Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2012 (1)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej,

to już tak oficjalnie - wątek grudniowych mam :)
oto nasza lista:

wiola1 01.12.12
ewabaranek81- 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca -10.12.12/dziewczynka
karolaMK- 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna -15.12.12/chłopiec
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
miliani - 19.12.12/chłopiec
Izkha - 22.12.12/dziewczynka
asior -24.12.12/chłopiec
asia - 24.12.12/chłopiec
natalia21-24.12.12
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
zabulka- 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika

jeśli którejś z Was brakuje albo coś się zmieniło to przekeljajcie listę i uzupełnijcie proszę dane :)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Grudzien-2012-sa-juz-jakies-mamusie-t328535,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
reczywiscie piorace sie zrobilysmy;) ja tez piore;) i tez po 1 razie ;) za chwile ide do sklepu po dodatkową suszarke na pranie bo niestety 2 dni temu jedna (zawsze mam dwie tak awaryjnie w razie większego prania) się złamała ;/ wczoraj tez kupilismy komode i ja skrecilismy więc już mam gdzie układać ciuchy dla małej :):):)

ja mam nadzieje, że do grudnia przechodze w tych ciuchach co mam bo nie mam zamiaru niczego kupować - wydatek na 2 miesiace ;/ bez sensu. znalazlam w piwnicy jakas kurtke za dużą (teraz dobrą;) ) i musi mi styknąć.

pozdrawiam !
ja też wolałabym nic nie kupować już dla siebie, bo za chwilę i tak już nie będzie potrzebne- tym bardziej, że my kończymy z "produkcją" :)
dwójka dzieciaczków zawsze nam się marzyła i na tym pozostaniemy :)

ja suszarki dwie to mam prawie na okrągło rozłożone- jakiś taki praniowy przerób u nas jest :) a trzecia w kącie awaryjnie stoi w razie większego prania :)

ale jesień mamy pełną parą już - wróciłam właśnie z młoda ze spacerku- trochę ponad 2h i musze przyznać, że normalnie zmarzłam :(
O rany, nieźle z tymi suszarkami... Ja mam tylko jedną, która - jak ją rozłożę - i tak zajmuje dużo miejsca w moim małym mieszkanku... Gdybym miała drugą to nawet nie wiem, gdzie bym ją rozłożyła :/
Mnie ta dzisiejsza jesienna pogoda nie nastraja do ruchu za bardzo, więc póki co zalegam w domu, ale trzeba będzie w końcu "wychynąć", żeby załatwić parę spraw i się dotlenić... A na 19 do ginekologa...
Hej! Ja już po wizycie, wszystko ok, Malutki waży 1, 9 kg, a leci mi juz 31 tydzien, jeszcze dwa miesiace :) Ostatnio dosyc czesto brzuch mi twardnieje i lekarz kazal brac nospe..Widze ze pierzecie, ja juz wszystko przygotowalam dla Maluszka, popralam wszystko we wrzesniu jak byla ladna pogoda , wiec mi ladnie na dworzu wyschlo, nie musialam tych wszystkich rzeczy w mieszkaniu suszyc :) Tylko nie mam jeszcze niczego dla siebie, musze kupic, wkladki laktacyjne, podklady higieniczne i koszule do szpitala. Co do kurtki na zime, to mam z poprzedniej ciazy dwa plaszczyki i mysle ze sie w nich przebujam do grudnia.
Tym razem chce kupic laktator, najlepiej reczny (bo tanszy) tylko nie wiem jaki jest dobry i w przystepnej cenie, moze macie jakis pomysł ?
Hahahah... :) Ja Iza Ciebie rozumiem, bo też póki co mam małe mieszkanie i do porodu raczej nie znajdziemy nowego - większego. I mam tylko jedną suszarkę ;) Ja większość rzeczy już wyprałam w lato ale teraz chce je jeszcze raz wyprać plus rzeczy nowe i pieluchy i kocyki, choć nie wiem jak to poprasuję bo nie mogę za długo stać na nogach :(
Kupujecie właśnie jakieś laktatory? Mi się przy pierwszym dziecku przydał, ale podczas naszych przeprowadzek licznych gdzieś mi zaginął grrrrrrr..... i teraz muszę kupić drugi, tylko drogie to...
ja przy wiki używałam laktator Tommee Tippee i teraz też taki kupiłam- dla mnie się sprawdził i cenowo jakoś też tak w miarę.
a tym razem w ogóle udało mi sie odkupić za grosze nowiusieńki, jeszcze zapakowany od jednej forumki, która nie karmiła, bo pokarmu nie miała, więc jestem podwójnie happy :)

co do prasowania to ja też przy Wiki za długo na stojąco w 1 miejscu wystać nie mogłam, bo słabo mi się robiło, więc na prasowanie miałam taki patent: obniżałam na maxa deskę do prasowania, przystawiałam krzesełko i prasowałam na siedząco :) nie ma to jak wygoda :)
Justyna, fajnie, że z maluszkiem wszystko ok :)
Izkha a jak u Ciebie po wizycie??
ja dopiero mam pod koniec paździrnika, ale potem już się zaczną co dwa tygodnie- kasy trochę idzie, ale fajnie tak często widzieć maluszka :)
Fajny patent z tym prasowaniem ;) Może go wypróbuje :)) Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu, w piątek na krew i znowu z tymi babciami, które zabijają mnie wzrokiem będę mieć "przyjemność" ehhhh.....
podejście babć lub ogólnie kobiet mnie zawsze zastanawia, bo przecież same kiedyś były w ciąży i powinny wiedzieć jak to jest, a z doświadczenia widzę, że właśnie panie są zawsze najabrdziej oburzone, jak ktoś przepuści, ustąpi miejsca itp. Mężczyznom jakoś dużo łatwiej to przychodzi :) choć i tak niestety to rzadkość :)
heheh piszę tak jakbym oczekiwała przepuszczania :) a zazwyczaj jeśli już się zdarzy, że ktoś chce mnie przepuścić to i tak nie korzystam - chyba, ze jestem z córką, albo naprawdę słabo się czuję...
co nie zmienia faktu, że miło jak ktoś zauważy, że jestem w "odmiennym" stanie.
Tak, babcie najwyraźniej zapomniały jak same w ciąży były, przykre to... Ja też się nigdy nigdzie nie wpycham z moim brzuchem i stoję grzecznie w kolejce.
Hej! Ja po wczorajszej wizycie zmartwiona jestem :/ Okazało się, że mi się szyjka nieco skróciła i jest miękka, no i wyniki moczu też nieciekawe... No-spe mam brać już nie doraźnie, a regularnie, no i furagina... Ginka powiedziała, że gdybym miała regularne skurcze lub bolesne to mam się do szpitala zgłosić... Całą noc nie mogłam zasnąć... Albo to siła sugestii po wizycie albo już sama nie wiem co, bo brzuch mi się napinał częściej niż zwykle... :/ Spakowałam się właśnie i nie wiem czy nie wybrać się do szpitala, bo już sama nie wiem co czuję... Najgorzej, że pewnie na Kliniczną mnie nie przyjmą ze względu na obłożenie, o którym pisała Modern Lady :/
oj babcie babcie.. ehh polska mentalność jest zabójcza wręcz taki sposób myślenia " ja nie moge to ty też nie ! " - w kolejce na badania zabiłyby mnie chyba prędzej niż przepuściły i zgodzę się, że jeśli już ktoś okaże się miły to jest to facet; w kolejce w sklepie - odwracają się patrzą na mój brzuch i szybko wzrok w drugą stronę, żeby nie było, że może jeszcze zacznę wymagać; zazwyczaj się śmieje z takich sytuacji - najlepsze było jak stałam w banku w kolejce do kasy - zamykałam konto i musiałam z niego wypłacić 25 groszy;) podeszłam więc do kolejki przede mną 5 osób 4 kobiety i jeden facet tuż przede mną - 4 Panie siedzą na 4 krzesełkach jak zobaczyły, że jestem w kolejce to gdy była ich kolej dosłownie biegły do tej kasy jedna Pani nawet się potknęła:)
Izkha, nie martw się - napewno wszystko będzie dobrze!!!
Strach ma wielkie oczy, ale jak to mówią lepiej chuchać na zimne, więc jeśli faktycznie czujesz, że coś się dzieje to jedź do szpitala.
I wcale nie jest przesądzone, że Cię nie przyjmą- na ironię na patologię zawsze łatwiej się trochę dostać niż na porodówkę!
A poza tym choćbyśmy nie wiem co robiły maluszek wybierze i tak najwłaściwszy dla siebie czas!
Głowa do góry i daj znac co postanowiłaś i jak samopoczucie!!
a jak duża jest już Stasia?
Czekam właśnie na męża, postanowiłam podjechać na Kliniczną, nie będę ryzykować... Jutro będzie 29 tydzień, Stasia wg ostatniego usg ważyła 1121g...
Trzymam kciuki!! Będzie dobrze!!
Uff, odesłali mnie... Tzn. nie jest jakoś lepiej (szyjka skrócona), ale się i nie pogorszyło, brzuch troszku mniej się napina i ja nieco bardziej spokojna... No ale leżeć muszę... Trochę pogoda nie nastraja pozytywnie, a i puste mieszkanie daje mi się już we znaki, więc pozostaje wyczekiwać grudnia... Katar mnie męczy coraz bardziej - co pomoże??
no to dobrze, że dobrze :)
Izkha - wypoczywaj wypoczywaj wypoczywaj - w sumie to ostatnie chwile, kiedy możesz sobie na to pozwolić, heheh :) więc korzystaj bez wyrzutów sumienia!
A pogoda..no cóż jesienna... choć musze przyznać, że dziś do południa na spacerku było bosko!!! słonko, ciepełko!!! oby więcej takich dni!!
na katar polecam inhalacje z olejkiem inhalol, jeśli nie masz inhalatora to wystarczy garnek z gorącą wodą i np. herbatka miętowa, ręcznik na głowę i wdychaj....zawsze pomaga
Izkha poleam na katar herbatki z imbirem - mnie jakos tak rozgrzewaly i lepiej mi sie oddychalo; do herbaty tez dodawalam plaster pomaranczy, cytryny no i imbir;) MNIAM:)

Dobrze, że wszystko z Tobą i dzidzią ok 3mam kciuki odpoczywaj i relaksuj się na tyle na ile ci się to uda !

Powodzenia
Dzięki za porady! Popróbuję, bo coś się mi zaostrza...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry