Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.9(38)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Iza gdzie Ty się podziewasz? :)
Witam w nowym wątku, gratuluję pierwszych ząbków!!! Jeszcze trochę i każda z naszych pociech bedzie miała pełen zestaw ząbków :)
Ojjjj jak szkoda Waszych Maluszków oby te wszystkie chorubska poszly se w siana dal .... moja od pukac jest narazie zdrowiutka .

A wiec dzis Juleczka ma skonczone 6 mies :)
Jak ten czas szybciutko leci.
Ząbka ani jednego nie ma ...
Potrafi sama siedziec ... przeklada sprawnie zabaweczki z raczki do raczki dokladnie ja ogladajac z kazdej strony ... ladnie wcina obiadki coraz mniej przy tym sie brudzac .
obracac leniuszek sie niechce tylko gdy lerzy na pleckach na boki sie kula
siedzi juz powolutku coraz dluzej 2-5 min sama potem sie chwieje czasem zlapie roznowage czasem bummm .
nie umie jeszcze mowic ... chodz partnej mowi ze slychac w jej mowie co slowa mama, nie ,hmmmm, am , aaaaa .
to chyba wszystko .... a przesypia ladnie bez problemowo noce cale od 3 miesiaca ....
zapomnialam i siku robi na nocniczek :)
wow natalia, siusiu na nocnik? Ale jak? przeciez sama nie wola jeszcze, co?

MamoMarty ja jakos sie zapuscilam w pisaniu w naszym watku.
Chwilowo wsiaklam w albumiki i kartki bo przygotowuje sie na akcje rekodzielo. No i maly jest bardzo zajmujacy, nawet na chwile nie chce sie sam bawic. Zastanawiam sie czy to taki charakter czy ja gdzies blad popelnilam.
no nie wola ale po kazdym przebudzeniu sadzam ja na nocniczek na 5 min albo zrobi albo nie ... ( zaoszczedzam na pampersach ok 2 dzienie :)
Iza to się poznamy :) My z koleżanką przyjedziemy z Decu :)
No Natalia tak my dziś też Świętujemy!!!

Moj maluszek jeszcze śpi z tego wszystkiego:)
tak ja takze sadzam na nocniczku trzmam go oczywiście bo sie chwieje jeszcze ale jest fajnie,zabkow zadnych,slicznie mowi choc niewie co to znaczy a tatatatata jest ciagle choc taty niewidzial 2 tygodnie :( kosi kosi robi,kreci sie jak moze potrafi wysiedziec w lezaczku kilka godzin,na macie okolo 1-2 lubi sie wyglupiac ze mna a w szczegolnosci z tata:) takze mu cos tam daje ale nie codziennie ale juz cos tam wprowadzam jakis obiadek czy cos hmmm niewiem czy cos jeszcze dodac ale jest Super naprawde jak spotykam kogos kazdy mow taka szczesliwa,a ja mowie ze jestem spelniona,ze na to całe zycie czekalam :)

Miłego ponurego dnia
Gratulacje dla sześciomiesięczniaków!!

MamoMarty współczuję choróbska :( Obyście jak najszybciej się tego pozbyli!

U nas na zaparcia pomaga herbatka koperkowa ale taka mocna. Wystarczy że mała wypije kilka łyków i za chwilę kupka jest.

Maja wczoraj zrobił pierwsze siku na nocnik :)
Oststnio chwaliłam Majkę że tak ładnie przesypia nice i teraz mam... od 2 nocy źle spi :( Tej nocy obudziła się o 1.20 dostała mleczko i nie spała do 3.40 :( Obudziła się o 7.40 I po 2h zazwyczaj ma drzemkę ale nie mogła zasnąć tylko płakała zasnęła o 10.30 i na razie śpi. Mam nadzieję że odeśpi tą noc.

Co do zabaw to Maja zajmie sie sobą w leżaczku na max 30 min, na podłodze nie lubi leżeć, czasem poleży 10-15 minut na naszym łóżku ale oczywiście muszę obok niej siedzieć. Większą częśc dnia spędza siedząc mi na kolanach i bawimy się grzechotkami i pluszakami albo sadzam ją przed sobą tak żeby oparła się o mnie i daję całe pudełko z jej zabawkami a ona wszystkie wyciąga i wyrzuca - zabawa na ok 15-20 min. Wczoraj kupiliśmy jej hule kule : http://allegro.pl/mowiaca-pl-migoczaca-spacerujaca-kula-hula-vtech-i1303597429.html i o dziwo bawiła się nią dobre 30 min ale to pewnie dla tego że to nowa zabawka.
Buziaki dla naszych 6-scio miesieczniaków:)
Moze i ja sprobuje wysadzac juz Boryska na nocnik:)
slonko moj tez ciagle na kolanach, masakra nic zrobic nie moge;/ w lezxaczku nie chce siedziec moze z 54min, na podlodze tez...kregoslup mi pęka;/
image

Uploaded with ImageShack.us

Tak wygląda moj połroczniak :)
Bujał sie wiec troche rozmazane wyszło ale widac ze przystojniak z niego :)
nie zauważyłam, ze nowy watek i napisałam w starym wiec kopiuje tu :) cały weekend wyjęta z życia ale jestem:) gratuluje ząbków:) nam w końcu też się przebiły więc mamy dwie jedynki na dole, lewą u góry i prawą trójkę u góry :) będzie zgrzytanie :)
aaaa i udało mu się powiedzieć mama :D:D:D
sto latek na pól roczku :)
A oto moja Juleczka gdy sie wyspała ...

image
wow gratulacje dla szesciomiesieczniakow, powiem wam ze jestem w szoku jak to zlecialo.... :)
Natalia gratuluje nonika i jestem pod wrazeniem, zreszta widze ze slonko tez juz ma osiagniecia nocnikowe :)
Ula zazdroszcze wam ze trojka sie przebila u nas idzie idzie ale jeszcze nie ma, ale widze ze naszym synkom podobnie zeby wychodza :)
Mimii, Borysek nie chce sie bawic sam moze przez te pobyty w szpitalu, to go rozbilo w jakis sposob, ale z dnia na dzien bedzie lepiej - my was bedziemy odwiedzac jak bedfziemy na siedlcach to sie dzieci powawia a matki odpoczna :)
u nad dzisiaj pogoda okropna leje i wieje wiec idziemy po sklepach polazic :) nie ma tego zlego ....
Ufff :)
Przeziębiona dalej ale po USG i neurologu- komory mózgu zaczęły sie zmniejszać :)))
Natalia jakie Twoja córcia ma długie włosy !!! kitusiek super :) i jak ślicznie siedzi.

Ja jeszcze nie próbowałam nocnika, może kupię i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Iza ja jestem wdzięczna swojemu smykowi, że tak ładnie i długo bawi się sam. Dzięki temu zawsze mam mieszkanko posprzątane, jestem na bieżąco z forum i mam czas na naukę. Choć są dni, że nic go nie bawi i spędza czas u mnie na kolanach ale to zdarza się to dość rzadko.

Ogrom buziaków dla maluchów :) 6 miesięcy to już poważna sprawa :) My będziemy świętować za 5 dni :)

Karolinka napisz mi cenę tej maści:-)
MamaMarty supeeeer :)
No to super MamoMarty
image

Uploaded with ImageShack.us

A tak sobie siedze :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry