Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 48 (6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojjka ja ostatnio jestem fanka legginsow
wiec moze wlasnie legginsy, dluzsza biala koszula i czarna kamizelka
albo zamiast kamizelki to jakis fajny pasek
no i obowiazkowo obcas

ja planuje z moja siostra tzn matka chrzestna ubrac sie podobnie
dzinsy rurki ciemno granatowe, biala koszula w spodnie i waskie szelki
tak w miare elegancko ale tez i bez przesady
a My sie dzisiaj zachustowałyśmy i poszłyśmy na półgodzinny spacerek z psem :P, było bardzo przyjemnie, a mała po 10 min zasneła
ale i tak czekam na wiosnę jak na zbawienie
czesc, a moja w chuscie nie cierpi byc, wiec nosze w nosidelku, ale b.rzadko.ja dzis na shoppingu malym bylam, kupilam dwie pary jeansow i z mloda bylysmy razem w przymierzalni w kabinie i wszyscy zachwyceni lala itp.pozniej poszlam do supermarketu i przepsala calya wycieczke, a wczesniej na 2h spacerku, czyli w sumie nie bylo nas ok4h w domu i ja jezdze samochodem z mala sama, ale klade ja na tylnym siedzeniu, bo z przodu nie moge wylaczyc poduszki i ok, juz nie boje sie, nawet jak placsze, bo jest w foteliku , ryk silnika uspakaja ja i oglada swiat.

moja cos ostatnio grymasi przy jedzeniu, ale nie panikuje, bo i tak zjada ok. litra dziennie, juz 68 za may robi sie troszke...
a na badania do szpitala ide 17 marca, chcialam przyspieszyc, ale nie dalo rady i mam nadzieje, ze zrobia specjalistyczne badania, a nie osluchala i pomacaja i do widzenia, bo wkurze sie strasznie . przez to jade do Gda dopero po 17 marca, a chcalam po nastepnym szczepieniu, ktore mam 5 marca, moglabym juz jechac, ale koszta plus meczenie dziecka i siebie zdecydowalismy z mezem, ze po 17 pojade z lala, a tak tesknie za domem, caly czas tylko spedzam cale dnie z mala, mialam zaproszenia do pubu, ale bylo to od razu po smierci tescia, wiec ani checi i mysli nie mialam , aby gdzies wyrawac sie...ach a w Gda nie bylam juz 9 miesiecy :-((czekam na lato i tak i sloneczko...
Sara, ja mam tylko folię do gondoli. Zresztą już pękła w jednym miejscu.

Czy Wasz pociechy też tak nie lubią czapek? Moja czy to po kąpieli czy przed pójściem na spacer, daje taki popis, że mam dosyć. Wrzeszczy jakby ją ze skóry obdzierali.
gani - moja czapek tez nie cierpi, czasami jak wiek ze idziemy tylko do auta i maz ma nagrzane to ubieram ja w swetrek z kapturkiem i kombinezon i ma tylko 2 kapturki na glowie, no ale na spacer to jest przymusowo czapeczka i wtedy jest ryk straszny
no i tez widze ze woli byc lzej ubrana bo czesto jak ma body,blizeczke i sweterek i jedziemy na zakupy to do tej bluzeczki musze ja rozebrac i wtedy spokjnie lezy w wozeczku

a co do foli to jest ta co dodaja gratis do wozka czy sama cos kupowalas? bo ta moja gratisowa jakos mi nie pasuje tzn moze nei wiem jak ja zalozyc....
dziewczyny, moja tez nie cierpi i wrzask, ja malo nosze, ale my tu mamy 7-8 stopni powyzej zera, kombinezow tez niel ubi akceptuje tylko kurteczke...do tego albo czapki za male mam, albo za duze...
hejka, wczoraj mi siadł net i nie mogłam znów nic przeczytac i napisać..
jestem dopiero w połowie tamtego wątku a tu już nowy.. hehe :)

ja tez miałam tydzień temu dwudniowy kryzys laktacyjny i musiałam rozmrażać moje mleczko żeby wieczorem podać Maksiowi (na szczescie mam zapas jeszcze ze stycznia).. wtedy zaczęłam codziennie rano ściągać z jednej piersi mleczko do butelki i zachowywałam to na wieczór.. zaczęłam tez więcej pić, ale żadnych bawarek, poprostu więcej róznych napojów.. i poskutkowało.. znów mam dobra laktację, że nocami mnie znów czasem piersi bolą i nabrzmiewają.. ale też się przestraszyłam tydzień temu że mi się pokarm kończy..

a do słodyczy tez mnie mocno ciągnie ;)
Emi już się przyzwyczaiła do czapki, kwęka ale jakoś nie za bardzo, a po kąpieli to jej nigdy nie zakładałam. chociaż miałam ze 4 szt. ;)
i zdecydowanie też lubi być lżej ubrana, dlatego ja nie kombinuję, z reguły na zwykłego pajaca zakładam kombinezon i jest ok. oczywiście jak idziemy na dwór to mamy jeszcze śpiworek do wózka,
wczoraj pojechaliśmy do sklepu, to tez kombinowałam jak by ją tu ubrać, żeby ani za chłodno ani za gorąco nie było, ubrałam jej bodziaka, rajstopki, ogrodniczki polarowe, skarpetki i kurteczkę ale nie żadną puchową czy ocieplaną - i kurde zgrzała mi się :/ zaczęła strasznie płakać i nie wiadomo było o co chodzi, wyjęłam ją z fotelika a Ona bidulka cała mokra, zdecydowanie jest do zimnego chowu jak mamunia ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Nasz tez nie lubi czapek. Jak idziemy na spacer teraz, gdy jest -2 do +2 na pajaca ubieram kombinezon, ew. skarpetki frotowe.
Wczoraj byliśmy na 2 szczepieniu, Filipek ubeczał się, że serce mnie bolało. Nie chciał by go ważono, mierzono beczał cały czas. Tak mi go było szkoda. Potem spał z 3 godz. Masakra...
I jest taki marudny, nóżka go boli :((((
witam z rana ;) ja jeszcze odpisuję na wasze wpisy z poprzedniego wątku, więc wybaczcie że z takim poslizgiem..

Paula, ja już od 2 tyg nie spie w staniku, a jak karmię to z drugiego mi leci trochę, to wtedy poprostu przyciskam brodawkę (nawet przez bluzkę od piżamy) to wtedy nie leci ;) a nawet jak kilka kropelek poleci, to nic sie nie dzieje.. zauwazyłam że to mleczko szybko wysycha na ubraniu ;) szybciej niż woda..

Salambo, fajne te linki dajesz? skąd Ty je masz? tyle szukasz w necie, czy tez ktos Ci podsyła ;)

Biedronko, mój Maks tez lubi patrzec w TV, nic dziwnego, wkońcu to kolorowe świecące obrazki ;)) ale trudno.. nie będę specjalnie zmieniać trybu dnia, bo u mnie tv leci od rana do wieczora, wyłączam tylko jak wychodze na spacer... no co.. poprostu lubię jak cos leci.. czasem tylko radio włączam, albo płytę z muzyką dla dziecka..

Crazy, piekny ten Twój diabełek ;))

Salambo, Emilka super włoski ma.. i oczka ;)

ja tez dostałam skierowanie od ped do neurologa, bo mój Maks ma ciągle drżenie rączek.. zarejestrowałam się do Olszewsiej na Kołobrzeskiej i pierwszy wolny termin na 12 marca dopiero, hehe ;) a rejestrowałam sie 15.lutego (czyli około miesiąc czekania)

Bogosia, ja też z ubrankami mam do siebie wyrzuty, ponieważ kupiłam kiedyś Maksiowi rozmiar 62 w Smyku śliczne spioszki.. a że wcześniej używałam innych ciuszków 62 które na Małym wisiały to tamte zostawiłam na później.. wczoraj mu założyłam pierwszy raz i się okazuje że są juz ciasne na niego.. ale jestem wkurzona, że te firmy robią rózne te rozmiwaówki.. 62 ze Smyka są już za ciasne na Maksia, a z Re-Kids niektóre jeszcze 56 nosi, bo są takie luźne.. i jak tu kupowac ciuszki..

a teraz muszę znów spadać, bo Młody się przebudził ;)

miłej soboty ;))
oo, widze, że udało mi sie wszystko nadrobić i nikt w między czasie nic nie pisał ;))

Maksiu też zawsze histeryzował przy zakładaniu czapki, ale od kiedy tak mocno trzyma głowkę to nawet sam mi pomaga przy zakładaniu, bo jak ja chwytam jego głowkę (na leżąco) to on wtedy ją podciaga do góry i wtedy zakładam czapeczkę bez żadnego płaczu ;)

wczoraj wieczorem bylismy dość długo u moich rodziców, bo wrócilismy dopiero około 21.30 a Maks wogóle nie spał.. dopiero około 23 tak się rozpłakał ze zmęczenia, że nic nie pomagało na uspokojenie.. wkońcu po 20 minutach położyłam się z nim do łózka, dałam troszke herbatki (bo cyca nie chciał) i zasnął przy butli ze mną.. przełożyłam go do łózeczka i spał do 8 z przerwą na karmienie o 5, ale to przez sen dosłownie.. a potem po drugim karmieniu dalej do 12 ciągnął... tak to już z tymi maluchami naszymi jest, że jak są zmęczone bardzo to wbrew pozorom nie mogą usnąć..

nie wiecie czy w najbliższym czasie gdzieś jakieś promocje na Pampersy będą? bo mi się skończyły i nie weim czy czekać na coś, a w miedzy czasie jakieś tańsze kupić, czy nie... chcę spróbować tych Lidlowych, bo pisałyście wczesniej że w miarę ok..
natalia - ja chodze z mala do dr olszewskiej i mialam sie teraz zarej. na 1-8.03.. kurcze moze cos w miedzyczasie sei zwolni, myslalam ze jak zadzw max 2 tyg szybciej to bedzie oki
wogole to caly czw probowalam sie dodzwonc i ciagle bylo zajete

a my jutro z córeczka wybieramy sie w podroz 120 km za Gdańsk zobaczymy jak mała wytrzyma :-)
ja moją musiałam przełożyć w większy kombinezon, bo ten już ledwo ledwo i niewygodnie małej już było. Chyba niedługo przejdę też na większe pieluchy- dosłownie puchnie mi dziecko w oczach:)
betrisa - my wlasnie za ok tydz przechodzimy juz na 3 - przy 2 widac delikatne odcisniecoa na słodkich udkach mojej niuni :-)
my z 3 na 4 chcemy przejść:) w ciuszki mała już 68 powoli wchodzi
niby 3 to do 9 kg a tez trzeba wczesniej zmienic? ja troszke tych 3 nakupowalam w promocji
a 4 to od ilu do ilu sa?
Ja też już na 3 lece, a ciuszki to już prawie tylko 68 :)

Kupiłam wczoraj na allegro fajną książkę "Encyklopedia gier i zabaw dla niemowlaków i maluchów", może ktoś ma?
Wydaje mi się, że fajna, będę "męczyć" Zosię zabawami :D
Aa Natalia, ja też śpię bez stanika, tak jak Ty, w było mi mega niewygodnie.
4 to są chyba od 7kg coś mi się tak zdaje.
Albo od 9. Betrisa a Twoja mała ile waży?
Ja już myślę o nowym foteliku, bo mój jest właśnie do 9 kg, myślałam, że starczy na rok a mała już prawie 7 kg waży hehe

Macie jakieś typy fotelików, jaki kupić następny, do 18 kg czy 32?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry