Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2012 (1)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej,

to już tak oficjalnie - wątek grudniowych mam :)
oto nasza lista:

wiola1 01.12.12
ewabaranek81- 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca -10.12.12/dziewczynka
karolaMK- 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna -15.12.12/chłopiec
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
miliani - 19.12.12/chłopiec
Izkha - 22.12.12/dziewczynka
asior -24.12.12/chłopiec
asia - 24.12.12/chłopiec
natalia21-24.12.12
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
zabulka- 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika

jeśli którejś z Was brakuje albo coś się zmieniło to przekeljajcie listę i uzupełnijcie proszę dane :)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Grudzien-2012-sa-juz-jakies-mamusie-t328535,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziś w DD TVN ma być ranking porodówek - ciekawe co pokażą? :)

ja generalnie mam dzień lenia, mała poszła do żłobka, więc więcej luzu mam, jeszcze w łóżku zalegam i szukam motywacji żeby się z niego ruszyć :)
ja przyznam, że nie znoszę i nie noszę typowych biustonoszy do karmienia, kupiłam biustonosz jaki używam zazwyczaj o rozmiar większy w 2 kolorach- jasny i ciemny, a jakby się okazało, że potrzebny jeszcze większy to będę dokupować na bieżąco
Myślę, że zakup o rozmiar większego jest dobrą strategią- ja tak zrobiłam. Ciężko jest bawić się w brafitting w przypadku karmników ;)
Dziewczyny, a jak dobrać biustonosz do karmienia? Tzn. konkretnie rozmiar... Bo jak mam przewidzieć o ile zwiększy się mój biust? Czy kupić po prostu o rozmiar większy niż teraz noszę?
Tata wyjechał na weekend, więc zrobiliśmy sobie z Jaśkiem wieczór filmowy. Za nami dwa (jak dla mnie) super filmy: "bobasy" reż. Thomas Balmes i "jedwabna opowieść"reż. Eleonore Faucher.
Jasiek też nie ma zamiaru spać ;)
Stasia też nie śpi :)
Moja Ola też nie śpi;)
a Maciuś wierci się i kręci i kopie i sztura- jejku jak już zacznie to końca nie widać ...
właśnie teraz robi mi miazgę z wnętrzności...
moja mała też się strasznie wiergoli całą ciaze była b. spokojna bym powiedziala - dawała znać, że u niej ok pozniej spokoj. a teraz hehe sie rozkręciła;)
A ja ciagle w rozsypce,nic jeszcze nie przygotowane,po weekendzie bede prala i pewnie wtedy tez spakuje torbe.

Maly szaleje,kopie,rozpycha sie,wazy 2400 a mi co raz ciezej:/

Najwazniejsze zeby wyrobic sie z przeprowadzka przed porodem:D bo nadal nie jestesmy u siebie.

Czy ktoras oprocz mnie bedzie rodzila w wojewodzkim?:)
heheh to witaj w klubie "niechcemisie" :)
ja z racji tego, że przepływy były ostatnio już dobre to wczoraj ruszyłam na shopping, ale kondycja już nie ta :/ na wieczór myślałam, że padnę, a mały sam z brzucha wyskoczy :) swoją drogą ciągnie już mnie bzuchol do dołu...
dziś mieliśmy gości i też dzionek zleciał, ale jakaś taka zmęczona jestem ostatnimi czasy- teraz juz powoli szykuję się do łóżeczka i w końcu leniuchowanieeeeee :)
a tu co taka cisza? ;) odpoczywacie? :) mi się już nic nie chce oprócz leniuchowania :P pewnie to po części dlatego, że mi już ciężko - brzuchol większy i sapie jak lokomotywa hehe;) dobrze, że wszystko gotowe no oprócz łóżeczka ale z tym czekam do grudnia.

jeszcze do 38 tyg zostaje na no spie forte pozniej mam odstawić - wtedy już mała powinna mieć 3kg.

Ale są już plusy 9 mca ciazy - mam zdecydowanie rzadziej zgage:D:D:D:D:D
Ewabaranek81 - 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Czukcza - 06.12.2012 / chłopiec/ Jan - Zaspa
Muszyca - 10.12.12/dziewczynka
KarolaMK - 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna - 15.12.12/chłopiec
Natoo - 15.12.12/dziewczynka
Teresek - 17.12.12/dziewczynka
Miliani - 19.12.12/chłopiec
Asia - 24.12.2012/chłopiec
Asior - 24.12.2012/chłopiec
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek
Zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Carolajna - 01.01.2013/chłopczyk Adrian
Izkha - 02.01.13/dziewczynka
Nie było, nie było ;) Mój termin to 01.I.2013, chłopczyk Adrian ;)
Carolajna - chyba nie było Cię na naszej liście, ale nie mogłam znaleźć Twojego terminu porodu...

Ewabaranek81 - 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Czukcza - 06.12.2012 / chłopiec/ Jan - Zaspa
Muszyca - 10.12.12/dziewczynka
KarolaMK - 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna - 15.12.12/chłopiec
Natoo - 15.12.12/dziewczynka
Teresek - 17.12.12/dziewczynka
Miliani - 19.12.12/chłopiec
Asia - 24.12.2012/chłopiec
Asior - 24.12.2012/chłopiec
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek
Zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Izkha - 02.01.13/dziewczynka
Carolajna - chłopiec
ja juz tez Wam chyba pisałam o koleżance, co jej mała w ostatniej chwili się obróciła, więc nie traćcie nadziei, może i Wasze dzieciaczki się zdecydują :) oby oby...
czukcza - dzieki :) no ja nie przestane wierzyć, że młoda się obróci choćby w ostatniej chwili i wszystko bedzie ok !!
natoo- mój mąż jak się szykował do wyjścia na świat, gotowy był go przywitać swoim szacownym tyłeczkiem.. dzień przed porodem się obrócił. Teściowa opowiadała, że była niemal pewna, że ją rozerwie :D no ale mój mąż od początku lubił postawić na swoim i pokazać swoje indywidualne podejście do tradycyjnych spraw. Poród oczywiście naturalny, zakończony pełnym sukcesem :)
Byłam dzisiaj na wizycie. Wszystko w porządku, szczelnie zamknięte wyjście ;) Junior waży 3000 g (37 tc). Lekarz zaproponował żebym łykała cyclo3 forte, bo troszkę spuchłam . Pobrał próbkę na paciorkowca. No i czekam. Mam przeczucie, że wielkie wyjście będzie o przewidywanej dacie, ale nie miałabym nic przeciwko żeby wcześniej.. Co do instynktu "wicia gniazda", to najchętniej gniazdeczko wiję sobie w łóżku z poduszek i kołder :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry