Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.12(41)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja ciagle wspominam brzuszek :) jeszcze niedawno go mialam a na swieta juz bylam w ciazy a teraz maly z nami i tak ciagle....

zapraszam

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=199446
Dziekuje :)
Ooo witamy MameMart po dlugiej nieobecnosci,tak jak u mnie maly na nogach ale chwieje sie :) ale lubi stac

Miłego dnia
hehe jak nie zasypie mnie to bedzie dobrze :P
Pojechałam Cabajowi jak dawał nam film :P Bo jako, że zawsze interesowała mnie informatyka, zakładanie i projektowanie stron www to po obejrzeniu jego strony byłam strasznie zniesmaczona, taka tandetna ... no więc wypaliłam, że nie wiem kto robił mu stronę ale słabo się postarał a on na to "ym to ja robiłem tą stronę" :D Przesympatyczny człowiek, myślę, że mi wybaczył :D:D
Dzięki, ucałuję rano :-)

U nas był Cabaj kamerzysta i Olejnik Fotograf :-)
Jezu z tym refluksem jeszcze walczycie..........
Malutka ucałuj Oskarka od e-ciotki i laseczek małych :p

"Obiektywni" :)
MamoMarty jak nie tajemnica to jak się nazywa fotograf i kamerzysta ?? Może też tych mieliśmy:P

Gratuluję postępu spadku wagi :-) A no i gratki dla dziewczynek. Szybko się rozwijają i tyle nowych osiągnięć :D:D W zabieraniu zabawek niedawno mój był mistrzem.
Oj szybko czas leci, mój ma za 5 dni 7 miesięcy :P

Byliśmy dzisiaj u lekarza i lekarz (dr Kosiak) stwierdził, że refluks jest dość duży ale nie chce go faszerować lekami. Mamy uzbroić się w cierpliwość bo jak tylko zacznie chodzić to problem minie.
Cześć dziewczyny.............
Ehhh czasu brak :)
Tak w międzyczasie: Marysi wyszły dwa zębole- dwie jedynki-, stoi na pełnych stopach trzymana za palce (to jest dla mnie szok ale na rehabilitacji powiedzieli że czasami nawet 8-9 miesięczne dzieci zaczynają dreptać :p), Kręci się naokoło własnej osi.
Bujają się obie chociaż MAryśce lepiej idzie :p Za to MAłgosia jest mistrzem w zabieraniu siostrze zabawek... Zawsze dotrze- dopełznie- do tej co chce. Gugają, delikatnie zaczynają gaworzyć. Do samodzielnego siedzenia niewiele im brakuje. W wanience trzymają się boków i tak siedzą :p

I cały czas się śmieją :) A no i śpią od 19.30 mniej więcej do 7.00 a w weekendy do 8.00-9.00 :) Wychodzi że im przeszkadzamy rano jak wychodzimy do pracy :)

A ja dziś podpisałam umowę z fotografem i kamerzystą na wesele.

No i najważniejsze. Ważę 79,8 kg :):):) - wyjściowa ponad 84 kg...

Wszystkim jubilatom małym duuuuuuuuuuużo zdrówka zyczymy :) Moje juz za dwa dni 8 miesięcy mają........ Jeny jak czas leci.......
eee mój chyba nie będzie raczkował :(( zupełnie nie kuma o co chodzi, próbuje od razu podnieść się na nogi.
Jagoda, mój Piotruś jest na tym samym etapie:)tez kleka na kolankach i buja sie w tył i przód, no i pełza do tyłu, moze do świat bedize raczkowac :)
mi tez wydawało sie , ze fotelik powoli robi sie za mały dla naszego Szkraba (mamy Maxi Cosi Cabrio fix, mały wazy dopiero 8 kg) wiec bylismy w kilku sklepach sie rozejrzc i poczytałam troche na ten temat i okazało sie ze...

fotelik jest jeszcze dobry i dziecko MAKSYMALNIE długo powinn w nim ( chodzi o to ze tyłem) jezdzic a pzynajmniej do 10 MIESIACA!!
im Maluch ma ciasniej w foteliku tym jest dla niego bezpieczniej, wazne zeby głowa nie wystawała ponad oparcie
wszedzie uczulali nas na to , ze dziecko musi jak najdłuzej jezdzic tyłem, gdyz Jego ukąłd kostny sie jeszcze kształyuje, do tego głowka jest jeszcze wieksza w stounku do ciała niz u wiekszych dzieci i przy najmnejszej stłuczce nawet z predkoscią 30 km/h jezeli dizecko jedzie przodem to głowka leci do pzrodu i o powazne urazy nie problem
idelane jest zeby nawet do 2-3 lat jezdzic tyłem i stad coraz wecej firm produkuje foteliki tak montowane- ale to juz inna bajka, nie do wszytskich samochodów one sie podono mieszcza i nie wszytkie dzieciaczki chca tak długow nich jezdzic

tak po krótce stresciłam czego sie dowiedziałąm , kazdy zrobi jak uwaza :))

my prawdopodonbnie kupimy foteli który montuje sie i tyłem i przodem i tak dłuygo jak sie da Piotrus bedxie jezził tyłem, a potem jak juz nie bedzie chcial to przodem
Wszystkiego najlepszego dla Milenki z okazji 6-miesięcy i Dominika z okazji 7 miesięcy :)

Były własnie u mnie koleżanki z pracy i przywiozły paczkę pracowniczą dla małej na mikołaja. Maja dostała coś takiego :
http://www.alexandershop.pl/DREWNIANY-ZESTAW-EDUKACYJNY-EICHHORN(3,762,3044).aspx
szczerze mówiąc jak widziałam to na zdjęciu to niezbyt mi sie podobało al w praktyce uważam że to zabawka na długi czas, Majce od razu się spodobała. Więc jak coś to polecam :)
do mnie nie dociera ze tak to szybko leci...
Hej Aga dzieki za mile przywitanie no i buziaki dla Dominika! Matko jak czas biegnie, dopiero liczylysmy skurcze a tu dzieciaki za raczkowanie sie biora!:)
ooo buziaki dla Dominika !!!!! jaki ty juz duzy chlopiec jestes :)
Malutka ja tez nie lubie w nocy wstawac :P i dlatego ci podwojnie zazdroszcze
a gdzie jest ten sklep z fotelikami?
No to Aga buziaki dla małego :-)

Karolinka, ja się ogromnie cieszę, że Oskar potrafi spać 14 godzin bez pobudki bo ja nienawidzę wstawać w nocy ani wcześnie rano :P A tak obie strony są zadowolone, mamusia wstaje i ma dobry humorek i synek też ma wtedy dobry :-)
A my mamy dzis 7 miesiecy....... :) :) :)
Kupilam w tygrysku i mowila mi znajoma ze duzo je kupuja o coneco takie jeszcze ale mi ten wpadl w oko :) mi sie go dobrze użytkuje choc one sa wysoke i zalezy jakie auto i moze byc problem z wyciaganiem...ale fajny,bezpieczny :)
Może zainteresuje Was ta informacja.

Nasze studio zaprasza na świąteczne sesje zdjęciowe z Waszymi dziećmi.
Trwa promocja 100zł za sesję w studio z dzieckiem. Dla dzieci od 2 miesięcy do 14 lat.
Takie zdjęcia to doskonały prezent dla dziadków, chrzestnych, bliskich.
Studio jest w Rumi.
image
my ostatnie na mecie ;) milo ze pamietacie ;) dziekuje

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry