Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2012 (1)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej,

to już tak oficjalnie - wątek grudniowych mam :)
oto nasza lista:

wiola1 01.12.12
ewabaranek81- 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca -10.12.12/dziewczynka
karolaMK- 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna -15.12.12/chłopiec
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
miliani - 19.12.12/chłopiec
Izkha - 22.12.12/dziewczynka
asior -24.12.12/chłopiec
asia - 24.12.12/chłopiec
natalia21-24.12.12
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
zabulka- 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika

jeśli którejś z Was brakuje albo coś się zmieniło to przekeljajcie listę i uzupełnijcie proszę dane :)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Grudzien-2012-sa-juz-jakies-mamusie-t328535,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy któraś z Was idzie jutro na warsztaty Bezpieczny Maluch w hotelu Scandic?
ja miałam iść ale pewnie nic z tego nie wyjdzie. nie mam jak dojechać
ja się nie wybieram...

wczoraj moja koleżanka urodziła synka na Klinicznej i potwierdza, że natłok ciężarnych jest taki, że z noworodkami nawet na patologii leżą...

ale dziś pogoda :/ a mnie czeka wieczorna wyprawa do przychodni, chcę w końcu mała zaszczepić, bo jesteśmy trochę do tyłu przez choroby - oby nie padało!
Ja też nie jadę. Nie chce mi się dzisiaj absolutnie nic...
Ja jadę na pewno na dzisiejsze warsztaty.
no to dopisuję się i ja :)
06.12.2012 / chłopiec/ Jan - Zaspa
HEj i Ho! Jaka ja dziś niewyspana jestem... Właśnie skończyłam śniadanie... :/ Nie mogłam się dziś w ogóle wygodnie ułożyć, całą noc się wierciłam i nie mogłam na dłużej usnąć, a rano jechałam na badania krwi i usg... Myślałam, że czekając na drugie pobranie po 50g glukozy zasnę na siedząco... Na usg wszystko było w porządku, pani ginekolog najpierw pomierzyła, a potem dała mi pooglądać malutką :) Stasia ziewnęła i wsadziła sobie rączkę do oka :/ No i póki co nadal jest dziewczynką :P Na piątkowym echo serduszka też było wszystko ok, ten "bright spot" to najwyraźniej taka Stasi uroda :) Obie nieco przytyłyśmy, ja ważę 56,4 kg (miesiąc temu było ok 54 kg) - to moja największa waga w życiu :) Stasia nieco ponad 1 kg (miesiąc temu ok 0,5 kg). Aaaa, no i moja dziewczyna wg dzisiejszego usg wiekowo co do dnia zgrała się z datą wg ostatniej miesiączki, co by wskazywało, że może się urodzić jednak 02.01.2013 :) No ale z wątku się nie wypisuję ;D
Co do warsztatów - o ile ich nie prześpię to mam nadzieję, że uda mi się wybrać, choć nie mam auta w posiadaniu, bo mąż oczywiście zabrał :(
A witamy!!! Jan to bardzo ładne imię! Takie mi się widziało dla chłopczyka, ale mam dziewczynkę :P
witam nową mamusię :)

Izkha to malutka ta Twoja Stasia (w sumie jak na dziewczynkę przystało :))
mój mały w 28 tc miał już 1,5 kg, ale on od poczatku jest prawie poza skalą - urodzę małego grubaska :)
Iza daj mi swoją wagę ;))
Modern Lady - no mam nadzieję, że malutka, co by mi ją było łatwiej urodzić, ale zdaję sobie sprawę, że dopiero teraz, w trzecim trymestrze, nabierze ciałka... Mnie mój brzuch wydaje się ogroooomny i nie potrafię sobie wyobrazić, że będzie jeszcze większy, a przecież będzie :p
Carolajna - chętnie, ino jak? :)
Od 3 dni mam jazdę na grejpfruty, a Wy jak?
I pytanie mam co myślicie o imieniu Stasia (Stanisława) - w sumie to na razie tylko "ksywka" malutkiej, ale kto wie, jak to się potoczy... Wcześniej zastanawiałam się nad Konstancją.... Jakie jest Wasze zdanie? :)
A ja przez dwa miesiące miałam dziewczynkę Zosię, ale w 30-tym tygodniu Zosi "coś" urosło i teraz na 100% wiemy, że Zosia to jednak Janek :)

Co do wysypiania się to tragedia.. Nie możemy się zgrać z moją wiercidupką. Jak ja się ułożę i już prawie, prawie usypiam, to Janiunio uważa to za świetny moment na turlanie się. Chyba ma prenatalne ADHD :/
Ja tam śpię jeszcze znośnie ;) Chodzę spać z moim starszym synkiem, ok 21,30 a wstajemy ok 6,30 do przedszkola i mi pasuje tak na razie :)
grejpfruty powiadasz... mniam. Narobiłaś mi smaka.
Co do ksywek, to u mnie w rodzinie jest taka jakaś zasada, że właściwie nikt do siebie nie mówi po imieniu tylko właśnie ksywkami. Dlatego też imię to taka bardziej "urzędowa" kwestia, a ksywka do "domowego" użytku :)
Stasia może być Konstancją :D
Mi podobają się imiona: Zosia, Marysia, Natka (Natalka), Danusia (Danka). No i oczywiście szalona Gabi - Gabryśka (Gabriela) :)
ja też śpię wyjątkowo dobrze - nawet w ostatnich dniach zdarzyło mi się zasnąć w ciągu dnia w trakcie drzemki Wiktorii :) a to już nielada wyczyn, bo ja nigdy w dzień nie sypiam :)
mały co prawda najwięcej wierci się wieczornie/nocnie co nie wróży przespanych nocy po jego urodzeniu, ale póki co jak się dobrze ułożę to śpię jak aniołek- co prawda nie jak Carolajna o 21:30, a raczej bliżej 23 :)
wiola1 01.12.12
ewabaranek81- 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
czukcza - 06.12.2012 / chłopiec/ Jan - Zaspa
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca -10.12.12/dziewczynka
karolaMK- 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna -15.12.12/chłopiec
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
miliani - 19.12.12/chłopiec
Izkha - 02.01.13/dziewczynka
asior -24.12.12/chłopiec
asia - 24.12.12/chłopiec
natalia21-24.12.12
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
zabulka- 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika

ewabaranek81 - i jak? byłaś wczoraj w Scandicu?
co do spania - spie w nocy i w dzien mam jakas faze spania;) w dzien musze zasnac na min. 30 min bo jak nie to ledwo wytrzymuje pozostala czesc dnia.. w nocy nie mam problemow.. mała wierci się czasami głównie wieczorem ale nie przeszkadza mi to w usypianiu;) jutro mam usg - nie mogę się już doczekać żeby zobaczyć jak mała urosła;):)
Byłam w scandiku. Podsumowując jedne ciekawe warsztaty były z ratownictwa, na prawdę dużo ważnych informacji. Reszta była lepsza podczas "mody na brzuszek".
hej dziewczynki :) Mnie od niedzieli trzyma straszny refluks ;// ledwo co zjem to zaraz mnie piecze a wrecz pali i zoaldek boli ;// a do tego doszedl kaszel jak u gruzlika narazie wwalcze jogurtami i mlekiem zeby to zlagodzic ...juz mam tego dosyc chce juz ten grudzien ;p a mowia ze ciaza to taki piekny stan ;) i przez to waga mi poleciala prawie o kilo ;///
Ja co prawda na "Modzie na brzuszek" byłam na początku tego roku jako osoba towarzysząca, ale właśnie miałam wrażenie, że te warsztaty były dość podobne... Tzn. ratownictwo było ok, ale nie lubię takiego "wyrywania do tablicy" :), o żywieniu miałam wrażenie, że było nawet to samo, co na "Modzie..." tylko w krótszej wersji. Pokaz Palmersa był typową reklamówką, wózki bardzo mi się podobały, szkoda, że mnie na nie nie stać ;p Na ostatnich wykładach wyszłam, troszku było mi szkoda, między innymi ze względu na nagrody do wygrania ;p, ale albo mogłam wyjść wcześniej i wrócić autem z mężem, albo zostać i potem tłuc się trampkiem, a byłam już nieco zmęczona...
A w której grupie byłaś - ja zaczynałam od sali z ratownictwem...
Na te warsztaty 18 października też raczej się wybieram :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry