Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli chodzi o zasypianie - to takie wcześniejsze o 19-20.00 też ma swoje plusy, bo można cos zrobić np. zrelaksować się lub poprasować, posprzatać itd....lub wykorzystac czas na swoje przyjemności ;-))
Ja też karmie głównie piersią. Ale słoiczki Lenka je b. chętnie. Na noc i w nocy karmię tylko piersią, no i Lenka budzi się średnio co 3 godz.

No właśnie ja wymieniam materiał w rolecie w sypialni. Mam jasną średno przepuszczalną. I wymieniamy na taki jakiś nowy materiał który nie przepuszcza światła i dodatkowo odbija promienie słoneczne. Bo mamy mega ciepłe mieszkanie. Sypialnia i salon od zachodu i wczoraj np. w sypialni wieczoreem było 26 stopni, a przecież wcale upałów wczoraj nie było. No i cały dzień wietrzone. Mam nadzieję, że jak będzie taka roleta odbijająca (coś jak lustro) będzie nieco lepiej.

A ja 10 miałam ostatni dzień macierzyńskiego. Już złożyłam wniosek o wychowawczy. I od 7 lipca będę już na bezpłatnym niestety. Do końca roku. Wracam w styczniu do pracy i wcale mi się nie chce. Myślałam, że będę choć trochę chciała wrócić, a tu nic a nic mi jej nie brakuje.
Ja kąpię zazwyczaj Lenę o 19 i max o 20 już śpi. Oczywiście czasami jest problem lub obsówka. Ale staram się żebym od 20 miała już luz ;-).
Też bym posiedziała jeszcze trochę, ale nie da rady:-(((
a mi się płakać chce caly czas bo wracam do pracy już 23 maja , niestety nie możemy sobie na bezpłatny pozwolić , jest mi tak smutno, dziadek bedzie sie Hania opiekowac , ale jak tylko pomysle ze mam ja zostawic to becze
Moja śpi od 20 do 3-4 i karmienie, zasypia i gdzieś tak do 7 a czasami zdarzy jej się dłużej, np. wczoraj do 9.30 spała, ale nakarmiłam ją jeszcze o 6. W nocy śpi ładnie ale za to w dzień ucina sobie drzemki po 20 minut i ostatnio ma jeszcze coś takiego, że jak jej zniknę z oczu to buczy i ciężko jest mi cokolwiek zrobić w domu.
Dzisiaj zrobiłam porządek w komodzie Zuzy i wielka siata za małych ubranek się uzbierała.
Ja miałam macierzyński do 9 maja, teraz jestem juz na wychowawczym na razie do końca roku ale na pewno będę dłużej pewnie do czasu az mała pójdzie do przedszkola bo my kompletnie nie mamy co z nia zrobić:) babcie i dziadkowie pracują a do żłobka jej nie oddam za żadne skarby! wiec troszkę posiedzę sobie w domku, ciekawe po jakim czasie będę chciała wyjść do ludzi:)
A co do ubranek to u nas stoi już wielki karton z zamałymi ubrankami, nie wiem kiedy to sie uzbierało bo dopiero 5 miesięcy minęło a co dalej? gdzie to chować? szkoda ze strychu nie mamy
tak wazm zazdroszcze ze mozecie isc na wychowawczy , my nie damy rady z jednej pensji niestety , tak mi jest z tym zle, jedyne co dobre to ze nie bedzie szla do zlobka tylko z dziadkiem bedzie i ze niedaleko pracuje , bo do dziadka bede miala 5 minut takze szybko bede w domu
a co do ubranek to ja tez mam juz dwa pudla , niedlugo nie bedzie gdzie chowac, narazie leza w szafie na przedpokoju ,

nie chce wyrzucac bo myslimy o drugim za jakis czas wiec szkoda
My tez myślimy o drugim lub nawet o trzecim za jakiś czas wiec nie chce wyrzucać ani oddawać a później od nowa kupować, szczególnie ze mam tez dużo rzeczy dla chłopca od znajomych, których Laurka wogole nie nosiła ale gdzie ja mam to wszystko składać to juz nie wiem
Tak, wlassnie pielegniarka z przychodni swietokrzyskiej. Niby przepraszala, ze bez zapowiedzi, no ale co z tego skoro nas obudzila. Bylo po 8 akurat udalo mi sie Synka ululac i wtedy zadzwonil domofon...ale bylam zla... Polozna byla u nas kilka dni po porodzie, a teraz pielegniarka, one niby sprawdzaja nie tylko pielegnacje ale i socjal. tylko ze ona jak weszla do salonu to tak w nim zostala, nawet pokoju dzieciecego nie chciala ogladac. dziwne to takie

Mamka, nie wiemy na co jest uczulony, tak jak w 3 miesiacu pojawily sie te liszaje przy uszkach tak sa do dzis, tylko teraz to juz nie tyle liszaje co saczace sie ranki, dramat, juz nie wiem jak Mu pomoc, szukamy dobrego alergologa lub dermatologa. na razie wizyta 18 maja u jednego niby fachowca, a potem 30 u koklejnej podobno super specjalistki.
Maja a próbowaliście maści?
Ja tez nie mam żadnej rodziny, także opieki nie mam do małego.
Oddaję do żłobka i mam nadzieje, że jakoś to przezyję. Opinie o tym żłobku sa dobre, także chyba nie będzie źle, tylko te choroby brrr.....
my mamy u Malutka ciemna roleter, ale i tak zazwyczaj o 6.30 juz nie spi...

moj macierzynski tez juz sie skonczyl, od dzis do 22 lipca mam urlop wypoczynkowy, a potem... strach pomyslec :(
Mi macierzyński skończył się 4 maja i od 5 do 25 jestem na wypoczynkowym a od 26 do 10 czerwca na wypowiedzeniu. Nie mam do czego wracać bo moja firma w Gdańsku polikwidowała sklepy a zresztą i tak już nie chciałam wracać do tej pracy. Pomalutku rozglądam się za czymś nowym najlepiej od 8-16 i weekendy wolne...
Ja mam mamę tu w Gdańsku i jak coś to ona mi się zajmie małą.
Asienkaj nie jesteś sama ja wracam do pracy 27 maja :/ Mały zostanie z babcią, też mi ciężko jak o tym pomyśle ale staram nastawić się pozytywnie, że jakoś to będzie.

Dagmarka ja zauważyłam, że nie ma różnicy czy mały zaśnie o 19 czy np o 21 to i tak budzi się o 7:00. Także u nas o 19 jest kąpiel i o 20 mały śpi.

My zaraz mykamy do babci na botwinkę :D dobrze, że mamy blisko bo pogoda do bani.
tak mamka - mój mały jest tylko na piersi, ale mam jeszcze tylko 3 tygodnie żeby nauczyć go jeść i pić z butelki, bo za 3 tygodnie wracam do pracy.
OJJ - to chyba niezbyt dużo czasu, ale dacie radę!
To jest przekichane, że tak szybko trzeba zostawiać te nasze malenstwa!!!
trudno rozstać się z maleństwem ale będzie dobrze dziewczyny wszystko da się pogodzić
moje dziecko też wstaje w nocy ze dwa trzy razy na jedzonko i ogólnie teraz częściej je niż jak był malutki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry