Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.12(41)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oby oby :)
damy rade, moze to tylko chwilowa pustka :P wsumie to mam taka nadzieje
agag własnie chcialam zapytac czemu tu taka cisza....
mam nadzieje ze dzieciaczki sa zdrowe
my jeszcze jezdzimy w kołysce ale juz ogolnie szukam fotelika bo Filip az sie tzresie z nerwow jak go wsadzam do niej bo on kompletnie nie ma juz miejsca
ja sie zastanawiam nad maxi cosi tobi ale nie wiem jeszcze nic nie zadecydowane
Ja na razie wożę w tej kołysce bo nie mamy auta i bez sensu kupować mi nowy fotelik. Ten co mam jest do 12kg więc na chwilę jeszcze wystarczy a mega rzadko z niego korzystamy.

Też mam wrażenie, że się wykruszamy. Coraz rzadziej ktoś się udziela.
MamaMarty też już tu chyba nie zagląda;>
hej dziewczyny... Mam wrażenie że się wykruszamy...

Ja mam pytanko: czy wozicie maluszki jeszcze w foteliku-kołysce czy już weszłyście w ten większy? Macie już podjęte decyzje co do fotelików?
Która z Was ma sklep z wózkami emi? Czy są tam też foteliki?

Ja zaczęłąm się nad tym zastanawiać, bo w kombinezonie to wygląda jak ściśnięta...
hehe dziekuje sol i witaminke daje :)
Zakrop mu nosek solą fizjologiczną. Po kropelce lub dwóch do każdej dziurki. Najlepiej jak będzie w pozycji leżącej. Jeśli katarek jest głębiej to po tym odpuści i wyciągnij fridą. A jak wyczyścisz to znów zakrop. To działa profilaktycznie i leczniczo na zatoki, a przy okazji i na gardło. Możesz też dać wit.C, bo ona działa właśnie zapobiegawczo. Jak dziecko już jest chore to nic nie pomaga. No i probiotyk :)
No Witamy po kilku dniach nieobecności,a bylismy u chrzesniaka na urodzinach...ktory w sobote jak juz tam bylismy mial goraczke i w poniedzialek sie okazelo ze to angina :( Dominik jak narazie oki tylko ze katarek ma.co moge podac by sie niezrobil gorszy??jak narazie oddycha ok,a co Wy na katarki stosujecie??

Miłego dnia
dziekuje ;) jak zawsze mozna na Ciebie liczyc ;)
emi oto link...
http://www.imageshack.de/

zalaczasz zdjecie z folderu i wciskasz upload :) i po jakims czasi ena dole masz linki...na forum wklejasz odpisujac na pierwszy post link z punktu forum code :)
poratujcie dziewczyny ;)
wiem, ze nie raz juz podawany byl przepis na wklejenie zdjecia, ale ja oczywiscie nie zapisalam tego nigdzie a teraz jak potrzbuje wiedziec to nie moge tego znalezc.
plissss pomozcie ;)
JA chciałam dzisiaj pojechać do tesco po zapasy deserków słoiczkowych ale jak mówicie, że tak zimno to chyba sobie odpuszczę, nie chce małego ciągnąć a czekamy wciąż na śpiworek z allegro który zamówiłam wieki temu.
petra napewno bedziemy o Was pamietac, i tez bym tak na twoim miejscu zrobila
u nas dzisiaj noc w miare fajna bo bylo kilka pobudek ale tylko smoczka dalam i spal dalej, wiec sie nawet wyspalam
znowu mrozno na dworze, nie wiem czy dzisiaj bedziemy wychodzic
petra dobrze że Tobie udało się coś znaleść - wiem jak to jest bo mój mąż też ma czasem przestoje w pracy, bo nie ma zleceń.

Nie chcę zapeszać ale u nas z nockami lepiej tzn. Maja znów chodzi spać ok 19.30-20.00 z tym że teraz nie usypiamy jej na rękach tylko w wózku i jak już mocno zaśnie przekładamy do łóżeczka. Od 3 dni to się sprawdza i mam nadzieję że tak zostanie. W ciągu dnia też śpi w wózku tylko że czasami nie chce dać się położyć do wózka u nas w pokoju i wtedy idę z nią na górę do babci, tam mamy wózek po siostrzeńcu męża i wtedy tam ją usypiam - a czasem jest odwotnie na górze nie a na dole bez problemu.

Zdrówka dla wszystkich maluszków, bo w przyszłym tygodniu znów zapowiadają temperaturę ok -15 stopni :(
buuu ja to w najbliższym czasie będą bardzo rzadko tu zaglądać niestety :( ponieważ mój M od kilku m-cy więcej siedzi w domu na bezpłatnych urlopach niż pracuje (od roku mają fatalny zastój w branży),to pomyślałam,że skoro pewnie w grudniu też będzie w domu, to ja coś porobię.I zgodziłam się pilnować takiego małego szkraba (ma 1 m-c),którego rodzice handlują na Jarmarku Świątecznym.A mój M siedzi w domu z chłopakami.Oczywiście,jak tylko ja poszłam "do pracy",to mąż dostał kolejne zlecenie,no ale całe szczęście może pracować w domu,więc jak tylko ja wracam wieczorem,to on okupuje kompa,więc ja mam czas na neta chyba o 2 w nocy(czyli nie mam czasu-dziś i jutro wyjątek,bo mam wolne :-)także do świąt nie wiem,czy tu jeszcze zajrzę.Obiecuję poprawę,jak skończę pracować.Nie zapomnijcie o nas
trzymajcie się cieplutko,mikołajkowe całusy dla maluchów :-)
czesc wam, ja ostatnio w potrzasku moich dwuch szkrabow i nie wiele mam czasu na komputerowanie.

bylam na szczepieniu mala ma 70cm i 8,5 kg

non stop wspina sie po wszystkim, a zazdrosny Gabrys ja podcina, wiec nie moge nawet na chwile sie odwrocic, mam nadzieje ze mu przejdzie.
co za dzien... w nocy Filip mial godzinna przerwe miedzy 2 a 3, wiec myslalam ze w ciagu dnia pospi a tu nic z tego jedna drzemka 30 minut... okazalo sie ze meczyl go brzuszek i po raz kolejny uratowal nas kateter a jak udalo juz mu sie zalatwic to zastanawialam sie gdzie in to trzymal, wypil butle mleka i spi
ja tez wsumie padam na twarz i chyba zaraz pojde spacku.
Mój już prawie doszedł do siebie :) katarek ustępuje a po kaszelku ani śladu, myślałam, że to od ząbków ale nie ... u nas nadal pusto.

No Borysek świetnie wygląda z tym kijem :D "Mam kija i nie zawaham się go użyć" :-)
witajcie nie bylo nas przez weekend bo w piatek nad moim chyba blokiem skonczyl sie zasieg PLAY, i nie dzialal nam ani internet ani telefon... myslalam ze sie zagotuje jak w sobote bylo to samo a w niedziele rano to juz sie zagotowalam... naszczescie wszystko wrocilo do normy a ze wczesniej przez 4 lata tego nie bylo to wybaczam...
u nas zeby i jeszcze raz zeby ida, dwojki praktycznie sa na zewnatrz ale jeszcze troche
Mimii widzialam w drugim watku jak Borysek zaczal dewastowac lozeczko i odrazu polecialam zobaczyc czy Filip nie kombinuje :) powiem ci ze jestem pod wrazeniem tak samo jak podziwiam Mikolaja, Filip Mikołaja nie spotkal ale za to wczoraj zostawil mu prezent
mam nadzieje ze wszystkie dzieciaczki sa juz zdrowe pozdrawiamy
hehe super Juleczka dostała prezencik :)bedzie miala kogo tarmosic za uszy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry