wątek zablokowany

Widok

MAMO..... TATO..... ;-)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
naszedl mi na mysl taki watek: jak bedzicie sie odzywac po slubie do swoich tesciow, a raczej jak przelamiecie opor i jak to bedzie wam szlo? ja ostatnio ze swoim narzeczonym krecilismy beke z tego ze bede mowic do jego rodzicow mamo i tato i na odwrot. znam jego rodzicow bardzo dobrze, sa przesympatyczni ale jakos nie moge sobie tego wyobrazic. 6 lat zwracam sie dio nich per 'pan/pani' a tu taka zmiana. sztywniactwo pelne. jak wy sie z tym uporacie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja swoich tesciow nie znam zbyt dlugo ale zwracam sie do nich per Malgosiu i Andrzeju. Moja partnerka do moich tez po imieniu mowi.
no to macie fajne luzackie stosunki.oj ja bym tak nie potrafila...... no chyba ze od samego poczatku kiedy ich poznalam zaproponowaliby mi to sami .ale tu chodzi o te nagla zmiane i kwestie przelamania sie
No właśnie wczoraj rozmawialiśmy na ten temat : myślimy nad mówieniem po imieniu (chociaż ja sobie tego nie wyobrażam) , bo mamo i tato nie pasuje mi mówic do rodziców mego narzeczonego :(
No ale myśle ze sie poprostu poradzimy rodzicow , pewnie nam zaproponują coś:) I to jest najlepsze wyjście .

image
image
image
ze zgryźliwością - jak oni do mnie "synowo" to ja też "teściowo" "teściu" ;)
do moich rodziców nie mówię po imieniu, więc także do przyszłych teściów nie będe mówić :) :) może Oni to sami zaproponują ;) zresztą przy okazji się dopytam jak moi rodzice chcą żeby mój ukochany do nich mówił. Pewnie się nie obejdzie do mówienia per "pan(i) + Imię" przez jakiś czas........

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
moim zdaniem po slubie glupio mowic per 'pani/pan' ale kochani rodzice brzmi dretwo
no brzmi brzmi drętwo :) ale mówić mamo też jakoś tak :P :) przynajmniej dla mnie :) :) chociaż większość znajomych mówi na swoich teśció mamo, tato :) ja na razie nauczyłam się wyrażać "bezosobowo" :) he he

ale moi przyszli teściowie są spoko, więc chyba jakoś tam sie ułoży

[img][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
[/img]
hej witch znowu sie zgadzamy !!! moje kochanie jest bardzo odwazne i on bardzo chetnie przyjałby forme mówienia po imieniu....ale...ale...moi rodzice nie aż takimi luzakami ihihihihi i nie wiem jak to sie skonczy >poza tym bardzo lubia swego przyszlego zieciunia wiec ..krew sie nie poleje .....Ja pewnie bede mówila per pani ....... ale z duzo iloscia ciepla w glosie . Zresztą cz\y to takie wazne ???

image
image
image
Dlugo zastanawiałam się nad tym tematem . Myśle, że mówienie zaraz po ślubie "mamo" , "tato" trąca troszkę amatorką. Najbezpieczniejsza w takiej sytuacji jest forma bezosobowa. Popieram zrobienie małego wywiadu, rodzice może sami zapropnują jakieś ciekawe rozwiązanie, albo przynajmniej wyjdą z taką propozycją. Mój luby ma fajoskich rodziców, ale jak narazie to dla mnie miła Pani i miły Pan. Zobaczymy jak to bedzie... Mysle, ze jakiś spontan najlepiej rozwiaze tą sytuację :))

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry