Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 14.11.12/chłopiec - Antoni Jan/szpital Redłowo
KarolaMK - 30.11.12/dziewczynka - Laura/szpital Zaspa
Ewabaranek81 - 30.11.12/dziewczynka - Zuzia/szpital Kliniczna
Dotik - 04.12.12/chłopiec - Adaś/szpital Redłowo
Natoo - 05.12.12/dziewczynka - Aleksandra/szpital Zaspa
Ewa24 - 11.12.12/chłopiec - Wojtuś/szpital Wejherowo
Teresek - 12.12.12/dziewczynka - Marysia/szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka - Zosia/szpital Redłowo
Czukcza - 14.12.2012 /chłopiec - Jan/ szpital Zaspa
Izkha - 15.12.12/dziewczynka - Nina Stanisława/szpital Kliniczna
Justyna - 15.12.12/chłopiec - Nikodem/ szpital Wejherowo
Zabulka - 18.12.12/chłopiec - Tomek/szpital Wojewódzki
Madzia_86 - 21.12.12/chłopiec - Antos /szpital Zaspa
Kamada - 25.12 2012/chłopiec - Dawidek/szpital Zaspa
Zocha_ma - 27.12.12/chłopiec - Borys/szpital Wojewódzki
Modern_Lady 27.12.12/chłopiec - Maciuś/szpital Kliniczna
Carolajna - 27.12.2012/chłopczyk - Adrian/szpital Swissmed
Anna - 29.12.12/ dziewczynka - Michalinka/szpital Kliniczna

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=434864
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Heja,dlugo mnie tu nie bylo:)

Tomkowi w koncu przebil sie zabek(dolna jedynka),to nasz pierwszy:)

Oczywiscie zostalismy zaszczepieni ta wadliwa szczepionka i tak jakos mi sie cos kojarzy ze mniej wiecej wtedy Tomek dostal jakis plam na buzce i na pewno jakies 2 miesiace nie moglysmy sie ich pozbyc:/ no ale to moze przypadek.

Tomek juz jakis czas siedzi wiec maja teraz z Majka lepszy kontakt,ona go rozsmiesza,bawi sie tez jego zabawkami:/ Zreszta on cokolwiek ona by nie zrobila od razu pelen usmiech i chichra sie jak oszalaly. Majka codziennie rano przychodzi do nas do sypialni,wita sie z Tomkiem,jak sie spalo?wyspales sie?:)Slodko razem wygladaja,co to bedzie jak ona zacznie raczkowac albo chodzic?ooo matko,az sie boje:)
u nas dolne jedynki już są i to nawet wykorzystywane- zaczęła normalnie gryźć i masuje sobie górne dziąsła ząbkami:-) W ogóle taka ciekawostka z niej- jak się nauczy chodzić to już koniec z rodzicami będzie bo świat jest taki ciekawy:-) daje się ostatnio pocałować nawet, rozumie przytulenie i papa. Ah jak dzieci szybko rosną ....
A u nas już dwie dolne jedynki widać:) w odstępie paru dni wyszły, teraz czekamy na następne zęby, oby jak najszybciej wyszły, bo widać, że młodego drażni to ząbkowanie, marudny że hej.
U nas tez ostatnie na zoltaczke albo odrocze albo bd szczepic platna bo u nas zawsze sa sensacje po szczepianiach dzisiaj sobie jeszcze bardziej uswiadomilam...16 maja moj byl szczepiony a po dwoch tygodniach na buzi sie nasililo AZS a alergolog to zwalala na alergie my mimo ze pijemy na Bebilon pepti to nic nie pomaga ... a pozatym on po urodzeniu mial robiona morfologie i wyszla prawidlowa i nawet urodzil 10/10 a ma klopoty z napieciem i po 6 miesiacach wyszlo ze jakies eozynocyty ma podwyższone
My pod koniec tygodnia też wybywamy, do Babci na Mazury :) A po powrocie czeka nas ostatnie jak na najbliższy czas szczepienie i już na szczęście tylko jedno ukłucie :)
witajcie:)
My z Marysią już prawie miesiąc poza Gdańskiem, "wczasujemy" się u Babci, no i babcine zupki Marysia zaczęła jeść oprócz tych słoiczkowych, ale różnie z tym bywa,na początku szło nieźle, ostatnio trochę marudzi. Ale to może być też kwestia górnych ząbków, które już tuz tuż i lada dzień się przebiją.
Pozdrawiamy serdecznie:)
no ja tez sie nie poddaje :)
po troszku po troszku i mam nadzieję, ze mu minie, bo przecież wcześniej tak pięknie jadł
u nas też był kryzys że obiadków nie i koniec, ale codziennie próbowałam i w końcu zjada...ostatnio buraczkową(piękna kupka:P)
Maciek też 2x zaszczepiony tą serią :/

z małym już lepiej, jeszcze troszkę kaszelek został

ale mamy kolejny etap buntu jedzeniowego, bo teraz po kaszce przyszła koej na obiadki :/
deser wsunie cały słoik, a obiadku za nic - wczoraj go troszke oszukiwałam nabierając na łyżeczkę obiadek i potem maczając w deserze :/ no ale na dłuższą metę tak się nie da...ehhhh
my na szczęście inna seria szczepionki, kamień spadł mi z serca:) A teraz szczepimy engerixem, tak mąż zdecydował i widzę że miał rację. Mam nadzieję że zaszczepionym tym świństwem dzieciaczkom nic nie będzie
My tez :( juz napsialam w innym watku..i caly czas mam problemy z zdrowotne z Antkiem ...
podejrzewam że wszystkie nasze dzieci dostały te szczepionki, no cóż pozostaje mieć nadzieję że nic dzieciakom nie będzie...
A propos tematu szczepień wyczytałam właśnie, że euvax b serii ufa 12001 wycofali ze względu na nie homogeniczność, a my zaszczepione w szpitalu po urodzeniu tą szczepionką :-(
Modern_lady Tomek tez zawsze przed szczepieniem nagle chory sie robi i wlasnie przewaznie jest to katar i kaszel,ostatnio tez mial wirusa i lekko czerwone gardlo ale bez goraczki na szczescie.

Zdrowka dla synka:)
To zdrówka życzymy Maciusiowi!
wczoraj byłam u pediatry i niby delikatny wirus tylko złapał Maćka, osłuchowo czyściutki, gardełko tylko trochę zaczerwienione
no ale dziś w nocy strasznie gorączkował :/ i płakał przy tym tak rozpaczliwie... jejku mam nadzieję, że to jednorazowa akcja...
Izkha,
u nas dwa ząbki, ale póki co jakoś specjalnie ich nie szoruję- przecieram pieluszką tertrową i tyle :)
swoją drogą ostatnio się zastanawialam kiedy zacząć myć szczoteczką ząbki maluchowi :)

My dziś mieliśmy iść na szczepienie, ale tradycyjnie jak już wizyta umówiona Maciek dostał kaszel i ma chrypkę i w nocy gorączkował, więc z dzieci zdrowym lądujemy na dziciach chorych :/
moje dzieci jakoś instynktowanie chyba czują, że zbliża się szczepienie, bo zazwyczaj od razu coś tam się z nimi dzieje ( w sensie przeziębienia itp)
Hej Mamusie! U nas 7 miesięcy :)
Mam pytanie do mam dzieciaczków z pierwszymi ząbkami? Czyścicie ząbki? Jak, czym, jak często???
Madzia_86 - współczuję, pewnie nie jest łatwo z karmieniem uczuluniowego malca :(
u nas na szczęście nie mamy z tym problemów, z jedzeniem jako tako też nie, tyle tylko, że Maciek obraził się na kaszkę- nie chce jeść za nic, płacze, zaciska buźkę, wypluwa - co dziwne, bo wcześniej jadł ze smakiem, a ani nie zmieniłam firmy, ani smaku...
no i od jakiegoś tygodnia tak się wspina i od razu hyc na nogi, jak tylko wyczai okazję, nogawkę, łózko tudzież inną rzecz, po której można się wspiąć - nawet raczkowanie nie sprawia mu już radości, ciągle tylko się prostuje i od razu do stania - a przecież on ma dopiero ledwo ponad pół roczku... siłacz mały...
w tym tygodniu chyba na szczepienie pójdziemy, o ile mężowi uda się nas jutro zarejestrować
Moj Antek chyba tez na ryz jest uczulony bo od 4 dni daje mu kleik kukurydziany wczesniej go nie dostawalam i buzia wraca do normy nie jest tak czerwona i szorstka a jak byl na kleiku ryzowym to nie moglam zwalczyc jego polikow niczym ....sama sie dziwie ze ryz moze uczulac ...
do góry