Widok
Ja też karmie głównie piersią. Ale słoiczki Lenka je b. chętnie. Na noc i w nocy karmię tylko piersią, no i Lenka budzi się średnio co 3 godz.
No właśnie ja wymieniam materiał w rolecie w sypialni. Mam jasną średno przepuszczalną. I wymieniamy na taki jakiś nowy materiał który nie przepuszcza światła i dodatkowo odbija promienie słoneczne. Bo mamy mega ciepłe mieszkanie. Sypialnia i salon od zachodu i wczoraj np. w sypialni wieczoreem było 26 stopni, a przecież wcale upałów wczoraj nie było. No i cały dzień wietrzone. Mam nadzieję, że jak będzie taka roleta odbijająca (coś jak lustro) będzie nieco lepiej.
A ja 10 miałam ostatni dzień macierzyńskiego. Już złożyłam wniosek o wychowawczy. I od 7 lipca będę już na bezpłatnym niestety. Do końca roku. Wracam w styczniu do pracy i wcale mi się nie chce. Myślałam, że będę choć trochę chciała wrócić, a tu nic a nic mi jej nie brakuje.
No właśnie ja wymieniam materiał w rolecie w sypialni. Mam jasną średno przepuszczalną. I wymieniamy na taki jakiś nowy materiał który nie przepuszcza światła i dodatkowo odbija promienie słoneczne. Bo mamy mega ciepłe mieszkanie. Sypialnia i salon od zachodu i wczoraj np. w sypialni wieczoreem było 26 stopni, a przecież wcale upałów wczoraj nie było. No i cały dzień wietrzone. Mam nadzieję, że jak będzie taka roleta odbijająca (coś jak lustro) będzie nieco lepiej.
A ja 10 miałam ostatni dzień macierzyńskiego. Już złożyłam wniosek o wychowawczy. I od 7 lipca będę już na bezpłatnym niestety. Do końca roku. Wracam w styczniu do pracy i wcale mi się nie chce. Myślałam, że będę choć trochę chciała wrócić, a tu nic a nic mi jej nie brakuje.
Moja śpi od 20 do 3-4 i karmienie, zasypia i gdzieś tak do 7 a czasami zdarzy jej się dłużej, np. wczoraj do 9.30 spała, ale nakarmiłam ją jeszcze o 6. W nocy śpi ładnie ale za to w dzień ucina sobie drzemki po 20 minut i ostatnio ma jeszcze coś takiego, że jak jej zniknę z oczu to buczy i ciężko jest mi cokolwiek zrobić w domu.
Dzisiaj zrobiłam porządek w komodzie Zuzy i wielka siata za małych ubranek się uzbierała.
Dzisiaj zrobiłam porządek w komodzie Zuzy i wielka siata za małych ubranek się uzbierała.
Ja miałam macierzyński do 9 maja, teraz jestem juz na wychowawczym na razie do końca roku ale na pewno będę dłużej pewnie do czasu az mała pójdzie do przedszkola bo my kompletnie nie mamy co z nia zrobić:) babcie i dziadkowie pracują a do żłobka jej nie oddam za żadne skarby! wiec troszkę posiedzę sobie w domku, ciekawe po jakim czasie będę chciała wyjść do ludzi:)
Tak, wlassnie pielegniarka z przychodni swietokrzyskiej. Niby przepraszala, ze bez zapowiedzi, no ale co z tego skoro nas obudzila. Bylo po 8 akurat udalo mi sie Synka ululac i wtedy zadzwonil domofon...ale bylam zla... Polozna byla u nas kilka dni po porodzie, a teraz pielegniarka, one niby sprawdzaja nie tylko pielegnacje ale i socjal. tylko ze ona jak weszla do salonu to tak w nim zostala, nawet pokoju dzieciecego nie chciala ogladac. dziwne to takie
Mamka, nie wiemy na co jest uczulony, tak jak w 3 miesiacu pojawily sie te liszaje przy uszkach tak sa do dzis, tylko teraz to juz nie tyle liszaje co saczace sie ranki, dramat, juz nie wiem jak Mu pomoc, szukamy dobrego alergologa lub dermatologa. na razie wizyta 18 maja u jednego niby fachowca, a potem 30 u koklejnej podobno super specjalistki.
Mamka, nie wiemy na co jest uczulony, tak jak w 3 miesiacu pojawily sie te liszaje przy uszkach tak sa do dzis, tylko teraz to juz nie tyle liszaje co saczace sie ranki, dramat, juz nie wiem jak Mu pomoc, szukamy dobrego alergologa lub dermatologa. na razie wizyta 18 maja u jednego niby fachowca, a potem 30 u koklejnej podobno super specjalistki.
Mi macierzyński skończył się 4 maja i od 5 do 25 jestem na wypoczynkowym a od 26 do 10 czerwca na wypowiedzeniu. Nie mam do czego wracać bo moja firma w Gdańsku polikwidowała sklepy a zresztą i tak już nie chciałam wracać do tej pracy. Pomalutku rozglądam się za czymś nowym najlepiej od 8-16 i weekendy wolne...
Ja mam mamę tu w Gdańsku i jak coś to ona mi się zajmie małą.
Ja mam mamę tu w Gdańsku i jak coś to ona mi się zajmie małą.
Asienkaj nie jesteś sama ja wracam do pracy 27 maja :/ Mały zostanie z babcią, też mi ciężko jak o tym pomyśle ale staram nastawić się pozytywnie, że jakoś to będzie.
Dagmarka ja zauważyłam, że nie ma różnicy czy mały zaśnie o 19 czy np o 21 to i tak budzi się o 7:00. Także u nas o 19 jest kąpiel i o 20 mały śpi.
My zaraz mykamy do babci na botwinkę :D dobrze, że mamy blisko bo pogoda do bani.
Dagmarka ja zauważyłam, że nie ma różnicy czy mały zaśnie o 19 czy np o 21 to i tak budzi się o 7:00. Także u nas o 19 jest kąpiel i o 20 mały śpi.
My zaraz mykamy do babci na botwinkę :D dobrze, że mamy blisko bo pogoda do bani.