Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To na cześć pierwszego dzieciaczka nowy wątek :)

Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 19.12.12/chłopiec- Antoni Jan/szpital Redłowo

Mamusie jeszcze oczekujące:)
Ewabaranek81 - 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Czukcza - 06.12.2012 / chłopiec/ Jan - Zaspa
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca - 10.12.12/dziewczynka
KarolaMK - 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna - 15.12.12/chłopiec
Natoo - 15.12.12/dziewczynka
Teresek - 17.12.12/dziewczynka
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
Asia - 24.12.2012/chłopiec
Asior - 24.12.2012/chłopiec
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek
Zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika
Carolajna - 01.01.2013/chłopczyk Adrian
Izkha - 02.01.13/dziewczynka

link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=415602
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Izkha- to trzymaj dla mnie miejsce :)
chociaz ja jak do jutr nie urodze to zaciskam wtedy nogi i modlę się o wyjście Maciusia dopiero po świętach :)

Czukcza- pomysł -szczerze- nienajlepszy. Takim sposobem spowodujesz wzrost laktacji i piersi jak balony, a potem z nawałem mleka co zrobisz?? Jeszcze się bidulo jakiś zastpjów nabawisz albo co?
tak jak dziewczyny pisały jeśli między karmieniami piersi sa nabrzmiale tak, ze nie mozesz wytrzymac, albo przed karmieniem tak dużo jest pokarmu, że malcowi ciężko złapac brodawkę to wtedy mozna ciut, ale tylko ciut ściągnąć.
Ale jak zaczniesz dodatkowo ściągać po karmnieniu laktatorem to za chwilę dosłownie zalejesz się przez ilość mleka...
Dobra, już nie świruję :) macie rację. Jestem święcie przekonana, że współczesne mamy mają większą wiedzę na temat laktacji i tym sposobem nie posłucham mamy ;)
Czukcza chyba czas powoli przyzwyczajać się do wielu rad od róznych osób, a zwłaszcza nasze mamy, teściowe i babcie "wiele" wiedzą nt wychowywania dzieci- tylko ta wiedza różni się troszkę od dzisiejszych standardów i czasami trzeba brać na to poprawkę :)
Ja wiem, że kierują się wyłacznie dobrą intencją, ale ...

ja z kolei obecnie chyba infolinię mogłabym jakąś otworzyć, dzisiaj odebrałam dwadzieścia telefonów i odpisałam na 15 sms-ów tylko i wyłacznie z pytaniem czy już rodzę? :/ aż odbierać mi się nie chce!
wszystkim mówię w kółko to samo... a na dodatek sama przeciez bardzo chciałabym być już po, wieć te wszystkie użalania się nad mym losem i szerzenie perspektyw świąt w szpitalu nie wpływa zbyt dobrze na moej samopoczucie... jednym słowem dzisiaj DÓŁ!
Witam wszytskie mamusie:).Jutro czyli 21.12.2012 mam wyznaczony termin porodu:)moja mała nie spieszy sie na swiat,lekarz kracze przenoszenie i poród w wigilie a co :) żeby było wesoło,zaczynam fiksowac,mam mega nerwa.To moje 2 ciąza,mam 5 letniego synka.Chcę rodzić na Klinicznej ale zobaczymy co z tego wyjdzie.Marzę o znieczuleniu,pierwszy poród koszmar i dlatego ten strach.mam straszny mętlik w głowie,nie mogę sie na niczym skupić,drę się na męża i syna,i mam dość ciągłych telefonów z pytaniem czy już rodzę czy nie.Koszmar.Pozdrawiam i trzymajcie kciuki
Witamy nowe mamusie w naszym wątku :)
Emma, Anna czy dopisac Was do naszej listy?
razem zawsze raźniej :)

Anna znam Twój ból- ostatnio stwierdziłam, ze druga ciąza to powinna trwać max 4 miesiące :) bo przecież co miałaś wiedziec to już wiesz, a jak dziecko w domu to nie ma mowy o odpoczynku i relaksie i człowiek podwójnie fiksuje... choc z tego wszystkiego to mnie chyba tez najbardziej drażnią teraz te telefony...
oj jak ja was dobrze rozumiem. Tak z sentymentu weszłam bo mam synka z 21 grudnia. Też panikowałam. Do domu trafilam na samą wigilię. Ale popędzałam jak mogłam. Piłam nawet jakieś świnstwa, bo niby pomagają tzn. olej rycynowy z sokiem fuj! ale to dziala przeczyszczająco i ponoć może przyśpieszyć;) Miałam termin na 19 grudnia. Życzę wam żeby szybko urodzić i się wyrobić albo jak nie teraz to już po świętach.
u mnie już nawet nie ma paniki a raczej zrezygnowanie... :(
a miało być tak pięknie... :)

swoją drogą jak byłam w środe na IP na Klinicznej to było bardzo dużo ciążówek, a położna sama mówiła, że zna życie i wie, że wszystkie chcą jak najszybciej urodzić, żeby je przed świętami jeszcze wypuścili :)

Izkha- a tak a propos to na kiedy szykuje się Twoje wyjście? Coś mówią lekarze?

No i co się dzieje z Madzia_86- pewnie też już dawno ze swoim maleństwem
Hej jeszcze nie urodzialam leze na patologii na zaspie rozwarcie jest wieksze czuc juz glowke dziecka i lekarz powiedzial ze czekamy :,p
jejku Madzia_86 to troszkę Cię tam trzymają już... Trzymam kciuki, żeby już szybciutko poszło i żebyś mogła cieszyć się maleństwem w świątecznej atmosferze domowej choinki :)
hejka

Niespodziewanie a wlasciwie tylko dzien pozniej niz moj gin przewidzial:) 18.12 o 4.05 urodzil sie nasz synek Tomek,2750 i 51cm,taki maly prezent pod choinke:)dzis juz jestesmy w domu,pierwsza kapiel za nami,oba dzieciaczki spia a ja w koncu odpoczywam:)
Porod trwal ok 2.5h,po 3 parciach Maly byl na swiecie:)

Gratuluje nowym mamusiom,trzymajcie sie i badzcie dzielne,problemy z karmieniem szybko mina,trzymam kciuki:)
Zabulka - gratulacje ogromne, Twój synek to kruszynką się urodził :-)
Ninka rano miała pobraną krew i koło 12 były wyniki, że bilirubina spadła, ale procedury te same co poprzednio - czekamy jutra, żeby zobaczyć co dalej się dzieje, ale pediatra i tak się zastanawia czy mimo poprawy nie poobserwować do soboty... Mam nadzieję, że jutro jednak będzie ok i nie zdecydują się nas tu zostawić... Już nawet nie pamiętam jak świat na zewnątrz wygląda :-/ Dobre jest chociaż to, że Malutka od popołudnia już jest poza tą lampą i mogę się nią cieszyć, od tego naprawdę nastrój momentalnie mi się poprawił, a rano jeszcze tak te lampy przeżywałam, że w końcu poprosiłam o syrop na uspokojenie... Teraz Ninka śpi koło mnie i brak mi słow, żeby to opisać :-D
Na Klinicznej zwalnia się kolejne miejsce... WYCHODZIMY :-D
Zabulka- gratulacje!!!!

Izkha- fajnie, że już wychodzicie :)
Dziewczyny już rozpakowane moje gratulacje! :)))))))))))))))
Tak Wam zazdroszczę trochę, bo ja już chcę mieć mojego Adriana przy sobie a on się teraz, po odstawieniu tabletek, w ogóle nie pcha na świat :( I ja to mam normalnie doła, myślałam, że na Wigilię będziemy już razem ehhhh....
Carolajna - to Ty tak jak ja... tak marzyły mi się święta w powiększonym skłądzie w domku już :) a tu nic a nic...
Hej Dziewczyny! Dziekujemy za gratulacje. Melduje ze u nas wszystko ok, dzieciaczki spia, byla u mnie dzisiaj polozna srodowiskowa, Maluszek ma delikatna zoltaczke, ale nie mam sie martwic, od poniedzialku przytyl 330 gram, wiec pieknie przybiera na wadze. Teraz akurat oba moje skarby spia wiec mam spokoj, obiadek tez juz wstawilam, wiec odpoczywam.
hejka Dopisać do listy dopisać koniecznie.No i co 21 grudzień,mój termin a ja siędze i czekam heheh i czekam i nic nawet mała rusza się jak mucha w smole:))),do tego te telefony załamać się mozna jestem bardzo nieprzyjemna i na wszytskich wrzeszcze żeby dali mi spokój:) i niedzwonuili.pozdrawiam
Anna- jeszcze raz witamy :))

do listy już Cię dopisałam, sprawdź proszę tylko czy dane się zgadzają :)

i zapraszam Was wszystkie do nowego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=434864&c=1&k=160
może nowy wątek zmobilizuje mego synka :)

Zabulka- a w jakim szpitalu rodziłaś, bo brakuje mi na liscie a nie doszukałam się we wczesniejszych postach

Ja też mam dziś ochotę wywrzeszczeć całęmu światu, że koniec z telefonami :/
czesc dziewczyny!! dawno mnie nie było - z dwojka szkrabów tyyyle obowiaaazkow uff:) ZYCZE WAM WESOLYCH SWIAT !!!! u nas ok tylko mało spimy nocą:) mam pytaniie do dziewczyn po cc - jak sie czujecie?
hej czy jest jakis nowy watek o ktorym nie wiem? ehh za rzadko tu zaglądam od urodzenia drugiej córci... ehhh mam przepełniony organizer dnia i nocy .. ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry