zaczal chciec ciagle chodzic, ja tez jestem antychodzikowa, ale wkladam go tam tylko na troche w ciagu dnia, a zawsze jest to czas kiedy moge cos zrobic.
My mamy jakis po synu mojej kolezanki, ktory ma pare lat, ale sprawdza sie super.
Olu to dziś po 17, u Ciebie tak? :)

Byliśmy we wtorek na szczepieniu. Filipek waży 9100 :-)

Ja małego też nie mogę zostawiać jak ide do kuchni on na czworaka za mną i staje przy nogach :). Chodzika nie mam chociaż pewnie byłoby łatwiej ale ja mimo wszystko nie chce :).
Moniu w takim razie czekamy na Was :)
fasolek gdybym miala kupic chodzik to bym tego napewno nie zrobila ale jesli ma ktos zeby pozyczyc od kogos to jest super sprawa. Tu nie chodzi o to zeby nauczyc malenstwo w tym chodzic tylko zeby na 10 minut moc zrobic cos pozytecznego. ja nawet do kibelka nie moge wyjsc bo czasem nie moge. Nie oszukujmy sie nasze pociechy zaraz zaczna stawiac pierwsze kroki lub przy meblach wstawac wiec chodzik na miesiac lub dwa nie jest potrzebny. No chyba ze tak jak mowilam macie od kogo pozyczyc:).
Anula, to moja alergolog:
http://www.trojmiasto.pl/Alergolog-o12430.html

nie wiem, czy dobra, bo nie mam porównania, dla mnie ok ;)

Jak muszę coś pilnie zrobić to albo zabieram Janka ze sobą tam gdzie jestem i szukam mu zajęcia np. w łazience ostatnio pokochał moją wagę a zwłaszcza jej wyświetlacz ;) albo wsadzam na chwilę do krzesełka i daję coś do zabawy. W ostateczności jest łóżeczko...

Dziewczyny i jak tam spotkanie? Chłopaki się rozpoznali ;)?
Ja sobie odpuściłam chodzik , w grudniu przemęczyłam się dwa tyg. i teras jest spoko. Porusza się po mieszkaniu sam tam gdzie chce.

Dzisiaj pękłam podałam małemu mm na noc i o dziwo wypił z 150ml (chyba tylko dlatego,że był przegłodzony i przez 3h nie dostał cycka). Dzisiaj od rana cały czas wisiał przy cycu nawet przy dziennej drzemce nie chciał go wypuścić. Jak mleko się skończyło to zaczął ssać moją rękę no i cycuś musiał być. Myślałam, że pośpi trochę dłużej ale po 0,5h znowu cycuś i jeszcze raz to samo. Na razie śpi zobaczymy jak długo. Mój M. namawia mnie abym przestała karmić to może mały przestanie się tak drzeć, z jednej strony chciałabym z drugiej jakoś tak smutno mi się robi na samom myśl.:(
I znowu byłam na karmieniu, już nie wiem, o co mu chodzi.
Magda chlopaki fajnie, Marcel sie tak rozgadal,ze szok, za to Filipek jaki grzeczniutki, a smiga - wszedzie go pelno :) Marcel to taki leniuszek przy nim.

Marcel dzisiaj pierwszy raz wypil wode z butelki, gdy sie obudzil juz wieczorem,popil troszke i poszedl spac,o dziwo wypil, normalnie sukces :) mam nadzieje,ze uda sie tak do rana :)
Gaba może jakis skok i potzrebuje więcej jedzonka, albo się nie najada. A próbowalaś kaszke do butli?

Magda chłopaki super nawet sie razem jedną zabawką "dzielili" :-). Fifi wyjątkowo mało mówił, za to Marcel cały czas :).
Olu u Ciebie grzeczny a w samochodzie całą droge płakał :(

Ola a jak tam nocka, udało się bez cyca? Moż ejednak przekna się do butli :)
Ja już nie wiem o co mu chodzi, po 3 w nocy to co 15min.pobudka z krzykiem (to u nas normalka) cycusia do buzi dwa razy pociągnął i śpi z nim w ustach ,jak wyciągnęłam to za 15min to samo.
Z kaszką jeszcze nie próbowałam ,byłam pewna że nie wypije mm, tak więc najpierw przyzwyczaję go do tego a później wypróbuję z kaszką.

Czy Wasze dzieciaki jak śpią to maja oczka do połowy otwarte, albo usteczkami ssą jakby miały smoka?

Monia Ola super, że Wam się spotkanko udało , może kiedyś spotkamy się w większym gronie.
Gaba spanie tylko jak cycuś w buzi a pobudka jak tylko wypadnie niestety tez znam, chociaz ostatnio zdarza się to coraz rzadziej. Ssanie przez sen jak nie ma nic w buzi - oj zdarza się. Może nie rezygnuj z cyca, ale ogranicz, sama nie wim co Ci doradzic, u nas cyc to juz raczej tylko w nocy a w dzien staram sie dawac wode jak chce pić, ale różnie z tym bywa.
Dziewczyny u nas udala sie nocka bez cycusia, fakt maly wiecej sie krecil,stekal i itp,ale dostawal za to wode, ktora o dziwo ciagnal:) moze sie w koncu uda :)

Monia dzieki za kod :)
a u mnie, po antybiotyku i wysokiej gorączce, mimo odciągania kilka razy dziennie laktatorem - pustki :( piersi nawet nie są minimalnie twarde, więc chyba pokarm po prostu zanikł :(
Madzia smutno Ci pewnie, ale pomyśl, że Nastka bez problemu akceptuje też butelkę, no i ominie Cię cała akcja z odstawianiem. Jak pomyślę o odstawieniu Janka to w głowie mam obraz co najmniej tygodniowych nocnych ryków a i dziennych pewnie też...

Gaba, łączę się w bólu, nasza poprzednia nocka fatalna :/ Pobudki co chwilę, jęki, przewracanie się na wszystkie strony. Obstawiam zęby, bo przecież kiedyś w końcu muszą wyjść prawda?

Dziewczyny, szkoda, że nie dotarłam :( W przyszłym tygodniu na razie mam tylko wtorek zajęty, na inne dni chętnie się umówię :)
Anula, myślę nad naszyjnikiem, podobają mi się dwa czerwone...ten pojedynczy i potrójny, a może byś zabrała oba jakbyś się wybierała do mnie?? (chyba, że się sprzedadzą ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry