Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.20(49)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy w razie czego moglabym uczestniczyc z 2 dzieci?
jak najbardziej :) Nie wiem jak żywiołowe są Twoje dzieciaczki ale zawsze możesz też wziąć drugiego opiekuna żeby wszystkie dzieciaczki były równo dopieszczone :) Ale nie jest to jakiś konieczny warunek, bo gwarantuję, że z 2 również sobie poradzisz. Starsze może pomagać pełnić rolę opiekuna dla młodszego ale można też część ćwiczeń robić równocześnie albo ze zmianami... masa możliwości :) zobaczysz zresztą w praniu :)
HEJ dziewczyny :)
my po rota połtora tygodnia ale juz oki
Aga ja jesli bede mogla bo pracuje do 16 to tez chetnie bym przyjechala na takie zajecia
to super! gdyby znalazlo sie miejsce i dzieci byly zdrowe, to chetnie sie pokazemy rowniez. na ta chwile nasza milenus dostala antybiotyk, bo ma ostre zap. krtani. pani doktorka mowila wlasnie, ze sezon teraz taki
na tej sali prowadziłam już zajęcia na 30 par więc damy radę nawet jeśli zgłoszą się wszystkie majówki :) Nie mam tez nic przeciwko jeżeli chcecie wziąć kogoś "obcego" bo znając życie to część osób się w ostatniej chwili powykrusza
Agag wielgachne dzięki, że o nas myślisz i miło nam, że chcesz dopasować do nas termin. My bardzo chętnie się zjawimy, ale na razie nie mogę określić kiedy, bo w tym tygodniu mamy szpital i diagnozę w IWRD i nie wiem też czy znów nie złapiemy choróbska w szpitalu. W tym tygodniu na pewno nie możemy. Do dyspozycji mamy tylko następne dwa tygodnie, bo potem znów będę uziemiona. Na razie muszę kończyć, bo skoro świt startujemy jutro do szpitala.

Trzymajcie kciuki za naszego Kubusia!
agag agag przepraszam ze wtracam sie ale czy ja z corka mogłabym sie przyłaczyc ? oczywiscie moglabym Pani za to zaplacic, super zajcia moj synek mial takie w przedszkolu ale nie chodzil strasznie zaluje i teraz szukalam takch zajec ale dla takich maluszkow nie ma a moze uczy pani w przedszkolu trzynastka na startowej? moj meil karolinarybka@o2.pl, pozdrawiam
Pani Karolino przecież Filip był u mnie w grupie :)
Zapraszam :)
Trzymamy kciuki za KUBUSIA :)
Kubusiu badz dzielny :* Scisakmy Cie mocno i wracajcie do nas!!!

Agag daj namiary na przedszkole, my sie dostosujemy :) obysmy tylko zdrowi byli :)
Nie pali się, więc poczekamy ze spotkaniem spokojnie do czasu aż Neissi będzie dostępna - o ile nie macie nic przeciwko temu.
Ale myślę, że wstępnie jakiś termin możemy już sobie zaplanować. Podajcie propozycje.

Mi w zasadzie pasuje każda data poza 10, 19 i 20 października bo na te dni sala jest już zarezerwowana (i chyba jeszcze jedna data, ale nie pamiętam kiedy dokładnie-jutro sprawdzę)
17tego też nie mogę - sprawy osobiste..

Tak myślę, że najluźniej byłoby 11-14 paźdź albo potem 25-28
Ola08 to nie Ty kupiłaś ode mnie krowę?
Hej Dziewczyny.

chodzililismy z Majka na zajecie Sherbonem, super sprawa, generalnie mialam teraz tez chodzic, ale odkad mama jest dojezdna a nie an stale, to ja za bardzo nie czulams ie ansilach z nia sie tam przetaczac, ale moze sprobujemy ponownie, majak zafasynowana byla wszytkim, dziecmi, kocami, husta, gitara, bembenkiem, w domu chciala caly czas robic rzeczy z zajec.
Aga, u ans zajecia prowadzil P. Marcin i ajk zobaczyl grupe, zaczelismy chodzic z Majka jak miala rok i m-c i byly dzieci ktore mialy ok 1,5 roku rok i 8 m-c, P Marcin byl nieco przerazony, ze nigdy az tak malych dzieci nie prowadzil, nie wiedzial czy beda wspolprawcowac, ale oakzalao sie ze bylo ok ,a po 3 zajeciach byl w mega szoku ze tak fajnie idzie.

My niestety nie damy rade na Zaspe dojechac.

Majak znow miala jakas jelititowke od piatku, w sumie trapi ja cos od dwoch tygodni z drobnymi przerwami, ale nie tak zeby dzialo sie cos strasznego, am tekie bardzo wodniste kupy, co u Majki ejst jakims ewentementem i wtedy jest slabsza, od arzu wdac ze jej cos jest, brzuszek jak balon, i slabo je wtedy.
W poniedzialek dalismy pierwszy raz kaszke pszenna, taka juz prawdziwie glutenowa, wczesniej dawalismy ejje orkisz tylko a tam glutenu bardzo malo, i dostala mega mega rozwolnienie, i kupa byla calkiem biala, i teraz tak naprawde czekamy czy to byly echa ejlitowki czy jak podamy drugi raz aksze, jak juz wydobrzeje, czy historia sie powtorzy, ejsli tak to raczej slabo z tym glutenem bedzie.

Neissi trzyammay kciuki za KUbusia, czaly czas a dzis wyjatkowow mocno.

Jestem juztro u P. Wojtka w Plusiku, wiec podbytam o wszystko.

CHyba Neissi pytala wczesniej jak ja sie czuje, no od puitaku bylo bardzo zle, myslelismy ze juz nie duasie nic uratowac ale jest lepiej.

Wiem wczesniej ze bedzie dziewczynka. Yupppii:)

Zaliczylismy wczesniejsza wizyte na Zaspie, w piatek bardzo bolal mnie brzuch a w sobote byl juz nagle tak wielki jak pilka lekarska, bardzo spuchniety nad wzgorkiem lonowym do polowy odleglosci od wzgorka do pepka, nawet siedziec nie moglam, potem zaczelam krwawic, napocztaku lekko ale potem juz dosyc obficie i to zywa krwia, skurcze mialam tak silne ze myslama ze ja juz rodze. Zadzwonilismy do lekarza, kazal wziac podwojna dwake puphastony 4 nospy, pyralginę, polozyc sie i czekac, pwoiedzial ze w 15 tyg nie mozna nic wiecej zrobic, sa silniejsze tabletki ale one zaczynaja dzials dopiero w 18-20 tyg wiec nic teraz zrobic nie mozna bylo.
Kazal w poniedzialek przyjechac an Zaspe bo ma dyzur.
W niedziele bylo troche lepiej natomast skurcze z niedzieli na poniedzialek byly tak silne ze nie moglam spac juz od 4 tej, rano wyladowalismy na Zaspie.

Dzidzia ma sie jak najlepiej, dokazywala na usg, wszytkie wymiary w pporzadku, szyjka sie nie rozwaral natomaist jeszcze bardziej sie skrocila, ze wzgledu na te silne skurcze, dziecko ulozone bardzo nisko i poprzecznie, jego ruchy powoduja dodatkowe skurcze.
Mam brac puphaston 3x2 tab, nospa, pyralgina, polegiwac, czekac az bedzie mozna wlaczyc silniejsze leki. Raczej dr skladnia sie do zalozenias zwu na szyjce, decyzja za jakeis 3 tyg, ale nie moge miec skurczow, bo to groziloby sie oderwaniem szyjki powyzej szwu.

Od i tak, teraz czuje sie lepiej, wyciszylo sie, juz nie krwawie. Przyjechala mama zeby pomoc mi przy Majce, ale w czwartek musi jechac na 1,5 tyg do domy, to bedzie wyzwanie.

Trzymajcie sie i dbajcie mocno o siebie. A chorowitka zyczymy zdrowka.
Jeszcze raz kciuk za Kubusia!
neissi,Kubusiu życzymy żeby pobyt w szpitalu był jak najkrótszy i przyniósł dobre wieści
MajowaMaju myślę o Was często,trzymam kciuki,żeby wszystko się dobrze ułożyło; całe szczęście z maleństwem ok, nawet nie mogę sobie wyobrazić,co teraz przeżywasz...ale będzie dobrze,musi być :-)
O rany Majowa trzymaj się dzielnie i oszczędzaj się na każdym kroku!

Co do warsztatów Sherborne to odpadło kilka kolejnych dni, kiedy to sala jest zajęta.
Podaję możliwe terminy i proszę żeby osoby które chcą wziąć udział wpisały które daty im najbardziej pasują...
11 wtorek
12 środa
13 czwartek
15 piątek
25 wtorek
26 środa
28 piątek (ale to przed świętami więc pewnie niebardzo...)

Im szybciej ustalimy datę, tym szybciej będę mogła dla nas zarezerwować salę
Mi pasuje 12.
Mi 12 tez :)
Dziewczyny sprezac sie szybciej sie zdecydujemy dobry termin i rezerwacje bedziemy miec:)
Dobranoc
Mi 12-ty też wstępnie pasuje tylko zanim zgłoszę nas w 100% proszę podaj mi adres bo muszę sprawdzić jak tam dojechać komunikacją miejską. I jeszcze jak godzina jest brana pod uwagę?
malutka mimii słonko przesłałam namiary pv

Zatem zbieramy chętnych na termin środę 12 października
Przypominam że godzina 16.00 nazwijmy to "zbiórka" (nie wcześniej) a 16.20-30 zaczniemy zajęcia
Stroje na tyle wygodne żeby swobodnie siedzieć i przemieszczać się po podłodze, ćwiczymy bez obuwia :)

Kto jeszcze chętny?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry