Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.9(38)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sprawdziłam gazetki i ta promocja jest tylko na Morenie i w Galerii Bałtyckiej.
Agnieszka a gdzieś blisko Ciebie nie ma Carrefoura? Może w innych też jest ta promocja. Ja w sumie sprawdam zawsze ulotkę tylko tego bo do innych nie jeżdżę.
Tak bon dostajesz od razu przy kasie (taki wydruk podobny do rachunku i tam jest podana kwota) i można go zrealizować w grudniu.

Maja znów płakała i nie chciała dać się uśpić :( W końcu dałam jej znów czopek i po pół godzinie wiercenia się na naszym łóżku zasnęła, ale co chwilę się i tak się wierci. Mam nadzieję że chociaż godzinkę pośpi.
No ja tez bym chciala ale kurcze do Gdanska nie podrodze mi z Rumi:( a chce go kupic od jakiegos czasu i czekalam na promocje
juz zorganizowalam ze kolezanka moja poleci nam kupic :)
a jak z tym bonem, jego dostaje sie przy kasie czy jak?
źle napisałam - do poniedziałku 15 listopada
do niedzieli 15 listopada
oo ja bym byla zainteresowana tym szczeniaczkiem ale nas nie ma, a do kiedy słonko jest ta promocja??
gratuluje zabkow:) moj przy pierwszych tez mial katar i kaszel do tego ale przeziebiony nie byl :)
szybkiego powrotu do zdrowia życzę dzieciaczkom!
nam się cos poprzestawialo z jedzeniem, kolo 5 je mleko, potem po 4 do 6 godzin znowu i do wieczora nie chce patrzec na butle, wiec kaszki, obiadki z lyczeczki i dopiero na noc mleko... ale glodny nie jest wiec chyba wszytko ok..
MamoMarty super że wszystko już w porządku :)

Widze że nie tylko u nas ze spaniem znów kiepsko :/ Wczoraj Maja zasnęła dopiero po czopku a le już od 2.30 spała z nami. W sumie na codzinnie zasypia u siebie a w nocy jak marudzi albo nad ranem bierzemy ją do nas, bo u nas lepiej śpi. Dla mnie naważniejsze że na począku śpi w swoim łóżeczku i w ciągu dnia. Dziś za to przez 2h nie dała się uśpić na poranną drzemkę i dosłownie darła się jak bym nie wiem co jej robiła jak tylko przechylałam ją żeby położyć :( W końcu zasnęła przy butli mleka. A taki cyrk mamy od 3 dni :( Myslę że to przez zęby bo ręce ciągle pcha do buzi i gryzie łyżeczkę jak je.

Dziewczyny jak ubieracie dzieci na spacer w taka pogodę (od wczoraj jeździmy w spacerówce)?

A i nie wiem czy czytałyście ale w carrefour jest promocja na Szczeniaczki Uczniaczki - płacisz 108zł a 40 zwracają w postaci e-bonu do wykorzystania od 1 do 31 grudnia. Może któraś z Was jest zainteresowana.
mi już na szczęście Zuzia wyzdrowiała a na "katarek" podawałam jej na noc EUPHORBIUM łatwiej jej było oddychać...
u nas to nie był taki typowy katar tylko zawalone zatoki i kluchy w nosku od tego byl problem z oddychaniem wiec zaczęła pokasływać żeby sobie ułatwić

ja juz padam na twarz, wczoraj wieczorem sie rozkrecilo - katar, lekko podwyzszona temp i dwie godz placzu i tak nie iwem ile razy w nocy ale wiem ze duzo, tak mi go strasznie szkoda, teraz jest troszke lepiej ale jak cos idziemy do lekarza - cale szczescie ze mu ubezpieczenie dodatkowe wykupilam (a prawie bym o tym zapomniala)... mam ogromna nadzieje ze to zeby
Natalia ja tez miałam tak przez tydzień jak dawałam jej dłużej pospać w ciągu dnia no i te koszmarne zębiska to tez miało wplyw teraz jest zmęczona bardziej i już od 18 słania sie wiec o 18.30 zaczynamy kąpiel po kąpieli chętnie wicina mleko ale przy nim zasypia, za to w ciagu dnia zasypia mi tylko w bujaczku :/ niby dobrze ze nie na rekach ale lepiej byłoby jej w łóżeczko....

Hej!
Zazdroszczę Wam tych wspolnych obiadków;/ u nas dzis dynia pojdzie w ruch,a co ;> Nic nie moge mu dodac, nawet masełka bo podobno ma alergie na bialko mleka lrowiego więc dupa.
Proszek ten u moich znajomych byl cudem nad cudami. Duzo nei kosztuje wiec warto sie zaopatrzyc.
Karoliniaku przy ząbkowaniu może byc infekcja takze spokojnie, obserwuj malego. Ząbki podobno parami wychodzą wiec to może to wlasnie ten czwarty do pary ;>
Natalia wspolczuje, Jula pezyzwyczaja się do zasypiania przy Tobie :( ja mam z kolei problem taki,ze w nocy ok 3-4 biore malego do łózka od siebie a jak dzis go odlozylam-nie plakal w sumie godz ale nie mogl zasnac wkoncu po godzinie rozlegl sie placz, przygarnełam "Kropka" do lozka swego i zasnął w momencie. Chyba brakowało mu mamusi :)Ale zasypiać zasypia sam,uf..:)
Uuuu ja tez nie doczytałam o chorych dzieciaczkach...
całe szczescie ze juz jest w pozadku .
Gratulujemny zabkow :)

U nas wieczory coraz gorsze ... o 20 wogle niechce jesc ani mleka z butelki , niekapka , ani kaszki brak mi sil .
odlozona do lozeczka to ryk na rekach ryk , bujana kolysana , mozna spierwac mruczec to tez na nia nie dziala ,
3 dni z rzedu musze sie z nia klasc w naszym lozku i usypic takie to meczace bo tylko przy mnie potrafi zasnac .
Na widok ojca sie robi coraz gorzej nie placze ale niechce od niego jesc i tez problem z usypianiem u niego . niewiem co sie stalo z mim dzieckiem od malego nie mialam takich problemow by ja usypiac zawsze sama zasypiala w lozeczku :( ...

pozdrawiam
objawy to kaszel z takim specyficznym odgłosem , w szpitalu mówili że "krtaniowy".

Dla mnie to był zwykły kaszel. Z buzi nie śmierdziało więc wiedziałam że oskrzela i płuca ok.

Pojechali niespodziewanie bo właściwie z godziny na godzinę zaczęła płakać jak kaszlała więc to już swiadczy o porządnym bólu na który nie pomagał nawet Ibufen.

Całe szczęście babcia na miejscu, doświadczona kobitka więc zamowiła wizytę do domu. Tato chory z pracy przyjechał bo miał wizytę umówioną u lekarza i zadzwonił do mnie że jedzie do lekarza bo coś mu się nie podoba.

No i u pediatry po badaniach kazali szybko jechać do szpitala.
ten proszek to tak jak Mimii pisze jest na zabki - nie wiem czy jest on skuteczny poniewaz uzylismy dopiero raz
u nas jest bardzo ciezko po prawie dwoch godzinach placz\u Filipek zasnal i nie wiem na jak dlugo... nie wiem czy to kolejne zeby (teraz juz by mu czwarty wychodzil) czy o co chodzi ale pod wieczor jeszcze mu zaczelo leciec z nosa ... masakra, chodz nie wyglada na przeziebionego
MamoMarty bardzo sie cieszymy ze jestescie w domciu
gratulujemy zabkow
o kurcze,a mi umknęło jakoś,że Marysia wylądowała w szpitalu,całe szczęście,że jest już w domciu i że jest lepiej.A jakie miała objawy,że tak nagle pojechała z tatą do szpitala?
gratulujemy wszystkim nowych ząbków :-)
A mięsko wsuwa już od miesiąca tak jak są dozwolone :)
Ja dopiero zaczynam ?? No coś Ty :-) Obiadki zaczął jeść jak skończył 4 miesiące :) tylko z owocami trochę się ociągałam. Ale je teraz dodaję do owsianki albo kaszki.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry