Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.13(42)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Możesz dać buraka :)

przykro mi, że Filipek cierpi :(( nie umiem pomóc :((
chichotka z niej od samego poczatku ;) chyba taka pozytywna babka z niej bedzie ;)

my z mala nie wychodzilismy juz chyba z 3 tyg., bo ciagle choruje. jutro czeka nas wypad do lekarza kolejny raz i z tego powodu z sil opadam. bo ciagle ma katar i kaszel. raz mokry, a potem suchy duszacy i tak w kolko.

ja @ dostalam rowno miesiac po odstawieniu malej i jak juz to nastapilo to przypomnial mi sie bol jaki towarzyszy przy skorczach ;/

a buraczki sa przyszne, jeszcze takie zmiksowane z ziemniaczkiem i mieskiem. sama bym takie cos sobie zjadla ;)

buziaki
hej dziewczyny
Chciałam się Was doradzić...
Nie wiem czy pamiętacie, moja Emilka miała infekcję dróg moczowych ze 3 tyg temu (leukocyty i bakterie w moczu i 40 gorączki)
Brała antybiotyk biseptol 10 dni i
po antybiotyku w środę tydzień temu robiłyśmy usg nerek gdzie Doktor stwierdziła że widac że była jakaś dość poważna infekcja i że trzeba powtórzyć (coś tam powięszone i poszerzone)
W pon miałyśmy zrobić kontrolny mocz ogólny ale dopiero dziś udało się go złapać i w wynikach wyszło :
leukocyty, azotyny, białko, cukier, ketony, bilirubina, erytrocyty - ujemne
ph 7 i urobilinogen w normie
czyli niby ok
Miałam z wynikami podejść do naszego lekarza, ale okazało się, że go nie ma i będzie dopiero po świętach... Czy myślicie, że to ponowne usg może poczekać do nowego roku? czy wciskać się do innego lekarza skoro wyniki ma dobre?
hmm ja bym się chyba jednak wbiła do innego lekarza, bo tydzień temu mogła już tej infekcji nie mieć a jednak wyszło to na usg (coś powiększone) i teraz może być tak samo, choć nie musi. Jak chcesz mieć spokojne święta to może dla świętego spokoju zrób to usg. Ja bym chyba tak zrobiła :)
ja tez uwazam ze lepiej zrobic badanie bo przez dwa tyg moze sie wiele zmienic, a moze byc to tylko uspione a nie wyleczone.

ja na spacerach jestem codziennie, jezeli ciezko przejechac to wychodze przed blok w zacisze , mlody skacze w sniegu a mala tylko stoi(nie mam balkonu) z reszta jak po chodnikach sie nie da to jade uliczkami. i godzina na spacerze to minimum(choc czasem nie wyjde albo robie runde po sklepach wiec tylko przejazdy miedzy sklepami)
raz mloda jak sie obudzila przelozylam w saneczki ale sie meczyla, wiec nie trzymalam jej tam dlugo.

Goska wczoraj zaczeła bardziej bamapac i dzis jak wrocilam to gadala bababababa a byla z babcia, potem Gabrys jej cos zabral i bylo bamabama mamamama ;) a jak ja mlodego kladlam i bawila sie z tata to bylo papapapa :) wiem ze to jeszcze raczej zbieg okolicznosci(albo kazdy slyszal to co chcial uslyszec) ale i tak slodziutkie to jest.
my jutro idziemy do lekarza bo Zuazia chyba jest chora....
jest osowaiala bardzo chce jej sie spac budzi sie i zaraz chce spac niby niema temperatury.... ale z kolei jest bardzo chlodna.... cholera a my za tydzien mamy jechac do lublina jak bedzie chora to nici :/ caly czas mamy koszmarne noce niewiem co jest grane budzi sie z takim przerazliwym placzem ze az sie o nia martwie :(

Malutka ja w większości gotuję sama, ale zdarza się że nie mam czasu albo zapomnę wyjąć z zamrażalnika i wtedy daję jej gotowy obiadek ale odkąd zaczełam sama gotować widze że moja obiadki bardziej jej smakują więc słoiczki je bardzo zadko. Kupiła teraz tylko obiadki z rybą bo ryby jeszcze nie jadła więc najpierw spróbujemy ze słoiczka.

Z buraków ja robię małej zupkę buraczkową i bardzo jej smakuje.

My dziś też byłyśmy niestety u lekarza :( Mała miała być w końcu szczepiona na żółtaczkę a zamiast tego ma mega katar i jak się okazało czerwone gardło :( I znów leki :( A do tego musimy jutro zrobić posiew moczu bo mała ma zaczerwienione bardzo okolice cewki moczowej - oby tylko nie był to znowu ZUM :( Już się martwię :(

Jagoda Maja też oststnio budzi się z takim płaczem że nie możemy jej uspokoić, tylko u nas to jest do ok 2h po zaśnięciu, w nocy śpi w miarę spokojnie.
Zdrówka dla dzieciaków!
Mróz, miały byc wytepione zarazki,a to co?
Z Maja tez dzieje się coś dziwnego, jest taka osowiala, idzie spać w dzień, wstaje i za 10 min znow jest zmeczona, u nas masakra zaczyna sie miedzy 22 a 23, własnie wybija godzina zero:(
Jagoda a jak z kupką? Kuba jak męczy go kupka, której nie może zrobić lub boli go brzuszek to też poci się tak, że ma zimny kark. Wtedy też jest taki cichutki i śpiący.

A my dziś się wyspaliśmy za wszystkie czasy! :D Jak po północy przestał się budzić to tak spał do 6 i nawet mnie nie budził tylko cichutko się bawił smokiem. O 6:30 obudziłam się i poszłam robić mu jedzonko. O 7 zjadł, wyczyściliśmy nosek, zażyliśmy leki i o 8 spał, a ja zjadłam śniadanie czytając książkę i położyłam się z nim myśląc, że i tak zaraz się obudzi. A tu niespodzianka. Obudziliśmy się o 10:30! :D Taki poranek to czysta rozkosz :D

A nasz tatuś już do nas zmierza, tylko podróż ma ciężką, bo samoloty nie startują.
A my mamy dwa ząbki, dwie dolne jedyneczki i dwie górne czekają na swoją kolej. Pod łyżeczką już je czuć :)

Mój ostatnio też bardzo dużo śpi w ciągu dnia. Więcej niż jak miał miesiąc czy dwa. Czasami aż mi się nudzi i nie wiem co robić. Wszystko posprzątane a Oskar śpi ....
Słonko to spróbuj jej kupić te z hippa nie miksowane i zobacz czy też będzie miała radochę z jedzenia :)
Do mam tych zatwardziałych :) Na zatwardzenie pomagają:

- podanie witaminy C (nawet po 10kropli 3xdziennie jak trzeba)
- soki (hektolitry wody nie pomogą tak, jak sok)
- u nas szybko działa morela, ale niestety powoduje pobolewanie brzuszka przy tym
- śliwka, ale nie suszona, tylko działa po 2 dniach

Unikać podawania wapnia, bo zatwardza w locie.
Mimii robię 300 ml MM i dodaję łyżeczkę płaską mączki kartoflanej wymieszanej z 2-3 łyżkami wody. Zagotować.

Zrobię taki kisiel mleczny i daję np tarte na grubych oczkach jabło czy rozgniecionego banana. Pycha :)
witamy sie, łoooo matko co za noc za nami... Filip obudził sie o 1:30 i przerwa na poltorej godziny, juz go nosilam ale nic a jak zasnal to za godzinke znowu sie obudzil.... i tak do 6:30 jak juz byl glodny :(
zazdroszcze wam tego ze dzieci spia bo Filip w ciagu dnia nie lepiej niz tej nocy bo od dwoch dni ma drzemki dwie po 30 min
teraz sie bawi a ja kawe pije zeby moc jakos funkcjonowac dzisiaj
pozdrawiamy was i zyczymy milego dnia
jakie kupujecie rozmiary pieluszek?
fajnie, dzieki z aprzepis:)Malutka mi dawala ale ile to 8gr maki :D hehe a tu po polskiemu wylozone jak krowie na rowie :P
agag my nosimy 4 :)
karoliniaku no to wspolczuje biedaczku :( moj tez fiksuje ze spaniem ale nei az tak... w sumei jest ok bo je ostatni posilek bardoz wczesnie bo o 18.30 i dlatego budzi sie w nocy bo jesc mu sie chce ale mija 8-9 czasem 10h. takze kto by nie byl glodny :P
My też nosimy 4.
Malutka będę musiała spróbować te obiadki bo widzę że Maja woli "gryść" niz tylko połykać papki.

U nas nocka w miarę dobrze, widać że Maja już teroszkę lepiej się czuje ale za to ja się od niej zaraziłam :( Boli mnie gardło, głowa i też mam mega katar :( A jeszcze wczoraj było wszysko ok :( Mam nadzieję że do świąt się wyleczymy.
My nosimy 3 :)

Aga, zdjęcie bylo robione tuż przed obniżeniem. O tym samym co Ty pomyslałam jak wtedy siedziały i zaraz obniżyliśmy :)
Widzę, że nie pichcicie na wigilie, bo zero odzewu na moje pytanie;) No trudno, jakoś sobie sama muszę poradzić:)

My nosimy 4+ już, choć 4 z braku laku też są jeszcze w miarę ok.

Nocki przesypiane z jedną pobudką na karmienie, czasem się udaje Maćkowi przespać całą noc do rana, jeśli w odpowiednim momencie dam mu smoczka;) Budzi się ok.8, bo chce się jeszcze na tatusia napatrzyć przed jego pracą:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry