Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.13(42)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
STATYSTKI

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=t-TZ6d8OYnB-KMnZueJL_DA&hl=pl&authkey=COe-ovEI#gid=0
witamy sie z rana, zasypani po pachy - mialam zawiesc Malego do rodzicow ale nie wiem czy odsnieze samochod
Witam...

My podobnie na 13 mamy do lekarza jestem ciekawa jak tam dotre ...
godzine czasu wydzwanialm by zarejestrowac mala do lekarza nikt nie odbieral . Wyslalam partnera to ten wraca i mowi ze cztery siedza i gadaja a tel se dzwoni ... on z pretensjami do nich a te ze polowa sie dodzwoni polowa nie brrrr.... zabila bym takich ludzi

u nas nadal chore gardelko niby lepiej troszke po syropie plawoślazowym ale nie do konca mala sie meczy .

u mnie nadal brak pomyslow na prezenty swiateczne ... a zeby polazic z moim i poszukac czegos to az mi sie niechce wiecznie marudzi a dlugo a to ze sie grzeje ze go ludzie denerwuja ... ach ci faceci .
Agnieszka dzięki Ci za pilnowanie porządku na forum :) Ostatnio miałam tak kiepski net, że ładowanie postów zostawiałam i szłam robić coś innego. Ale za to dziś jest mega-śnieżyca i mam świetny przesył :D
Muszę skorzystać i zamówić jedzenie dla psiurka.

Chciałam Wam tylko polecić szybko parę rzeczy, bo w końcu po to mamy to forum żeby sobie pomagać.

Polecam:
- gryzaczek z firmy MAM, taki na wszystkie ząbki (bardzo pomaga przy ząbkowaniu)
- gryzaczek z firmy Canpol taki z rączką i to są misie, kaczuszki, rybki... Kuba aż się trzęsie ze szczęścia, bo to jego ulubiony.
- silikonowe nakładki na palec do mycia dziąsełek z Canpol
- silikonowa szczoteczka do mycia ząbków z Canpol (jestem nią oczarowana, jest wspaniale wykonana i bezpieczna)
- zakrzywiona łyżeczka silikonowa z firmy Baby Ono
- komplet łyżeczek zmieniających kolor pod wpływem temperatury z TT
- komplet dwóch miseczek i łyżeczki z pokrywką z TT
- Baby Ono ma ręczniczki z kapturkiem z wyszytą żyrafką rozmiar nie podany, ale 90x90 (kupiłam z braku laku, a okazał się mięciutki i można całe dziecko zawinąć, bo się naciąga; wspaniale wchłania wodę)
- podkładka do przewijania z firmy Canpol w deseniach takich samych, jak ich termopakowania (jest sztywna, więc można ją rozkładać jedną ręką i nie zajmuje dużo miejsca)

Nie polecam:
- ręcznik 100x90 z Baby Ono z aplikacją żółwika na kapturku (aplikacja jest sztywna, a ręcznik szorstki i się deformuje)
- w dziecięcym sprzedają takie ceratki z frotą z nadrukiem. Po praniu ceratka się zbiega i nie da się już potem tego równo ułożyć
- chusteczki Pampers Fresh - strasznie naperfumowane

Mamy szczoteczki MAM, ale na razie się nie wypowiem, bo za krótko. Zdąrzyłam jednak zauważyć, że zatrzymek spada przy każdej okazji, a ze szczoteczki wychodzi włosie :/ Zaletą jest tylko jej długość, bo można nią swobodnie operować.

Wy też polećcie co macie fajnego i sprawdzonego, a czego lepiej nie kupować.

Do ząbkujących: na ząbki kupiłam Viburcol i Camilię, bo to ponoć jest bardzo dobre i bezpieczne, bo homeopatyczne. My jeszcze nie używaliśmy, bo ma rumianek, a nie sprawdzałam do tej pory czy Kuba nie ma uczulenia. Będę musiała podać mu herbatkę z rumiankiem i poobserwować.
Natalia jednym słowem jak idziesz to z dwójką dzieci ;))))

Ja miałam mieć dziś spokojną noc, a koniec końców rezultat to 3 razy zalane łóżko. Raz szło bokiem pieluchy, drugi raz zesikał się przy przebieraniu, a rano obudził się przesikany. To jest rezultat masowania dziąsełek piciem hektolitrów wody przez ostatnie parę dni. No ale co miałam zrobić, jak bez tego był płacz i nie mógł zasnąć :/
Kuba właśnie sam zasnął, więc skorzystam i pochwalę się, że już raczkuje na całego. Robi to w każdej wolnej chwili. Nie puszczam go jeszcze poza matę, którą zrobiłam z koca i mojej kołdry, ale jutro liżę podłogi, bo nie da się go już zatrzymać. Najlepsza zabawa to leżenie na macie i klepanie rączkami podłogi lub iskanie obleśnie brudnego dywanu u dziadków :/ Oczywiście tylko patrzy czy to widzę, a wtedy szelmowsko się śmieje.
Też mi się wydawało, że nie będzie raczkować, ale to się zmienia z dnia na dzień.

Ach i wrócił mu apetyt, ale większy. Wczoraj na noc zatankowałam mu 210ml, a ten o 7 nie mógł doczekać się butelki. Zwiększę mu więc racje i mam nadzieję, że od jutra uda się wrócić do karmienia łyżeczką.
ja dzis znowu mialam jechac z zebem, (tylko na rtg) i do bratowej , ale sniezy i chyba sobie odpuszcze... to znowu tak ze ja cos z zebem chce zrobic to pogoda taka ze lepiej na droge nie wyjezdzac, a ja ze Stogów do Wrzeszcza smigam wrrrrrrrrr.
ale zobacze moze sie jeszcze kolo poludnia rozpogodzi.
zaraz sie ubieramy i po zakupy,zeby potem w zaspach sie nie przebijac.
ja pomysly na prezenty bym znalazla tylko gorzej z kasa ;) ale robimy wszystkim symbolicznie bo duuuza wigilia w tym roku nas czeka.
moi dziadkowie dostana wywolany pliczek zdjec - przeroznych od calej rodzinki
moje smyki klocki duplo
dla bratanicy komplet instrumentow
dla jednych wujków film ciało
dla tesciowej ksiazka
dla siostry leginsy

niestety mam jeszcze pare osob do wymyslenia drobnych ale fajnych upominkow, z bratem sie umowilismy ze w obec siebie robimy prezenty tylko dla dzieci,

ja moge z zabawek polecic rzeczy ktore dostal Gabrys na ok roczek, a Gosia sie nimi juz od 2 miesiecy bawi,a wrecz szaleje za tym,
traktor ze zwierzatkami, arka noego pianinko ze zwierzatkami pod drzwiczkami (ktore z pasja zamyka), zamek z kulkami chicco(no w sumie puki co same kulki), i wszelkie ludziki, drewniane klocki(wsypane do malego pudełka) lusterko w materiałowej książce(ale takie duze,jak moja dlon)
Hehe Ty jak zwykle neissi sie rozpisałas :)
No tak wiem ta łyzeczka fajna tylko gdzie taka kupic,gryzaki musze poszukac,zreszta musze zobaczyc u ciebie :)
Bo to mnie interesuje :)

- gryzaczek z firmy MAM, taki na wszystkie ząbki (bardzo pomaga przy ząbkowaniu)
- gryzaczek z firmy Canpol taki z rączką i to są misie, kaczuszki, rybki... Kuba aż się trzęsie ze szczęścia, bo to jego ulubiony.
- silikonowe nakładki na palec do mycia dziąsełek z Canpol
- silikonowa szczoteczka do mycia ząbków z Canpol (jestem nią oczarowana, jest wspaniale wykonana i bezpieczna)
- zakrzywiona łyżeczka silikonowa z firmy Baby Ono
- komplet łyżeczek zmieniających kolor pod wpływem temperatury z TT
- komplet dwóch miseczek i łyżeczki z pokrywką z TT
- podkładka do przewijania z firmy Canpol w deseniach takich samych, jak ich termopakowania (jest sztywna, więc można ją rozkładać jedną ręką i nie zajmuje dużo miejsca)
A i co to ma znaczyc??

Muszę skorzystać i zamówić jedzenie dla psiurka.
A i najwazniejsza sprawa......

Gratuluje postepów Kubusia :)
Ach się dziewczyny rozpisałyście, Nessi gdzie masz ten sklep ??
neissi :)
no to na RTG nie pojechalam, ale za to umylam okna w domu,

jestem zla bo maz ochlapal mi brudnym sniegiem z auta wozek, wiec odrazu cyk do prania i napisy zeszly, mi sie tak bardziej podoba bo wkurzalo mnie ze wszedzie musi byc bialy napis X-lander no ale jak bede sprzedawac wozek to juz jest minus. a prane bylo moze 3ci raz i dopiero teraz, nie wiem czy proszek czy temperatura? ale pralam jak poprzednio...
nie myj proszkiem tylko z zalecenia producenta miekka sciereczka i mydelkiem ;)

dzieki dziewczyny za zyczenia dla malej i rowniez zyczymy wszystkim maluszkom teraz duzo zdrowka ;)

te foteliki prezentuja sie ladnie i jak tylko bede miala mozliwosc wezme je do sklepu swojego ;)

ta kostka tez super, mi sie zawsze podobala. tez bym chciala aby ja dostala ;)))))
emi ja nie dostałam maila od Ciebie, napisz szczegóły w prywatnej wiadomości :) To która z was ma sklep? Emi czy neissi? I gdzie one są:> Interesuje mnie kapturek na palec do masowania dziąsełka
czy no ja w pralce pralam tak jak zalecane, moge zdjac pokrywe budki i nóżek i wrzucic, reszte szczoteczka...
dziewczyny czy dawałyście już swoim maluchom pomarańcze?
U nas dziś był szał poprostu !
Kupiłam jej taki gryzaczek siateczkowy do nauki gryzienia w który można wkładać cząstki owoców. Dziecko może sobie gryźć i ssać ale nie ma obawy, że się zadławi. Próbowaliśmy wcześńiej banana ale nie polecam, bo ciężko się przez to przeciska, brudzi strasznie tą siateczkę i ciężko ją wyczyścić. Dziś dałam jej cząstkę pomarańczy i się odessać nie mogła :) Mam nadzieję, że nie dostanie żadnego uczulenia od tego ale gryzak sprawił się super Podejrzewam że jabłuszko też będzie fajnie w tym podawać
moja mandarynki wcina, daje jej cala czastke ona wysiamka ptrzez chwile i jej wyjmuje z buzi, ale raz zostawilam to tak dlugo memlala az roztarla calosc, jednak wole wyjmowac jej sama

a z tym wozkiem to chyba za dlugo mokre bylo, bo na spacerze potem to pranie i tak wyszlo, ale bede odsylala na gwarancje bo mi sie zamek zepsol(no pewnie pomogl mu Gabrys) i mi to naprawia albo wymienia bede wiedziala co zrobili ;)
Ja dawałam małej mandarynkę i to taką kwaśną :) A smakowała jej strasznie aż rwała się do niej :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry