Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (2)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
To na cześć pierwszego dzieciaczka nowy wątek :)

Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 19.12.12/chłopiec- Antoni Jan/szpital Redłowo

Mamusie jeszcze oczekujące:)
Ewabaranek81 - 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Czukcza - 06.12.2012 / chłopiec/ Jan - Zaspa
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca - 10.12.12/dziewczynka
KarolaMK - 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna - 15.12.12/chłopiec
Natoo - 15.12.12/dziewczynka
Teresek - 17.12.12/dziewczynka
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
Asia - 24.12.2012/chłopiec
Asior - 24.12.2012/chłopiec
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek
Zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika
Carolajna - 01.01.2013/chłopczyk Adrian
Izkha - 02.01.13/dziewczynka

link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=415602
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam! Nie jestem zalogowana na forum grudniówek trójmiejskich ale chętnie poczytam relację z Redłowa. Obecnie jestem w 39 tc i lada chwila tam się znajdę. Pozdrawiam i gratuluje dzidzi:) Emma
hehehe Izkha ja też pamiętam moją pierwszą noc z Wiki :) nawet wcześniej prosiłam dziewczyny z pokoju, żeby w razie czego mnie szturchnęły :) bo bałam się, że jak mała zacznie płakać to się nie obudzę- a tu przyszła noc a sen odszedł w zapomnienie, bo cała noc praktycznie przesiedziałam patrząc w ten nasz mały skarb :)

Fajnie, że masz malutką już przy sobie :)
Gratulacje dla mamuś, ale się dzieciaczki rozkręciły... Pewnie po prezenty choinkowe im się spieszno zrobiło :-P Ja po pierwszej nocy z Ninką, to nasza druga w szpitalu, ale po urodzeniu Malutka troszkę stękała, co jest oznaką małych problemów z adaptacją, więc była na oddziale noworodkowym w inkubatorze, a potem w łóżeczku, ale z takim grzejącym materacykiem (ciepełko lubi po mamusi :-P ). Nocy prawie nie przespałam, choć córcia nawet grzeczna była, ale moja psychika pracuje na pełnych obrotach i ciągle się budziłam sprawdzać co z Ninką, czy wszystko ok i czy oddycha... Przewijanie i przebieranie też koślawo mi szło, bo ruszała się niemiłosiernie, a manekin na szkole rodzenia coś nieruchomy i sztywny był :-D
a więc:

Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 14.11.12/chłopiec - Antoni Jan/szpital Redłowo
KarolaMK - 30.11.12/dziewczynka - Laura/szpital Zaspa
Ewabaranek81 - 30.11.12/dziewczynka - Zuzia/szpital Kliniczna
Natoo - 05.12.12/dziewczynka - Aleksandra/szpital Zaspa
Ewa24 - 11.12.12/chłopiec - Wojtuś/szpital Wejherowo
Teresek - 12.12.12/dziewczynka- Marysia/ szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka/ szpital Redłowo
Czukcza - 14.12.2012 / chłopiec- Jan/ szpital Zaspa
Izkha - 15.12.12/dziewczynka- Nina Stanisława/ szpital Kliniczna

Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś/ szpital Kliniczna

dziewczyny serdeczne gratulacje!!!

Czukcza fajnie się wstrzeliła z datą i godziną narodzin :)

widzę, że ja i Justyna przodujemy teraz na liście :) nie pozostaje nic innego jak wierzyć w punktualność naszego synka :)
chciałam dziś jeszcze na jakieś zakupy sobie podjechać, ale pogoda nie nastraja optymistycznie, więc póki co zabieram się za sprzątanie :)
Witajcie, my już w domu od wczoraj.
Czukcza potwierdzam bez jej zgody ale napewno się nie pogniewa:-) urodziła 14.12.12 o 14:00 Janek miał 4200gr !!

Nie miałam czasu przeczytać postów w czasie kiedy byłam w szpitalu, nie wiem więc co u Was ale nadrobie jak tylko dziecko oporządzę...

Mam dużo do przekazania w kwestii porodu w Redłowie jeśli kogoś interesuje ten szpital.
Poza tym w szpitalu cisza i spokoj,nie zauwazylam oblozenia:)
A ja dzis bylam na ktg na Klinicznej,bo Maly mial przeplywy na granicy jak lezalam na wznak,wiec moj gin chcial mnie i siebie uspokoic i mialam sie dzis zjawic,pierwsze ktg wyszlo tak sobie(maly spal) i musialam pojechac jeszcze raz,na szczescie wszystko juz ok.
Rozwarcie mam juz od zeszlego tyg na dwa palce,dzis nadal takie samo.Przez caly tydz nie mialam skurczy,dopiero dzis cos mnie pobolewa(ale to moze po "doglebnym"zbadaniu mnie przez gin:/ mam taka nadzieje).
Lekarz stwierdzil,ze na pewno przed swietami urodze,a moze nawet dzis:)oby nie,bo nie nastawilam sie jeszcze psychicznie:)
Poza tym ciagle mysle co zrobic z moja corcia jak zaczne rodzic.
Niby chcialabym zeby byl juz koniec ale z drugiej strony wiem jak to boli i wcale mi sie do tego nie spieszy:)

Wszystkim nowym mamusiom gratuluje:):)zdrowka dla dzieciaczkow
teresek- tak podejrzewałam, ze jednak się udalo :))
jako jedyna z naszego wątku wstrzeliłaś się w magiczną datę :))
G R A T U L A C J E i czekamy na relacje :))

czukcza coś cicho- więc może może.....
no i ciekawe jak Madzia_86?
Mamusie z dzieciaczkami:
Teresek - 12.12.12/dziewczynka- Marysia/ szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka

właśnie wróciłyśmy z Marysią do domu, urodzona 12.12. na Klinicznej, jak już dojdziemy do siebie to napiszę więcej :)
Mamusie z dzieciaczkami:
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka

Teresek - 17.12.12/dziewczynka
dziewczyny serdeczne serdeczne gratulacje!!!!!
dużo zdrówka dla Was i maluszków!
ale jak któraś wcześniej pisała- wagi całkiem słuszne :)
Ewa24 no Wojtuś to już w ogóle zdrowy chłop prawie 4,5 kg to słuszna waga :))) super, teraz tylko czekam na zdjęcia waszych maluchów żeby się pozachwycać. oczywiście jak już trochę ochłoniecie ;)

pozdrowienia
Izkha gratulacje :)))) ale niespodzianka!!! a mała Nina Stasia to ma całkiem przyzwoitą wagę jak na maluszka przed terminem :) moja Ulka urodziła się kilka dni po terminie (czyli wciąż o czasie) i ważyła 3200 więc super waga dziewczyny :)

pozdrawiamy ciepło :)
Izkha gratulacje :)
Ja już w domu. Mały jak się urodził ważył 4410 i długi bo aż 62 cm. W poniedziałek jak byłam na izbie przyjęć, lekarka zrobiła usg i wyszło że mały ma mieć wagę ponad 5 kg, zrobił się popłoch od razu położyli mnie na patologię a na drugi dzień cersarka bez czekania na jakiekolwiek skurcze czy coś takiego. po 12 godzinach prysznic i pierwsze wstawanie, bolało jak jasna cholera, kroplówki jakieś słabe. w sumie to dzisiaj rana ciągnie. na położnictwie byliśmy trochę dłużej, bo mały miał różena badania i ciągle coś się nie zgadzało. Ale wczoraj nas wypisali, bo myślałam że będzie naświetlany na żółtaczke ale jednak nie.
Ogólnie uważam, że patologia ok, sam przebieg cesarki naprawdę w super atmosferze, przeżycie niesamowiete, nie do opisania. Co do położnictwa to średnio, zależy jaka zmiana itd. nie wiem skąd pomysł, żeby kłaść dziecko obok matki, która leży znieczulona od pasa w dół. dla mnie to jakaś masakra, mały zapadł mi się w poduszkę, nie mogłam go wyjąc, zaczełam krzyczec zeby ktos sciagnal meza z korytarza. także dopiero jak odzyskałam czucie to wtedy mogłam na spokojnie zajać się małym. A i imię już wybrane Wojtuś :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki Kas_44 :-)
Serdecznie gratuluje:-) :-) :-) Pieknie :-)
no to juz nie spotkamy sie we wtorek na SR. Trzymajcie sie zdrowo i cieplutko!!!!!
Bezsenne noce sa suuuper...
Czekolady i biszkoptów oczywiście nie zdąrzyłam ruszyć na porodówce. Malutlka poleżała mi na brzuszku, ja się cała trzęsłam - podobno ze zmęczenia. Potem ją zabrali do sali obok pomierzyć, poważyć i pobadać. 3520g i 53 cm. Ubrali ją, zawinęli w becik i mi dali, nie od razu, ale w końcu przyssała się :-) Postękiwała non stop i podobno jest to oznaka problemu z adaptacją, więc niestety zabrali ją do inkubatora. Mąż też tam poszedł, a mnie na sali poporodowej umieścili. Badali jej krew i podobno miała odrobinkę za niski cukier, więc podali jakieś witaminki i dali jakieś mleko na podniesienie tego cukru. Leżę juz na położniczym, ale bez malutkiej, czekam na ranek... Aha, imię wybrane: Nina Stanisława - nawet sama poniekąd je sobie wybrała, ale o tym napiszę innym razem.
Hej Dziewczyny! Ja spac nie mogę... Rano obudziłam się z bólami w podbrzuszu. Postanowiliśmy z mężem dziś poleniuchować na całego i tak leżeliśmy sobie pół dnia, on przed laptopem, a ja z tymi nieszczęsnymi bólami przed telewizorem z przerwami na wc :-P I tak o 14:09 odeszły mi wody, zebraliśmy się i pojechaliśmy na Kliniczną, przyjęli, zbadali, papierki powypisywali i zabrali na porodówke. Nie wiem, która była godzina jak na tą porodówkę trafiłam, pewnie koło 15 pi razy drzwi. Nie wiem czy to prawda, bo byłam trochu otumaniona, ale podobno córcia urodziła się o 16:10. Znieczulenia, mimo iż na IP powiedziałam, że dobrze by było jakby się dało zaaplikować - nie zdąrzyli podać, krocze musieli naciąć, ale to akurat nie bolało. Pod koniec było mi jedynie słabo, bo rano zjadłam tylko dwie kanapki i potem chyba dwie mandarynki i wsio. Czekolada i biszko
Madzia_86 - powodzonka, oby szybko i sprawnie poszło!!!! trzymaj się :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry