Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć Wszystkim:-)

Justa, ja swojej małej przemywałam pępuszek spirytusem 70% i napewno ją to nie bolało a kikut odpadł łaskawie w piątek. Pediatra mi mówiła, że zdaża się, iż kikuty mogą odpaść dopiero po 3 tygodniach.

Ja też miałam pulsowanie i wydawało mi się, że moje maleństwo ma czkawkę:-)

Miłego dzionka!
image
Tak pieluszkę zawijamy aby pepuszek był odkryty, tylko bodziak i pajac go zakrywa. i nie pachnie brzychdko, czyszczę w środku kilka razy dziennie. Mała miała grubą pępowinę i może dlatego tak długo odpada?
Aniewa- czy miałaś w szpitalu założony cewnik?
cześć dziewczyny!
a tak z innej beczki..możemy jeść dżemy?wiadomo, nie ze wszystkich owocow, ale np malinowy? jakoś mnie naszla ochota:))
image
dziewczyny a to ma być ten spirytus spożywczy tak??? czy salicylowy?? Jejkuś...nie chce dziecku krzywdy zrobić..
Justa, całkiem możliwe. Spokojnie, bez nerwów napewno odpadnie.
Ja też strasznie się niecierpliwiłam.
image
Lence wczoraj odpadł kikut. Także super.

Można dżemy jeść. W szpitalu dawali. Podobno nawet z truskawek mozna, bo to przetworzony owoc jest. Ja jadam na śniadanie bułkę z dżemem ;-) .
Ja kupowałam waciki nasączane 70% spirytusem, bardzo fajna rzecz, bo nie musiałam się bawić w rozrabianie itd. Gaziki Leko firmy Sandoz.
image
spirytus wez setke do picia tylko musisz go rozcieczyc
no justa, to my jeszcze z końca miesiąca jesteśmy w dwupaku.
ja bym wolała urodzić tak żeby mąż był w domu i nie było korków na ulicach, czyli 1 lub 2 dzień Świąt :D
mama-W
image

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] image [/u
ja za zadne skarby bym nie chciala rodzic w swieta:)
pozwolilam mojemu malemu wyjsc do 22 grudnia, pozniej ma sie spiac i wyjsc dopiero po nowym roku;p
chcialabym, jak juz mowilam, zeby mial normalne urodziny:)
]image
No ja też jeszcze w dwupaku...odliczam dni, termin bez różnicy = oby jak najszybciej bo już ledwo chodzę.

Mi brzuch tak pulsował ostatnio przy USG i doktor powiedział że mała ma czkawkę - zresztą było widać.
Moja mała pomimo tak zaawansowanej ciąży bardzo dużo się rusza, zwłaszcza tak napręża, wystawia pupkę i nóżki, kręci się niemiłosiernie, nieraz cała na jednym boku jest aż to boli. Nieraz też tak mi świdruje w pachwinach. Ale też uważam, że to lepsze niż jakby się mało ruszała.
image

image

[URL=http://img848.imageshack.us/i/dsc0014h.jpg/]
mamuśki,
mam do Was pytanie jak podajecie wit.K i D? I jak to jest z tym usg bioderek, czy trzeba iść do lekarza po skierowanie? I gdzie najlepiej zrobić usg w Gdyni?
Cześć dziewczyny!!
Ja też jeszcze 2 w 1 a straszyli że mogę wcześniej urodzić więc mam leżeć i odpoczywać. Teraz prawie od tygodnia zaczęłam się ruszać i nic.
Też chciałabym urodzić po świętach albo już:)
A co do "pulsowania" to moja mała tez tak ma- wydaje mi się że to czkawka ale jak pozmieniam pozycję to często jej przechodzi:)
Miłego dnia!!
image
jak kupisz w ampułkach witaminy to po jednej ampułce witK do konca 3 miesiaca a witD do kocna ukonczenia 1 roku zycia a na bioderka trzeba mniec skierowanie od pediatry. Chyba ze witD lekarz inaczej zaleci podawac.
Dzięki marta0116.

Czy to oznacza, że trzeba z maleństwem się zgłosić do pediatry? Czy mogę na własną rękę zacząć podawać?
Może głupie pytanie, z tą wizytą u pdeiatry, ale nie wiem po jakim czasie się zgłosić do lekarza?
Dzisiaj byłam w przychodni na zdjęciu szwów i przeraziłam się ilością dzieci chorych na przychodni..... strach tam wchodzić!
Jak ma czkawkę to wiem, bo wtedy brzuch skacze.
I raczej tam gdzie ma klatkę piersiową.
A to pulsowanie to jest jakby tak pupą delikatnie się wypychał.
mama-W
image

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] image [/u
Moja mała miała zaleconą wizytę u pediatry 7 dni od wypisania ze szpitala. U nas w przypochodni osobno jest poradnia dla zdrowych i chorych dzieci.
Moim zdaniem możesz iść zapisać dzieciontko do przychodni, odrazu się dopytasz o wszystko i weźmiesz skierowanie na USG bioderek.
image
mamka ja jak wychodziłam ze szpitala to lekarz pediatra napisala na kartce jak podawac. A karmisz piersią bo witK sie podaje jak sie karmi piersia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

podrażnienia po goleniu (23 odpowiedzi)

dziewczyny:jak radzicie sobie z podraznieniami po goleniu miejsc intymnych oraz z niemiłym...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

do góry