Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.12(41)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
widze ze w tym roku króluja szczeniaczki :) - nasz Mały tez go dostanie, kupiliśmy na nocy przecen w tesco, dostanie tez ksiazeczk rymowanke FP (gąsiennice), mysl ze mu sie spodoba kiedys taka kupiłam mojemu chrzesniakowi to oszalał na jej punkcie

mamy drugiego ząbka :))) prawa jedynke, po 3 dniach
na szczescie (odpukac ) zabki wyszły własciwie bez wiekszych problemów, Piotruś nie marudził, nie gorączkował, jedyny obja to wieksza ilość kupek :) mam nadziej ze tak bedzie przy wszytkich!!!

dziewczyny które zabki wychodza nastepn? górne jedynki?
Gratuluję ząbka, drugiego :-) Chyba niema reguły na wychodzenie.

A mój szczeniaczka nie dostanie, ma już gadające i liczące zabawki więc mu wystarczy. Ale tą książeczkę chętnie bym kupiła, ile dałaś w tesco ?

A w ogóle jaka wtopa :(( Karolinka wielkie spóźnione buziaki dla Filipka, kurde mam nadzieję, że Filipek wybaczy :P
wybaczy napewno i dziekuje bardzo :) przez te choroby sama wsumie przegapilam
a ta kostka tez mi sie podoba, wiec mysle ze fajny prezent bedzie
kosztował 113 minus 20% wyszło 90 zł
duży plus to to, że można ją rozłożyć i jest mata :)
my wracamy po przerwie spowodowanej awaria kompa...
wiec co u nas dziś byliśmy u pediatry i co?: dr nagle zauważyła ze Zuzia ma krzywe zebra i jutro pędzimy na badanie krwi musimy sprawdzić gospodarkę wapniowa i fosforowa bo chyba nie wchłania witaminy chociaż ja tez mam tak zniekształcone zebra tak dziś patrzyłam wiec nie wiem zobaczymy co badanie krwi wykaże
zęba dalej brak a i mamy ograniczyć mleko nie podawać jogurtów ani chrupek tylko jak najwięcej owoców i warzyw... dziś to wprowadziłyśmy 3x 170ml mleka w tym jedno z kaszka na noc zupka i soczek plus jabłuszko z banankiem a i zamiast słodkich herbatek woda od czasu do czasu herbatkę ziołową.. i o dziwo nie było żadnej afery przystała na to chętnie tylko coś marudziła przy bananku

Jaoda no to trzymamy kciuki.
Malutka ladnie Oskarek siedzi, naprawde...a i ładną masz też pościel :P A pilota i laptopa to Borys normalnei jakby mogł to by dopadł...ale wiecie c te sprezentowane piloty i tak nie beda mialy brania bo dzieci chca tych ktorych my uzywamy :)Moj siostrzniec "dostał" popsuta komórkę i co?? i nic nadal wyrywa mamie sluchawke jak rozmawiamy,a przez sowją nei chce "gadac".
Karola jak sie czujecie?
Ja padam nba twarz uciekam lulkac. Dobranocka:)
Czujemy sie lepiej, ale katar uparcie powraca i trzyma sie Filipa coprawda mniejszy ale jednak.. oprocz tego ida dwojki gorne i tez nie moga wyjsc ale ogolnie jakos to znosimy. Bardziej mnie meczy to ze Filip nie przesypia nocki chociaz do 6 rano :( juz nie wiem co mam zrobic, od cyca jest odstawiony bo nie mialam juz pokarmu ale dalej nocne pobudki sa. Dziewczyny ja wiem ze temat karmienia jedzenia dzieci byla walkowany tysiace razy ale ja chyba jakos nie moge wpasc w rytm, napiszcie mi prosze jeszcze raz jak dzieci jedza w ciagu doby
a tak w ogole myslalam ze na chwilke wyjde z malym na dwor zeby troche zaczerpnal powietrza a tu chyba nici w taki wiatr i snieg..
No to ciesze sie ze lepiej :)
Natalia jak mała sie czuje??
Jak Wasze dzieciaczki zdrowe juz wszystkie??
U nas oki a co do wyjscia na dwor nie wiem.....
Milego dnia
Czy Wy tez tak macie, ze nie mozecie normalnie jesc przy dzieciach? Kuba, mimo ze jest akurat po jedzeniu, rzuca sie z otwarta buzia w kierunku wszystkiego, co zobaczy do jedzenia. Nawet jak tego nie jem. Ostatnio zobaczyl jak dziadek smazy racuchy i wykrecal sie w tamtym kierunku z otwartym dziobkiem.

A jak widzi, ze ja cos jem to masakra. Liczy mi kazdy kes z mina "jak moglas".
Hahaha Dominik też patrzy jak jem i czasem takim wzrokiem ze ojej a czesem tylko patrzy,wczoraj jadłam ryz preperowany i dalam jeden a potem domagal sie ze ja jem a mu nie daje :) wiec kilka dałam :)
Karolina podstawa to w miare stale godziny karmienia i wiadomo, ze na noc musi dostac troche wiecej i najlepiej zageszczone. Sprobuj dac wode kiedy sie budzi. Miej przygotowane mleko w razie jakby po kilku lykach wolal jednak jesc. Powinno zadziałać. Jeśli jednak ząbkuje to niestety nic nie poradzisz, bo i tak będzie się budzić w nocy, ale i tak lepiej odzwyczajać już od karmienia jak się obudzi, a woda to świetny sposób.

No faktycznie mała zamieć jest. Ale my musimy iść po wodę i receptę na mleczko. Agnieszka wybieramy się na dniach w Twoim kierunku. Masz czas na takich wpraszalskich na kawę/zabawę? :)
No ja staram sie wprowadzic mleko małemu ale nie ma to jak cycus....
Nie ma problemu Zapraszam tylko powiedz kiedy :)
neissi u nas tak samo jak mała tylko zobaczy ż ktoś coś je to zaraz otwiera szeroko bużkę i domaga się żeby jej dać - najczęściej wtedy albo dajemy troszkę tego co jemy albo dajemy flipsa czy biszkopta. Ostatnio sami z mężem śmialiśmy się z siebie bo jedliśmy czekoladki i chowaliśmy się przed Mają - jak tylko na nas spojrzała to udawaliśmy że nic nie jemy, bo ona była akurat po jedzonku i nie chciałam jej już niczym dokarmiać.
A i zapomniałam dodac o pilotach ze mały je uwielbia ale nigdzie niemoge dostac takiej zabawki,az sie trzesie jak widzi jak trzymam takze telefon....
Mamy zamieć na całego.... :(
u nas tez zamieć... masakra:( ale z drugiej strony dużo śniegu będzie :)
mój też nie da mi jeść, ale zawsze albo mu dam ziemniaczka i jemy razem albo chlebka, jak coś dostanie, to ja też mogę :)
no to chyba nie ząbek jednak, trzeci dzień gorączka, a dziś jeszcze ulewanie i biegunka, na 13 do lekarza śmigamy znowu... ;/
Mój się cieszy jak widzi kanapkę :P Ale nie wymusza jej.

Mimii dzięki :D Ja uwielbiam kupować pościele :-)

Jest zabawka chyba FP słuchaweczka, ale na 100% nie będzie nią zainteresowany tak jak Twoim telefonem, Aga :-)

Karolinka podstawą są stałe godziny pobudek bo jak budzi się różnie to ciężko o jakiś system. Mi się udaje powoli wprowadzić stałe godziny drzemek. Ale czasami jest uparty. Tak jak dzisiaj zarwał większą część nocy to wstał dopiero o 10 a nie o 7 i już plan spania poszedł w łeb.

U nas wygląda to tak:
7.00-7.30 - mleczko
10.00 - kaszka
Drzemka do 11.00
13.00-13.30 - mleczko
drzemka do ok. 16
16.00-16.30 - obiadek
19.00 - mleczko
I sen ( w praktyce jest różnie:P)
kazde dziecko uwielbia to co zakazane ...
tez dalismy zepsuty tel to nie bo sie nie swieci tak ak mamusi .
z pilotem dalismy od dvd z laptopem troche ciezko ale coz ....

narazie malutka w miare do zniesienia .... placzek i histeryczka z niej nie do zniesienia :(
Witamy się po długiej nieobecności. Wczoraj Maciuś skończył pół roczku, wpisałam się w statystyki:) Maciek wcina już obiadki i deserki owocowe, ale nie wiem jak mam u zacząć podawać kaszkę. I tu mam pytanko do dziewczyn, które karmią jeszcze piersią. Jak podajecie kaszkę i jaką kaszkę? Czy mieszacie ją z wodą mlekiem modyfikowanym, czy swoim? Jeśli ze swoim to jak to się przygotowuje, bo nie mam bladego pojęcia;) Ile tej kaszki na początek?

Dużo zdrowia dla wszystkich naszych Dzieciaczków i ich Mam, bo pogoda nas nie rozpieszcza:/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry