Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14
Michalowa, ja zrobiłam pulpeciki z mięsa drobiowego (pierś kurczaka lub indyka), zmielone mięsko posoliłam delikatnie i dodałam trochę pieprzu. Dodałam namoczoną bułkę w mleku wcześniej...
rozwiń
Michalowa, ja zrobiłam pulpeciki z mięsa drobiowego (pierś kurczaka lub indyka), zmielone mięsko posoliłam delikatnie i dodałam trochę pieprzu. Dodałam namoczoną bułkę w mleku wcześniej wyciśnięta.
Nie dawałam cebuli, żeby mały problemów nie miał :)
Wszystko wymieszałam i uformowane pulpeciki, obtoczyłam w mące.
Mięsko gotowałam w wywarze z kostką drobiową i pokrojoną marchewką.
Klopsiki gotujesz aż wypłyną na powierzchnię plus 15-20 min.
Z wywaru robię sosik, zagęszczam chudą śmietaną i odrobiną mąki, na koniec koperek :)
Pieczeń też zrobię, bo nie wyobrażam sobie tylko gotowanych potraw jeść :)
zobacz wątek