Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.9(38)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest już nowy wątek http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=194132&c=1&k=16 zapraszamy tam :)
No i hasło sie odnalazło :)
Czesc dziewczyny,
jakis czas mnie nie było na forum, tyle roboty jakos.

Nataszka konczy za 3 dni pół roczku :):) (19.05.2010 Kliniczna)

Ząbki jej nie rosną, ale cos ja juz swędzi.

Nie wiem czy to normalne, ale nie chce mi wogole pic z butelki mleka, odkąd jej dałam posmakowac z łyżeczki kaszki i obiadków, to mleko płynne poszło w odstawkę. Pije tylko soczki i wode - nie wiem czy to normalne. Je 4 posiłki dziennie:
ok. 120ml kaszki (bardziej płynnej) - 9.00 rano
ok. 160-190ml obiadku w papce - 12.00-13.00
ok. 150-180ml kaszki mannej+mus owocowy - 16.00-17.00
ok. 160-190ml kaszki jej ulubionej kaszki lekko waniliowej - 20.00-21.00
Jutro umawiam sie do pediatry, bo nie wiem czy takie karmeinie jest ok - Mała waży prawie 8kg, wiec raczej jej nic nie brakuje.

Aha, od miesiąca przesypia mi całe noce :) i z tego się ciesze baaaaardzo (może dlatego, że kaszke tak chetnie je)

Moja Mała jest chyba jakimś terminatorem, jakies 2 miesiace temu była przeziebiona, natychmiast z nia poszłam do lekarza i po 3 dniach jej przeszło, za to mnie dopadł katar na cały tydzien i musiałam śmigac przy Malutkiej z maseczką operacyjną :/ a najlepsze jest, że mojego mężula dopadło na ... 2 tygodnie w tym 2 antybiotyki itp. Masakra, juz teraz wiem, że chory facet, to gorsza rzecz niz male dziecko ;)

Aha dziewczyny, czy któraś z was przechadza się z pociechą po alejkach w Sopocie (okolice Hestii i Mola)? Szukam kogoś, kto tez tamtędy chodzi na spacerki :)

Pozdrawiam wszystkie maluszki i mamuśki :):):)
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=194132&c=1&k=16

zapraszam
teraz będzie tydzień przerwy z życzeniami :P ufff :-)
Natalia a gdzie chcesz robić, w Gdańsku czy w Gdyni ?? chcesz mieć obiadek weselny czy wesele z tańcami ? Bardziej bogato czy skromniej ? jest wiele czynników zależnych od ceny. Ja siedzę w gastronomi już kilka lat więc jak napiszesz mi szczegóły to może coś Ci podpowiem :-) a no i jaka kuchnia w przypadku restauracji.

My z mężem osobno wynajęliśmy salę, kucharzy, kelnerów i sami robiliśmy zakupy, wyszło taniej ale ból sprzątania był ogromny :) było ponad 100osób więc było co sprzątać :P uznaliśmy, że następnym razem pewnie zdecydowalibyśmy się na restauracje i w przypadku jakichś imprez rodzinnych, wszystko robimy "na mieście".
Agnieszka napisalm wiadomosc :)
Słonko!! masz cos zle z suwaczkiem
No wszystkiego naj!!!!

MamoMarty i jak tam szczeniaczek???
Kurde jestem załamana :(

Natalia to wszystko trzeba policzyc,ile gosci to jest pytanie...ja moge udzielic Ci odpowiedzi mniej wiecej co,ile itp bo mam wszystko pozapisywane na kartkach,ostatnio kolezanka tez byla sie u mnie pytac :)
to widzę,że sezon chorobowy w pełni...eh u nas Przemek od 2 tygodni kaszle okropnie.Byłam w piątek w przychodni to lekarka z dyżuru stwierdziła,że osłuchowo czysty,gardło lekko wirusowe, dała mu jakieś 2 syropy+inhalacje (które i tak mu robię od 2 tyg.i guzik dają),a jak nie przejdzie to wypisała antybiotyk-ciekawe na co,skoro niby jest zdrowy..eh,syropy nic nie dają i bądź tu mądry.A dzieciak kaszle jak gruźlik.Pójdę chyba jutro do naszej lekarki,zobaczymy co powie. Pewnie się skończy na zapaleniu oskrzeli i antybiotyku :(
Witamy nową mamusię,widzę,że mamy dzieciaki w bardzo podobnym wieku :-) jak Gabryś reaguje na siostrę?
Słonko własnie z butelki to ona pije o 6 rano 150-180ml mleczka
soczek w dzien z niekapka ale tez niechce za duzo pic doslownie 2 -3 lyczki boje sie ze sie odwodni ...

wczesniej lyzeczka karmienie wygladalo cudnie otwierala sama chetnie buzke a teraz ...

dziewczyny chce sie was zapytac o rade...
odnosnie wesela ....

mam oferte 210zl za os w tym ciasta tort 0,5l wodki na os 0,5l piwa
lub restauracjie 150-200zl gdzie nie ma dodatkow ...
natalia a z butelki pije ładnie? Bo jak Majkę bolały stasznie dziąsła to karmienie to była tylko butla bo z łyżeczki tez nie chciała jeść.

Widze że u każdej z nas jakieś problemy. U nas cyrku z zasypianiem ciąg dalszy. wczoraj padła przed 21.00, a za to dzis w ogóle nie mogłam jej uśpic a próbowałam na rękach, na kolanach, w łóżeczku, w gondoli w spacerówce i na naszym łóżku i jeszcze babcia próbowała i nic! Krzyczała tak jakby jej się jakaś krzywda działa, aż w końcu wsadziłam ją w wózek i ledwo wyszłyśmy z domu a już spała. Nie wiem co wymyślić bo spacer to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę.

My szczepienie mamy w czwartek. mam nadzieję że w końcu Maję zaszczepią.
My też składamy - ale sie naskładamy w tym miesiącu :p- życzonka i buziaki od dziewczyn moich :*

Dla Oskarka i dawno niewidzianego Patryczka :)))

No i z okazji ukończenia 8-go miesiąca dla Mai MajowejMai :)))
buziole dla półroczniaków :)

Monika jesteś wielka :)) Tak ostatnio zdarza mi sie wedrowac Twoja ulica i nigdy nie moge trafic na Ciebie :)

my mamy szczepienie pod koniec listopada? Mam nadziej ze nic sie nam nie przydarzy do tego czasu ...

coraz gorzej u nas z jedzeniem ... pare lyzek zje i du** zamyka buzia wierci sie porazka ... nie mam juz sposobow na nia :(
buziole dla Oskarka :**
No i nie zaszczepili mi małego. Jak tylko weszliśmy Oskar wpadł w histerię i lekarka powiedziała, że nie zaszczepi go dopóki nie przyniosę wyniku moczu i posiewu bo to dziwne, że dziecko tak płacze ... A on był po prostu zmęczony bo 5 min wcześniej zdążył przysnąć. Na jego miejscu też bym się wkurzyła :P

Ah te dzieci :-) MamoMarty, czasem takie metody niewychowawcze są najbardziej skuteczne. Mam siostrzenice w wieku 2.5 lat i w jej przypadku czasami niestety najlepsze metody wychowawcze zawodzą.

Szybkiego powrotu do zdrowia :-)
Karolinkaku ja chcialam jeszcze ten proszek :) jesli moge prosic

U nas jak narazie ok,cisza spokoj :)

Miłego dnia
Z us z tego co pamiętam za rok poprzedni czyli 2009.

http://www.mops.rumia.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=25&Itemid=47

Tu masz info co w Rumi potrzebują do rodzinnego i wyszczególnione co do wychowawczego od pracodawcy.
dziewczyny ja sie jakos nie moge zebrac do kupy ...
ze tak powiem ostatnie dni jestem taka roztrzepana ze szok...
znow mamy trudne dni z partnerem nastala CISZA w domu .

Mala nadal marudna , przestawila nam sie z spaniem wieczornym kapiel o 20 karmienie 21 a sen kolo 22.

Dziewczyny jest ktoras z Was na wychowawczym?
bo nie moge sie jakos zebrac by podejsc do mopsu i papiery wszytkie zlozyc....
a dodzonic sie tam jest trudno ostatnio cala droge dzwonilam z rumi do wejherowa by sie dowiedziec za ktory rok potrzebuje z urzedu skarbowego. i sie nie dodzwonilam :(
jakie ja potrzebuje dokumenty?

u nas nadal bez zabkow ...
U nas noc może nie z płaczem ale Marysia grandziła strasznie... Przez 3 godziny odmniej więcej 22.00 robiła mostki :p Kwicząc przy tym :) Małgonia z kolei obudziła sie koło 5.00 i z radością oznajmiła mamusi że powinna już wstac do pracy :p

O 6.00 z wielkim trudem wstała Marta i stwierdziła że rajstop nie założy i zębów tez nie umyje. Mało wychowawcza groźba pozbawienia prezentu Mikołajowego poskutkowała :p

No a ja... Zapalenie krtani, w pracy, antybiotyk.... a jutro zebranie... Nie mogę mówić f...k :p
a my mieliśmy noc do **** ! Mały się budził od 2 co chwilę, mruczał, stękał ale oczek nie otwierał. O 5 włączył syrenkę i wyciszył się dopiero o 10.00. Dzisiaj idziemy na 3 szczepienie :( po ostatnim był jeden wielki płacz.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry