Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To na cześć pierwszego dzieciaczka nowy wątek :)

Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 19.12.12/chłopiec- Antoni Jan/szpital Redłowo

Mamusie jeszcze oczekujące:)
Ewabaranek81 - 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Czukcza - 06.12.2012 / chłopiec/ Jan - Zaspa
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca - 10.12.12/dziewczynka
KarolaMK - 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna - 15.12.12/chłopiec
Natoo - 15.12.12/dziewczynka
Teresek - 17.12.12/dziewczynka
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
Asia - 24.12.2012/chłopiec
Asior - 24.12.2012/chłopiec
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek
Zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika
Carolajna - 01.01.2013/chłopczyk Adrian
Izkha - 02.01.13/dziewczynka

link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=415602
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
natoo tak właśnie słyszałam kiedyś o tym masażu szyjki- zresztą mi tam bez różnicy byle by skutecznie :) normalnie o niczym innym nie myślę tylko o tym, żeby nie rodzić w święta...
ale z drugiej strony jak sobie dziś uświadomiłam, że za 2 tygodnie możemy być już w czwórkę to też lekki paraliż mnie ogarnął :)
jak nic prawdziwa kobieta ze mnie- nie dogodzisz- tak źle i tak niedobrze :)

co do masowania piersi (jak i w trakcie seksu) to faktycznie wydziela się wtedy naturalna oksytocyna i może spowodować, przyspieszyć skurcze, ale przy Wiki u mnie nie pomogło...
ale pamiętam jak dziś jak przystawiałam mała do piersi po urodzeniu i czułam skurcze...żaden szał...
Ewa24 ja mialam cesarke w Wejherowie dwa lata temu ale nie byla planowana, rodzilam naturalnie i po 16 godzinach zrobili cesarke bo synkowi z wycienczenia zaczelo zanikac tetno, a mi sie rozwarcie na 7-8 cm zatrzymalo i koniec...Po dwoch dobach od cesarki puscili nas do domku, maz przez te dwie doby byl ze mna caly czas, nawet w nocy, bo mielismy ten rodzinny pokoj, Maluszek tez od poczatku byl caly czas ze mna, podczas cesarki bylam swiadoma caly czas bo mialam znieczulenie niepelne. Teraz tez bede w Wejherowie rodzic, dobre 5 minut samochodem i jestem na miejscu...
Na Zaspie z tego co wiem.po cc trzymaja 5 dni a.po naturalny wypuszczaja na 2-3 dzien .
tak na zaspie po cc - 5 dni
Madziu- dużo zależy od stanu dziecka, jak długo Cię trzymają:) Ja leżałam w Redlowie na sali z dwoma dziewczynami po sn i obie leżały po tydzień ze względu na maluszki- ja leżałam po cc ze swoim 8 dni;) Czasem lepiej że dłużej potrzymają- u mojego synka i u synka jednej z tych dziewczyn w 4 i 6 dobie wykryli żółtaczkę- maleństwa miały fototerapię, gdybyśmy były już w domu, to albo byśmy się nie domyśliły że coś jest nie tak, tylko glupio się cieszyły, że dzieci mamy spokojne, albo byśmy musiały odwieźć dzieci do szpitala już na oddział dziecięcy:/
Choć, jak lekarze sami się śmieli, my byłyśmy już weterankami na oddziale- większość wypisywali tradycyjnie, jak piszesz, w 3 dobie po sn i chyba w 4 dobie po cc.
Ja po cichu liczę, że wyjdę najszybciej jak się da. Strasznie nie lubię szpitali :)
Czukcza, a u Ciebie nadal nic? Mimo ze odszedl Ci czop...?
hej dziewczyny...
ja ostatnio coś nie mogę się zwlec z łóżka z rana, dzień zaczynam ok. 11, a zdarza się, że i później... nie do końca mi to odpowiada, ale się tak rozleniwiłam, że nawet jak próbuję wstać wcześniej to i tak zaraz się kładę ;p dla Stasi wszystko już praktycznie przygotowane, dom też jako tako ogarnięty i chyba dlatego tak się dzieje... choć jestem teoretycznie przy końcu kolejki porodowej :) czekam już na Stasię i chciałabym, żeby była już po drugiej stronie brzucha, ale wiem, że 35 tydzień to jeszcze ciut wcześnie i powinna tam jeszcze trochę posiedzieć... dni mi się dłużą okropnie, wszystkie wydają się takie same i choć pewnie mogłabym różne zajęcia sobie powymyślać to jakaś niemoc w tym kierunku we mnie siedzi, moja głowa nie chce się niczym zająć, tylko czeka i czeka....
co do świąt to wychodzi na to, że tylko z mężem i siostrą je spędzę, bo nie wygląda na to, żeby moi rodzice i teściowie się do nas jednak wybrali :/ ale, jako że moje myśli zajmuje prawie w całości Stasia to jakoś strasznie tego nie przeżywam... w innej sytuacji byłabym zrozpaczona ;)
w poniedziałek byłam u swojej ginekolog - wszystko jest ok :) pobrała mi wymaz, dała skierowanie na ostatnie badanie moczu i krwi i na ostatnie usg (na które mam się zapisać około 38 tygodnia) i tyle... czekamy... jedyne z czego nie była do końca zadowolona to fakt, że nie tyję... od ostatniej wizyty nie przytyłam, no może jakieś 200g, a od 12 tygodnia - wtedy założono mi kartę i po raz pierwszy zważono - do teraz przytyłam niecałe 4,5 kg... ale przecież jeszcze parę tygodni zostało :)
a chciałabym Was dopytać - może trochę śmiesznie to ujmę - o Wasze doświadczenia z odejściem czopa, a dokładniej jak to u Was przebiegało :)
Izkha ale Ty faktycznie malutko przytylas, ale skoro dzidzia przybiera na wadze to sie nie martw, a co na to lekarka mowi? Bo moj lekarz uwaza ze ja malo przytylam bo tylko 10 kg, ale ze to bardzo dobrze, bo nie bede miala czego zrzucac :)
A co do czopu, to taka jakby niewielka galaretka, u mnie byl troszke podbarwiony na rozowo, jak Ci wyjdzie to na pewno zauwazysz :)
No i tak jak wczesniej pisalam czop odszedl mi na 3 dni przed porodem.
mi czop odszedł mniej więcej godzinę przed urodzeniem córci, ale u mnie wszystko jakoś błyskawicznie poszło, więc chyba nie jestem dobrym przykładem...
u mnie wydzielina była podbarwiona krwią
wcześniej wszyscy mi mówili, że jak zobaczę to będę wiedzieć, że to jest to i faktycznie jakoś nie miałam wątpliwości.
z 15 min później odeszły mi wody
a 45 min po odejściu wód mała była na świecie
U mnie nic się nie dzieje :( czopa nie ma, a syndrom wicia gniazda to mam.. w łóżku. Wiję gniazdo z poduszek, kołder i ani mi się myśli wychodzić z gniazdeczka. Oczywiście w nocy to inna sprawa. Wędrówka ludu: od kibelka do lodówki. No ale każdy bólek brzucha jest wnikliwie obserwowany ;) nie tracę nadziei, że w końcu mój mały lokator usamodzielni się trochę i się ewakuuje w najbliższym czasie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć Dziewczyny ;)
Mam pytanko, czy orientujecie się kto jest ordynatorem i z-ca na zaspie? Wiem, że sa trzy odziały patologii ciąży, traktu i ginekologicznego, nie wiem, czy dobrze się orientuję?
Możecie polecić jakiegos dobrego ginekologa z zaspy?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
hej dziewczyny ja też mam leeenia :)
Moja ginekolog - jak pisałam - była niepocieszona, ale stwierdziła, że dzidzia daje radę... Już sama nie wiem co z tym fantem zrobić, czasem mam mały apetyt i jem, bo muszę, a czasem jak się najem to aż się prawie ruszyć nie mogę :/
Izkha a Malutka wg usg ile juz wazy?
Wg usg z piątku (34t 2d) - szacunkowo około 2318g.
Moja w 34 tc ważyła podobnie i lekarz mówił że duże dziecko :-) nie martw się, dziecko zdrowo rośnie i to najwazniejsze
Izkha to naprawde nie musisz sie martwic, waga dzidzi jest ok, taka widocznie Twoja natura ze tak malo przybralas, nic tylko sie cieszyc :)
JA też mam tylko 11 na plusie, Zuzka waży 3600, jestem w 39tc.
Od 5 tygodni nic nie przybrałam, a mała 1 kg

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry