Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ehh dziewczyny dlaczego znowu jest taka brzydka pogoda? było juz tak pięknie cieplutko a teraz az sie nic nie chce, spacerku znowu nie będzie, a co tu robic caly dzien w domu i malej sie nudzi i mnie sie nudzi:(
Szczerze mówiąc, moim zdaniem sleep&play są bardziej chłonne. Przyzwyczaiłam się już do nich i narazie nie mam ochoty zmieniać i tastować innych. Możliwe że, ja miałam tą poprzednią serię aktiv. Teraz reklamują, że aktiv mają szerszy wkład chłonny, i coś tam jeszcze.
O hugisah nie wspomnę, bo je Zuzia notorycznie przesikiwała.
u nas dziś marudny dzień - i nic nie pasuje ani zabawy ani noszenie na rękach tylko płacz i płacz - już nie mam siły. A spania była godzinka w sumie od 6 rano
U nas piątek był taki tragiczny:-/ Dzisiaj do południa nastrój Zuzy całkiem sympatyczny ale po 15 jazda bez trzymanki, więc poszłyśmy na spacerek do lasu i mała pospała sobie troszkę i teraz już jest dobrze.
a my właśnie znowu pożegnałyśmy się z tatusiem-mężem i znowu na tydzien go nie bedzie...smutno nam juz :(

a dziś nasza mala spała az do 10.20..pozniej od 14.do 15.30 no i po poludniu bylismy an spacerku i rtez pospala ..ogolnie dzis bardzo gdrzeczna byla:) teraz sama bawi sie na macie:)
Hej!
Ja nadal używam 3 pampers premium care. Miałam haggisy - masakra, sztywne i czasem poleciało coś bokiem. Jednak zostanę przy pampersach. Ale popróbuję różnych rodzajów.

Chyba Lence zęby idą. Czy już któryś dzieciaczek ma ząbki?
Wczoraj wieczorem była mega nerwowa, nie mogła zasnąć i od 20 męczyła się i mnie do 22. Przebudzała się, stękała i gryzła nerwowo smoka. Posmarowałam dziąsła i troszkę się uspokoiła. Dziś w dzien też marudziła i nawet mocno płakała ok 12. Jakoś przeszło teraz. Też byłyśmy w lesie na spacerku i dobrze jej porządny 2-godzinny sen zrobił.
Ok, lecę przygotować kąpiel i mam nadzieję, że dziś lepeij uśnie - bo znowu zaczyna marudzić cholerka.
Michałowa o to samo chciałam zapytać :D co z tymi zębami ?
Ja już się ich doczekać nie mogę :D chociaż jeden malutki ... każdy dzień zaczynam od szukania.
Mikołaj dziś też bardzo niespokojny każdą zabawką trze o dziąsła śmiesznie to wygląda ...

Od wczoraj zakraplam oczko tą biodacyną i jest lepiej. Chyba też zaczne masować kanalik.

Miłego wieczoru oby pogoda się jutro poprawiła
Witamy. My od urodzenia Dada i jesteśmy zadowoleni bardzo, chyba faktycznie każdy ma swój gust pieluszkowy.
Madzia ma dziś 5 miesięcy! I obudziła się rano i pierwsze co zrobiła to sama obróciła się na brzuszek :) Aż mi się łezka w oku zakręciła z dumy.
A co do oczka to jeszcze tylko dodam, że ja walczyłam non stop od urodzenia i pomogły i to ze skutkiem niemal natychmiastowym czyli po może 3 wkropieniach kropelki Floxal. Ząbków u nas jeszcze brak.
Witam:)
Ja sie dziś wybieram do Biedronki po Dada koleżanka dala mi na probe i sa bardzo fajne, a ze akurat potrzebuje jedna paczkę 3 to kupie, może później tez będę kupować:)
hej:)
a ja dzis jakies ponury humor mam od rana...to chyba z powodu braku meza :P

a tak na serio to trochę martwi mnie to, ze moja córa skonczyla 5 miesiecy a nie gaworzy :(
tzn. czytałam ze dziecko w tym wieku składa nawt sylaby -gugu da-da itp.. a moja zadko nawet samo gu mowi :(
martwie sie tym, bo ostatnio ogladalam program o dzieciach ktore normalnie slysza a nie mowią...i boje sie ze moja tez bedzie to miala:(

czy jest jeszcze jakies dziecko, ktore nie gaworzy?
Aniewa nie nakręcaj sie od razu na jakaś chorobę, może po prostu Twoja córcia tak ma i zacznie później:) może powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie, spróbuj jakoś zachęcić malutka do mówienia, ja cały czas z moja "rozmawiam" mowie jej wszystko co robię, co tam w telewizji leci, śpiewam jej i powtarzam to co jej sie uda "powiedzieć", np ostatnio mówi "nie" ja powtarzam "nie" i ona po mnie powtarza cala zadowolona:)
Moja gada dużo i głośno. Ledwo oczy otworzy i już nawija jak nakręcona.
Ale, moim zdaniem nie masz się co denerwować na zapas. Jedne dzieci zaczynają mówić szybciej a inne później. Moja starsza też zaczęła mówić szybko. Natomiast córka mojej koleżanki zaczęła mówić późno ale od razu całymi zdaniami. Każde dziecko rozwija się w swoim czasie. Wiele z Was pisze, że Wasze maluszki już się przekręcają z brzuszka na plecki czy odwrotnie... a moja tego nie robi (raz się jej zdarzyło ale przez przypadek i to chyba ze dwa tygodnie temu) i staram się tym nie przejmować. Także Aniewa, nie denerwuj się i nie smuć, zobaczysz Twoja córcia też będzie już niedługo gadała jak nakręcona i czasami będziesz chciała aby była choć troszkę cicho:-)
Miłego dzionka dziewczyny.
dzieki za pocieszenie:)
ale dzieci bardzo szybko zaczynaja gluzyc i gawozyc..a..a moja poza krzykiem i placzem i takim brrrrrr to nic...i dlaatego sie martwie...

ogolnie to ja duzo rozmawiam z mała..tzn mowie do niej :P w koncu same w domku jestesmy..to musze z kims pogadac :P
aniewa mój synek tez jeszcze nie gaworzy, albo bardzo malo, no chyba że jego nieustanne jęczenie jak mnie przy nim nie ma mam uznac za gaworzenie - a ja je biorę za marudzenie. Sylaby składac guga, cokolwiek - zapomnij - marzenie.
Hej dziewczyny,
Wczoraj mieliśmy ciężką niedzielę, zablokowała mi się pierś, okłady z kapusty, masakra, w sumie już 3raz od początku karmienia.

A malutki ma zaparcie, już trzeci dzień, nie wiem jak mu pomóc, dawałam espumisan, masowałam brzuszek często kładę na brzuszek, mały ma tą skazę i często mu się zdzarzają takie rewolucje żołądkowe

Mój też się nie przekręca, pokazuję mu, ćwiczę a on nic
wczoraj mieliśmy ciężki dzień, zablokowała mi się pierś, okady z kpusty, już w sumie to jest 3raz od początku karmienia, to strasznie bloesne, czy któraś z was też miał takie problemy

Malutki ma zaparcie juz trzeci dzien nie wiem jak mu pomóc, ach ta skaza bialkowa

Mój też się nie przewraca, pokazuję mu, ćwicz z nim a on nic
Ja po naszym nieszczęsnym zaparciu które skończyło sie lewatywa daje malej bardzo dużo wody do picia, troszkę przed każdym posiłkiem i później miedzy posiłkami i na szczęście codziennie jest kupa
Ja też polecam podawać jak najwięcej wody na zaparcia - u nas pomogło.

Aniewa nie martw się, pewnie twoja malutka zacznie gaworzyć trochę później.
Mój jednego dnia gaworzy jak nakręony a drugiego nic nie gada. Ale za to ostatnio powiedział swoje pierwsze słowo "gej" :D często je powtarza zazwyczaj jak męża widzi, a ja mam ubaw po pachy :P
Aniak dobre:))) moja tez mówi "gej" ale nie sprecyzowała jeszcze kogo tak nazywa:) za to jak płacze to wyraźnie mówi "mama mama" wie ze mnie weźmie na litość:)
ja podaję herbatki, mały dużo pije, ale kupki nie ma

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry