Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 48 (6)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi zostało jeszcze 1.5kg, bo ostatnio nie wiem jak ale schudłam 3kg :)
Assik - a dicoflor to przepisała Ci pediatra czy na własną rękę podajesz, no i czy jest na receptę? Bo mój robi jedną mega kupę na 2 dni, ale ze śluzem :/
Lidia dzięki odczytałam :-)
Przepis faktycznie zachęcający, chyba zrobię :-)

A u mnie chyba też mniej mleczka już jest bo widzę, że mała bardzo przy cycu się denerwuje...Ważenie 8 marca, zobaczymy ile przytyje :-)

Jak zacznie jeść sztuczne mleczko to też wezmę się za siebie i chyba uderzę do mojej dietetyczki bo sama to mam słomiany zapał. A przy jej pomocy schudłam 20 kilo (przed ciążą). Oczywiście przez 6 miesięcy intensywnego odchudzania.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
a mi mlesio z powrotem wróciło (bo pisałam kilka dni temu że miała z tydzień temu kryzys lakt., ale na szczescie obyło się bez żadnego dokarmiania, uffff..), a rankami to nawet mam za dużo, bo aż mi nabrzmiewają piersi.. ale już teraz wiem że to naprawdę bardzo zależne jest od ilości wypijanych przeze mnie napojów..

faktycznie pogoda się wstretna dziś zrobiła, ale my byliśmy na dwóch spacerach, bo szliśmy do teściów na obiad na piechotkę i z powrotem, czyli dwa razy po 40 minut.. wystarczy ;)

jutro znów kolejny tydzień się zaczyna.. jak dla mnie to za szybko stanowczo leci.. z jednej strony super, że Maluch tak rośnie i jest coraz lepszy kontakt z nim, ale z drugiej strony boję się że to macierzyńskie zaraz się skończy i co potem... (ja jestem bezrobotna :( )

żegnam sie, zaraz biathlon ;) papa
ojjka - u mnie tez z kregoslupem ciężko :-( moj znajomy ma salon masazu i rehabilitacji przy stacji SKM na Zaspie (Hynka 2E - była fabryka słońca)
sama jeszcze nie korzystalam z uslug tamtych pań (ale zabrzmiało:-) )
maja tez swoja stronke www.semir.pl
nie wiem czy to twoja okolica ale gdyby nikt nic innego nie podal to moze warto tam sprobowac?
o wlasnie zerknelam ze cena za masaz kregoslupa i kark to 25 zl - moze ktos sie orientuje czy cena za taki masaz jest konkrencyjna?

biedronka - ja trzymam wode w podgrzewaczu i mam caly czas cieplą (aha tylko nie trzymam w butelce a w szklanym naczyniu)

Kasiu - ja juz napisalam do Ciebie na styczniówkach

gani - apropo folii to bylabym wdzieczna, ja probowalam jak jakos zamocowac no i jak nie dalam rady to moj M sie wzial i co? tez mu nie wyszlo :-))

Lidia - mowisz grubasek? :-) to my dzis bylismy w goscinie i tez slyszalam tylko - jakie ma pućki :-)) wazy 5400 ale jest dl na 58 cm

Assik - apropo dicofloru to juz jestes kolejna osoba ktora pozytywnie na jego temat się wypowiada, sama będę musiała zapyać pediatry o ten specyfik, bo u nas kupki tez sa raz na kilka dni ale wtedy to ok 3-4 na dzień

no a moja mała dzis o 9.50 skończyła 3 mce
własnie ja karmilam i maz mi zwrocił uwage ze to bylo 3 m-ce temu az mi lezka poleciala tak sie wzruszylam na to wspomnienie, mimo ze bolało bardzo to była to najcudowniejsza chwila....

Assik ja też podaje dicoflor 30 przez to że miała bardzo rzadkie i śluzowe kupki. Tyle że mała robiła 2,3dziennie a teraz po tym leku jest 1 albo 2. A jak podajesz jej ten proszek???? ja podaje od 4dni i jeszcze szukam dobrego sposobu na podanie tego.
Teściowa własnie wyszła na pociąg i my zostałyśmy same mała jeszcze śpi więc mam chwile coś napisać.
Mój mąż cos załatwia i będzie jechał do pracy do Holandii (niestety) i to chyba już za tydz. więc zostaniemy same ;-( tak bardzo niechce sama zostawać ale cóż (pieniądze) siła wyższa. Oby dostał dobry kontrakt i czesto do nas przyjeżdzał :-((
A od teściowej tyle ciuszków dostała mała ze niewiem czy zdąży mała to znosić bo sporo jest na 62 a ona jest na końcówce 62. i wogóle dostała dużo śpioszków (a takich nie nosimy bo nogi ma za gługie :-))
Dobra dziewczyny miłego dzionka wam życze ide sie przytulic jeszcze do mojej żabki
Kasiu trzymam kciuki żeby z Amelką było wszystko dobrze i żeby to się już nigdy nie powtórzyło

Sara czy ja dobrze czytam że nie możecie założyć folii do x-landera ? macie oryginalną kupioną w komplecie do gondoli ? pytam bo to dość łatwo założyć a Wy macie może do spacerówki dlatego nie pasuje ? bo folia do gondoli ma takie małe okienko i tą część musisz założyć na budkę, i dopiero później resztę folii pociągnąć na gondolę, i na samym końcu obciągnąć wszystkie boki aż schowają się pod dno gondolki, wtedy to okienko znajdzie się mniej więcej na środku wlotu budki, oczywiście budka musi być postawiona bo przy złożonej folii nie naciągniecie,
mam nadzieję że w miarę dobrze wytłumaczyłam ;)

Emilka siedząc w bujaczku strasznie głośno krzyczy żeby jej włączyć tego grającego pieska, a że czasami coś robię i nie zawsze mogę pociągnąć za tą kostkę to przywiązałam do niej tasiemkę, teraz Emi sama sobie włącza pieska pociągnięciami za tasiemkę ;) potrzeba matką wynalazków

i mała porada dla mam dzieciaczków które nie lubią leżeć na brzuszku, kładźcie je przed telewizorem na odpowiedniej wysokości, te małe maniaki telewizyjne zrobią wszystko byleby tylko w tv się pogapić :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
heh salambo niezly pomysl z tv, tylko ja mam powieszony telewizor pod sufitem i ciezko by bylo mala na jego wysokosci polozyc:P ale szkoda, pomysl git:)

a co do dicoflor to podaje z wlasnej inicjatywy, jest bez recepty, ja kupuje w kapsulkach, 30 kapsulek kosztuje ok 34zł i podaje jedna dziennie, otwieram kapsulke i wsypuje do mleczka, czytalam ze trzeba dluzszy czas podawac by widac bylo efekty, u nas mam wrazenie ze tak po tygodniu juz bylo troche lepiej z kupkami, pomyslalam, ze nie zaszkodzi, a jak pomoze to super, dobrze by bylo zeby jeszcze wplynal na gazy u Lenki, bo z nimi ma tez problem, daje jej esputicon, ale jak purka to czesto placze, chociaz tfu tfu wczoraj bylo wszystko ok, a kupola zrobila takiego, ze od razu musialam ja wykapac:)

no i na sniadanie zjadlam dwa jajka, wedliny troche, serek wiejski lekki i wode, narazie sie najadlam:)
Mój mąż też wyjeżdża dzisiaj :/ I oczywiście dowiedziałam się tego dzisiaj, już mam dość tej jego pracy :/

Dzięki Asikk za odp, mamy w tym tyg szczepienie, to się zapytam i chyba też podam.

Crazy - jak u Was z mlekiem? Bo wspominałaś że podejrzewają nietolerancję laktozy - coś się wyjaśniło?

Kasiu31 - co u Was? Jak Amelka i Twoje samopoczucie?

Salambo - dobry pomysł, tylko ja tak jak Asikk mam u góry tv :)

Paula, kupiłam to mleczko waniliowe - pychotka :) A skąd masz info, że ono dobrze działa na jakość mleka? :)
salambo - mam ta folie w zestawie z xlanderem nic sama nie dokupowałam, sprobuje dzis pokombinowac twoim sposobem
apropo tej tasiemki to niezły pomysł, no a o tv tez slyszalam ze przyciaga dzieci wzork :-) tylko jako kolejna mam wisiec na scianie, ew na stole bym musiala mala umiejscowic no ale u nas z podonoszeniem głowki coraz to lepiej no i gaworzenie nabiera nowe "dzwieki"

czesc,

salambo dobry pomysl, ale moja plazma rowniez wisi na wysokosci itp. moja kumpelka pokazal mi sposob, ze ja klade na kolanach, i tma gdzie tulow to troszke wyzej, a glowka jakby w powietrzu jest i w miare wytrzymuje, az max.4 minuty...
Kasiu31, mam nadieje, ze wszystko ok itp...i juz w domku jestescie
ja wczoraj bylam na takim babyshow w Londynie, bo chcialam kupic lekki wozek na podroze, i kupilam, a przy okazji bylo szkolenie dla rodzicow odnosnie CPR itp, czyli pierwszej pomocy...
wczoraj maz mial wlamanie do jednego z samochodow firmowych, nic nie ukradli, a drzwi pokiereszowali, a tego nie mielismy ubezpieczonego...
z wyjazdami to ja d PL wybiore sie sama, a maz przyjedzie tylko na swieta itp, ale bedzie musial jechac do swojego domu bo jakies sprawy trzeba pozalatwiac, a ja nie wybieram sie, znow troszke wkurzylam sie na nich wszystkich i mam serdecznie w d...

a u mnie leje i leje buuu, i nie wiem czy warto isc, a jutro maz musi zastapic mnie, bo ja mam sprawy do zalatwienie, i wyjsc to nie wyjdzie...

ja do podgrzewania pokarmu uzywam elektrycznego podgrzewacza, a tak to termos i wrzatek itp...
przyszedł ten komplecik co kupiłam Emi na chrzciny, na żywo jest rewelacyjny, moja córcia pięknie będzie wyglądać

dziewczyny kupiłam piosenki starych dobrych fasolek z programu pana tik taka i kołysanki mini mini - śpiewa Aida, do tego jest na płycie 5 bajeczek, mam jeszcze kołysanki które śpiewa Turnau z Magda Umer, jak któraś by chciała to dajcie znać, jak znajdę chwilkę czasu to przerobię je na mp3 :)

Iza mam nadzieję, że mąż nie będzie miał nieprzyjemności w pracy z powodu samochodu
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
te kołysanki Turnaua z Umer dostałam na maila od Warbuziaczka tydzien temu... wiec mam juz dwie płyty kołysanek oraz dwie z muzyką poważną dla bobasów.. ale nie zawsze puszczam, czesto poprostu zwykła muzyke, np. Katie Melua dobrze działa na Maksia.. a codziennie rano włączam mu Chlili Zet (92.0 FM) z muzyką relaksacyjną (chill-out)

dzis postawiłam Maksa w foteliku samochodowym w kuchni na stole i gotowałam obiad.. inaczej to ciągle marudził jak lezal na kanapie sam (ja mam pokój z aneksem kuch. więc miałam go cały czas na oku).. a tak to sie patrzył na mnie, gadał sobie i sie usmiechał ;)) nie mam niestety takiego leżaczka-bujaczka wiec inaczej kombinuje.. ;))
Natalia a mozesz mi przeslac te muzyczki i kolysanki? Bo laptop nas sie zepsul i nie mam juz tych kolysanek od Ciebie. Dziekuje z gory. jolus01@yahoo.pl
Sara, dzięki za namiary ja mieszkam na legionów więc na Hynka mam rzut beretem :-)

Dzisiaj to aż rano się rozryczałam bo nie mogłam wstać z łóżka. Pod łopatkami mam taki ból, że wyć mi się chce i nad kością ogonową;

Dzisiaj w lotni wypatrzyłam sobie buty na obcasie przecenione z 199 na 99, takie na wiosnę zakryte czółenka z odkrytymi palcami. Jutro idę przymierzyć bo chciałabym sobie kupić coś na chrzest małej :-) Tylko jak ja na obcasie sobie poradzę jak ja na obcasie nie chadzam :-( Ale w końcu trzeba kiedyś zacząć chodzić.

Natalia jak ja robię coś w kuchni to też małą biorę do fotelika zresztą z młodym robiłam tak samo.

Ciekawa jestem jak tam i Kasi31 i jak Amelka się czuje.

Izulucha a jak tam Blanka z tym ciemiączkiem czy już coś wiesz??
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Wpadłam tylko na chwilkę zapytać czy nie wiecie, gdzie mogę kupić materiały do robienia zaproszeń? Takie różyczki, kokardki, jakiś fajny papier itd. Chciałabym sama zrobić zaproszenia na chrzest.
ja się nie bawię w zaproszenia na chrzest, nie będę dawać. na swój ślub sami robiliśmy to kupowaliśmy w sklepie dla plastyków we wrzeszczu i takiej pasmanterii przy dworcu materiały
ojjka ja mam to samo...taki bol ze tylko lezec bez ruchu i plakac...boje sie zw mnie to zlapie jak bede sama z mała.niewiem co to jest.
Gani, warbuziaczek robiła sama zaproszenia, bardzo ładne, pokazywała kiedyś fotki, ale nie pamietam gdzie kupowała te gadżety..

jutro wyślę te kołysanki, bo teraz mi Młody marudzi, znów nie może zasnąć..

papa ;))
Salambo, wlasnie to sa samochody firomwe z firmy, ktorej maz jest wlascicelem, ma dwoch kierowcow na tego vana i sa troszke pechowi, bo jeden mu sklradli na ich oczach, teraz to byla juz druga proba wlamania...
a z mala 17 marca ide do szpitala i maz razem ze mna, bo ja zestresuje sie i wiecie mloda bedzie drzec sie, to jedno bedzie uspakajlo, a drugie rozmawialo...
witam z rana;) nie mogłam znaleźć naszego wątku;)
właśnie oglądam DD TVN i miałam rację! mogą być dwie matki chrzestne. może być również jeden rodzic i pełni rolę dwóch. to zależy tylko od sytuacji dziecka i rodziców.... i księdza. bo jak się zaprze, to bez sensu... zmieniłabym parafię...

Kasiu, jak się czujecie?

długo nie było Warbuziaczka. coś się dzieje? któraś wie?

Izulucha, dlaczego idziecie do szpitala?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry