Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.17(46)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
STATYSTKI

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=t-TZ6d8OYnB-KMnZueJL_DA&hl=pl&authkey=COe-ovEI#gid=0
hej, u nas lepiej - dzisiaj wyszlismy na dwor pierwszy raz od dwoch tygodni na spacer i bylo suuuper :))))
teraz siedzimy po obiadku i sie bawimy.
a! wczoraj wypatrzylam ósmego ząbka :)
pozdrawimy reszte dziciaczkow
My nadal mamy 4,tak jak wyszły w sumie za jednym razem to tak zostało....ale coż poczekamy :)

Gratuluje :)
Nie ma co płakać, my mamy tylko 2 ząbki:D
U nas 8 juz od grudnia, cztery nastepne na horyzoncie, na dole dwa juz prawie sa. Za to jak ugryzie, jest co zbierac:)
Pozdrawiamy!
Wasze maluchy mają już po 8 ząbków??? Nieźle :)

Maja ma 4 i już fajnie te górne zaczynają być widoczne jak się uśmiecha :)

Dziś też wyszłyśmy na spacer po kilku dniach. Pogoda była super :) W końcu poszłyśmy sobie do parku oliwskiego bo od jesieni tam nie byłyśmy, a tak blisko mieszkamy, że aż wstyd :P
A to zachęcam do obejrzenia najświeższych zdjęć, ząbki tez dobrze widoczne

https://picasaweb.google.com/112637616728151074015/DUgaPodrozWokoRoczku02?authkey=Gv1sRgCIy6sd_sk_DcXA#5578438607348839938
ja ostatnio chcialam podjechac do parku oliwskiego bo nigdy nie bylam zima, ale Filip zachorowal i zrezygnowal z tych planow
śliczne foteczki, Maja mogłaby grać w reklamach :) a mam pytanie, gdzie kupiłaś takie torby na zabawki ??
Malutka,

torby w TCHIBO, ale juz nie ma, byly na wyprzedazach w internecie ale nie zdazylam:(

Dziekuje za komplement:)
Milego!
Żeby nie zaczynać smutno to napiszę, że wczoraj zaskoczyłam Kubę jak klęczał na kartonie z ciuszkami i już się podnosił żeby wspiąć się na szafę po zabawkę :) Myślałam, że dostanę zawału, bo spuściłam go z oka na 5 sekund dosłownie i byłam w tym samym pokoju, a on to zrobił bezszelestnie. Ogólnie zaczęły się już czasy, że jak jest za cicho to wiadomo, że broi :)

Jak zamontowaliśmy wreszcie bramkę nad schodami i można było odetchnąć to momentalnie przestał się interesować wyścigami do schodów. W zamian stawał przy bidecie i grzebał w odpływie stając na paluszkach. Zastawałam go czasem z nóżkami w powietrzu i też serce mi stawało, ale teraz chyba dorósł, bo nie fika w powietrzu. Pracuje już nad odkręcaniem wody :) Ostatnio, po ćwiczeniu obrotów w miejscu, uczy się przechodzenia od mebla do mebla i byłoby fajnie jakby nie ćwiczył tego pomiędzy bidetem a toaletą :/ Na dniach zamawiam wreszcie drzwi.

Skracałyście już swoim pociechom włoski? Pytam, bo Kuba ma już długie jak diabli i powinnam mu przyciąć, a biję się z myślami czy przyciąć sama, czy ciągnąć go do fryzjera gdzie mają gdzieś dbanie o higienę sprzętu :/
Dziewczyny ratunkuu mala chyba cos zalapala ... z niedz na pol wymioty tylko na szczescie 3-4 razy ... a od wczoraj biegunka ahhhh niewiem co na nia poradzic widze ze mala sie meczy co prawda nie robi ich tak duzo do 2-3 plus takie baczki popuszcone kupka ... ale uciazliwe to juz jest . Kupki sa strasznie zolte lub koloru marchewki ... pije ladnie apetyt tez w miare ... noce sie kreci ale bez budzenia .
U nas tez tylko 2 zabki od grudnia nic cisza :( ...

Majowa Maja jest urocza :)
Oj biedne :( moze jakis wirus...a moze warto do lekarza skoczyc....

U nas oki :)

Ja nie scinalam i do roczku nie scinam wlosków
Ja nie wierzę w przesądy i obcięłam włoski :) Miał strasznie długie przy uszach i grzywkę która wchodziła mu w oczka :) Teraz jest o niebo lepiej :)
No u mnie ma po bokach dluzsze...ja chyba tez nie ale...naokoło sa co wierza,,,np.rodzice,babcie,ciocie i tak jakos stwierdzilam ze dam rade :)
Ja Majce też nie podcinam włosków ale tylko dlatego że ma ich za mało :) Ale gdyby miała długie i by jej przeszkadzały to na pewno bym podcieła bo też w te przesądy nie wierzę.

Moje dziecko oststnio nie chce spać na spacerach a dokładnie mówiąc zasypia (wychodzimy w porę jej drzemki) ale po max pół godzinie budzi się i nie chce już zasnąć. A zawsze jak wózek się ruszał to spała. Wychodzi teraz na to że jak śpi w domu to śpi nakczęsciej godzinkę a na spacerze mniej i przez to po porwocie do domu marudzi ale spać położyć się nie da. Jutro chyba wyjdziemy na spacer po drzemce skoro śpi krócej niż w domu.

karolinka w parku w sumie nic teraz ciekawego nie ma bo pełno śniegu i tylko po jednej alejce odśnieżone więc można zrobić kółko i tyle. My ostatnio chodzimy codziennie na zakupy i do parku bo tam lepiej się jeździ wózkiem niż po lesie. Chodze razem z teściowa i półrocznym maluszkiem którym teściowa od niedawna się opiekuje. Maja ma teraz kolegę w domku i będzie miała się z kim bawić :)
Natalia, Filip mial teraz jelitowke i podawałam mu smecte, lacidobaby i elektrolity. Pilnuij zeby duzo pila (zeby sie nie odwodnila). U nas biegunka byla tydzien, do 10 kup na dobe... wkoncu kolezanka nam tez podpowiedzila i kupilam w aptece suszone jagody - zrobilam wywar i dalam do picia i to zdecydowanie pomoglo
nasza Zuzia ma lekka Asymetrie na głowie tzn obcięłam jej włoski tylko nad uszkiem które sobie ciągle nadrywa i przez włoski nie mogło sie zagoić. teraz jest ok

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry