Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.13(42)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Majowa....... Ostatni akapit doprowadził mnie do łez....

I jak się cieszęęęęęęęęęęęęęęęe że z małą wszystko dobrze :):):)

Co do tej herbatki Hipp liofilizowanej to ona bardzo długo juz jest tylko nie była tak zana/dostępna. Moja 8-letnia chrześniaczka i 5,5-letnia córa tez były nią pojone :) Z tym że dla mojej córy kupowałam w polsce a dla chrzesnicy przywoziliśmy z niemiec :)
u nas był dziś zaspany dzień 3x po 50 min sukces :)
majowamaju bardzo byłam ciekawa co tam u was i widzę wielkie postępy pozdrawiamy :)

Dzieki jagoda, za milusie slówka, no i Mamamarty odnalzala sie:) praca i dzieci wciagaja prawda?
A może jakas inne mama chce wykorzystac Enfamil 0-Lac, z tego co pamiatam jest chyba wiecej maluchow na Nutramigenie, moze ktos chce przetestowac czy maluszek moze jesc bialko mleka krowiego, mozliew do 21.12. Jaby cos nie wyrzucam mleczka.
U nas tez dzis sukces spaniowy, 2x25 min, zazwyczaj raz po 30 min, wiec ok, chyba ta ura:) i znow sypie i to porzadnie w Gdyni
Wiecie co.......... Z tym spaniem....... Moje śpią na noc od 19.30 do 6.00-7.00 rano- dłużej śpią w weekend gdy nie ma hałasu w domku z ranka :)

Potem mają dwie drzemki... 9.00-11.00 i 13.30-16.00 :)
Pozazdrościć:)
U ans w nocy min 10 razy pobudka, wstaje na dobre 5-6,
w nocy bylaby w stanie oddac za darmo obcemu czlowiekowi:)
a moj Borysek jak zasnei przed 19 to spi do 4-5 na mlesio si ebudzi i spi potem raz do 6 a dzis spal nawet do 8 :)
A aura chyba sprzyja spaniu, my wczoraj w dzien spalismy 3 h!!!!!!!!!!!!!chyba synek odsypial cale swoje zycie hehe moja ustawowa 40-sto minutowka:)
MamoMarty witaj :)Fajnie,ze jeszcze zyjesz godzac prace i domek :)ja sobie nei wyobrazam jak bede musia isc do roboty...ech...podziwiam Was pracujace:)
Czy któraś z Was dziewczyny używa Bebilon Comfort 2? Mam do oddania rozpoczęte tydzień temu opakowanie...
ucięłam sobie 2 godzinki drzemki a tu tyle się dzieje :-)

MajowaMamo a właściwie marcowa strasznie pocieszające jest to, że Twój skarbek teraz lata, że wszystko się udało mimo iż zapowiadało się inaczej.

Oskar po raz pierwszy pchał się na świat w 25 tygodniu. Ostro się wtedy wystraszyłam bo powiedzieli mi, że dziecko jest bardzo malutkie i nie poradzi sobie. Po lekach było lepiej ale taki "alarm" był średnio co wizytę u lekarza. W 37 tyg odstawiłam wszystkie leki, a urodziłam w 42 :-)
Waga imponująca jak na maluśkie dziecko:D

Współczuję wam dziewczyny tego wstawania ... My pierwszą noc zarwaliśmy tydzień temu :P
No walsnie alarm sie wlaczyl, nie chce jesc, wydoila butelke wody i caly czas sie pruje, kurcze pielucha zrobiona, czasem w takich chwilach czuje sie tak jak po powrocie ze szpitala, niemoc
Dobrej nocki.
Ja właśnie usypiam Kubę od 19:00. Najpierw dręczyła go kupka, a jak już ją zrobił to dalej płacz i to jeszcze większy. Nie wiem czy to górne jedynki czy znów brzuszek. Dałam mu Apap, ale jeszcze się budzi z okropnym płaczem. Może jeszcze nie podziałał :/

W dodatku złapał chyba katar, bo kicha jak najęty, a mnie też coś gardło boli :/
hello

m od 7.30 na nogach, ostatnio dluzej nie pospi bo z dokladnoscia zegarka zawsze rano kupa.
ja sie budze w nocy 2-4 razy ok 12 potem ok2-3 5-6 roznie to bywa, byly i noce ze od 24 do 6 przespala ale jakos tak z glodu sie budzi. w dzien niewiele je a potem w nocy nadrabia, bylo chwile lepiej. wieczorem potrafi zjesc 150ml ale czasem zrobi strajk
(tak jak wczoraj) i nie zje ani ciut kaszy,
wlasnie protesuje na wiezienie w kojcu ;) ide do niej...
WItam się znów po dłuższej nieobecności. MajowaMaju super, że Majeczka robi takie postępy. Też sobie ostatnio wspominałam jak to było rok temu, a tu nasze szkrabki mają już ponad pół roku:)
U nas też postępy:) Wczoraj w końcu Maciek zaczął się przekręcać z brzuszka na plecki, bo leniuch z niego był straszny i mu się nie chciało ćwiczyć. Teraz szaleje po podłodze lewo-prawo. Poza tym wczoraj był marudny i bez humorku i okazało się, że ma pierwszego ząbka-lewa dolna jedynka. Wieczorem płakał i nie chciał spać. Dopiero po aplikacji viburcolu zasnął i spał do 8. A rano obudził się już w dobrym nastroju:) Nie chcę zapeszać, ale mam nadzieję, że wszystkie zęby przejdzie tak jak ten:)
Nadrobiłam czytanie :)

MajowaMaju miło czytać że u Was coraz lepiej a Maja jest śliczna i wcale nie wygląda na taką malutką :)

Któraś z was pytała o powikłania po szczepionce na pneumokoki. U nas na razie oba szczepienia obyły się bez żadnych powikłań. Czeka nas jeszcze ostatnie.

Ja całą sobote stałam w kuchni i piekłam ciasta a Majka wcale mi tego nie ułatwiała bo marudziłą cały dzień :/ Wczoraj mieliśmy gości bo mąż miał wczoraj a ja mam dzisiaj urodziny - i znów człowiek o rok starszy :(
Wszystkiego najlepszego Słonko69:)
Wszystkiego najlepszego :-))))))

Słonko my się nie starzejemy, tylko nasze dzieci rosną :p

Mój dzisiaj uznał, że dzień jest do du** i pół dnia śpi ... ciekawe co to będzie wieczorem :P
Slonko - naj! a Malutka ma race, dzieci nam po prostu rosną:):)
Neissi jak mały? katar sie rozwinął? mam nadzieje z ejednak nie, ze kichanie go wypedzilo, my walczylismy wczoraj do 2 w nocy a Maja wstała juz o 6, chodze na rzesach, dbrze ze chociaz umalowalam je to dluzsze do chodzenia:)
Gratulacje dla maluszka za zabka i przwroty, oj zacznie sie niedlugo zacznie, bieganie za maluchami:)
Jutro jedziemy po raz 5 do oklulisty z Mają , mam nadzieje ze to już będzie ostatni.
Milego popludnia
A które dzieciaczki jeszcze nie mają ząbka ??
wszystkiego najlepszego Słonko69.
wszystkiego naj tez dla tej najmniejszej ;)

heh zglaszam sie jako mama bezzębnej ;)
...ale przeczuwam, ze lada dzien wyjdzie, bo strasznie rozszarpuje kromki i poplakuje jak zle zlapie smokula. obstawiam jej lewa dolna jedynke ;)
mój Wojtek chyba najstarszy bezzębny :-) ale nie ma spokoju,bo starszemu idą piątki (już miał zmiany w oskrzelach,2 tyg.temu skończył antybiotyk a od piątku znowu katar,kaszel,na razie walczymy bez antybiotyku,ale nie wiem,czy przejdzie-i każdy jeden ząb to takie akcje,masakra,oby z młodszym poszło łatwiej)
Oj Petra trochę się umęczysz zanim obaj chłopcy przestaną ząbkować :(((

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry