Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 14.11.12/chłopiec - Antoni Jan/szpital Redłowo
KarolaMK - 30.11.12/dziewczynka - Laura/szpital Zaspa
Ewabaranek81 - 30.11.12/dziewczynka - Zuzia/szpital Kliniczna
Dotik - 04.12.12/chłopiec - Adaś/szpital Redłowo
Natoo - 05.12.12/dziewczynka - Aleksandra/szpital Zaspa
Ewa24 - 11.12.12/chłopiec - Wojtuś/szpital Wejherowo
Teresek - 12.12.12/dziewczynka - Marysia/szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka - Zosia/szpital Redłowo
Czukcza - 14.12.2012 /chłopiec - Jan/ szpital Zaspa
Izkha - 15.12.12/dziewczynka - Nina Stanisława/szpital Kliniczna
Justyna - 15.12.12/chłopiec - Nikodem/ szpital Wejherowo
Zabulka - 18.12.12/chłopiec - Tomek/szpital Wojewódzki
Madzia_86 - 21.12.12/chłopiec - Antos /szpital Zaspa
Kamada - 25.12 2012/chłopiec - Dawidek/szpital Zaspa
Zocha_ma - 27.12.12/chłopiec - Borys/szpital Wojewódzki
Modern_Lady 27.12.12/chłopiec - Maciuś/szpital Kliniczna
Carolajna - 27.12.2012/chłopczyk - Adrian/szpital Swissmed
Anna - 29.12.12/ dziewczynka - Michalinka/szpital Kliniczna

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=434864
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki Modern_Lady :) w internecie już wypatrzyłam co nieco, ale chciałam też "na żywo" obejrzeć.
hmmm nie wiem skad mi sie ta dluga wziela? ul. szeroka mialam na mysli oczywiscie :)
nie wiem czy w mama i ja dostniesz ciuszki do chrztu, ale obok jest swiat dziecka i tam tez kiedys widzialam
teresek- ubranka do chrztu napewno dostaniesz w dewocjonaliach na długiej, kiedyś też byly w akpolu.
Nie wiem czego konkretnie szukasz, ale ja chyba bym poleciła jednak internet :)
My też dzisiaj rezygnujemy ze spaceru, będziemy "podziwiać" zimę przez okno :)
a jeszcze jedno pytanie mam do mam gdańskich: gdzie w Gdańsku jest jakiś sklep z ubrankami do chrztu? Czy w ogóle jest?
Dokładnie jutro astronomiczna wiosna:D
Ja też z małym dzisiaj nie wychodzę.
A pogoda dziś faktycznie masakra,za kilka dni niby wiosna tak???:)

Mi dziś w taką pogodę droga do przedszkola i z powrotem zajęła 1h,gdzie normalnie to max30min:)mało mi głowy nie urwało jak wysiadałam z samochodu:/
Dziewczny moj Mały miał jakiś czas temu katar,mimo że ciągle frida była w użyciu coś mu zostało,tak jakby w gardle,strasznie się z tym męczy w nocy,nie włączam ogrzewania żeby lepiej mu się oddychało jak śpi. Nie wiem jak mam mu to "rozrzedzić",zeby wszystko później fridą wyciągnąć. Spróbuje dziś może inhalatora?
acha a jak był mały troszkę podziębiony to dawałam mu też wit C
ja jeszcze daję K+D, bo mały nie ma jeszcze ukończonych 3 m-cy
W zeszłym tygodniu była ważony i waży już 6830g, a ubranka 62/68
co do szczepien to my już 1 komplet mamy za sobą, teraz za 3 tygodnie następne kłucia :/ bidulinki te dzieciczki
a pogoda maskara :/ ja się dzisiaj nawet na spacer nie ruszam z dziećmi :/ co z tą wiosną???
My dopiero pierwsze szczepienie po wyjsciuze szpitala bd mieli 28 marca bo czekalismy na zgode od neurolog i mozemy tylko szczepic tymi acelurowanymi wiec bedzie mial bezplatnie:)
Hej
Cudna pogoda ;/// a my sie wybieramy wozkiem na ta rehabilitacje ciekawe czy dojedziemy dobrze ze wrazie jezdzi tam autobus 4 minut i juz jest na miejscu :)

Ja podaje witamine D :)

Co do ubranek to moj teraz to tylko nosi 68 cm i czasem na 74 a wazy ponad 5 kilo ale dokladnie nie wiem bo byl miesiac temu wazony ;p
kurcze to koja Mania na chudzinę wychodzi wobec Twojej córci Muszyca, bo tylko 5750 ważyła tydzień temu przy szczepieniu a ubranka na 68 na ogół nosi bo 62 w większości maławe. Na dodatek ostatnio z jedzeniem zaczynają się "jazdy", bo wszystko dookoła ją interesuje, a "cycuś" najmniej i najlepiej by było jakby był elastyczny i wędrował wkoło razem z jej głową ;)
Mój dwa tygodnie temu ważył 6,060kg, wchodzi mi tak na styk w ubranka rozmiaru 62, i też już często mu 68 zakładam
ja wit K podawałam może kilka dni- lekarz w szpitalu i pediatra nasza powiedzieli że przy dokarmianiu mm nie należy dawac już więcej wit.K, córeczka ma krzywa główkę i wit D w zwykłej dawce....w mm wit D też jest i to podobno juz starczy. Od tyg jest już na mm, choć rano pociągnęła odrobinę z cycusia ale juz po minucie było jak zawsze, zreszta już prawie pokarmu nie mam. My już miałyśmy szczepienia tydzień temu i to wszystkie naraz 5w1 rota i pneumokoki także 6 tyg spokoju, a Mała waży 7 kg i siatek centylowych na nią nie ma, ciuchy już 68 od dwóch tyg nosi...
A Wasze dzieci ile ważą??
My tylko D juz teraz, za to w podwójnej dawce, bo młody miał miękką główkę:) K+D skończyliśmy podawać jakieś 2 tyg temu.
Paskudna pogoda dzisiaj:(
Teresek ja podaję wciąż K+D i nic poza tym, jak mały miał katarek to dostawał dodatkowo 3 kropelki witaminy C, poza tym nic. jutro mamy szczepienie to zapytam pani dr czy dalej podawać K+D czy już tylko D.
mam pytanie do mam karmiących piersią: czy podajecie swoim dzieciaczkom jakieś witaminy oprócz zalecanej wit. D (wczesniej K+D)?
My właśnie do OWI chodzimy, bo mały też ma asymetrię ułożeniową.
Mieliśmy mieć rehabilitację raz w tygodniu, ale teraz nas też dopiero na 10 kwietnia zapisali. Ale staram się Ćwiczyć z młodym w domu:)
U nas po pepti oki tylko ostatnio dalam na sprobowanie mu saszetke zwyklego bebilonu 1 zeby zobaczyc reakcje i wszystko od nowa wrocilo niestety cciemieniucha plus sucha skora ...co do kupek to on robiu musztardowe ale to tak moze byc a na sucha skóre smaruje Linomagiem A+E pomoga mu na sucha skore...a wizyte u alergologa mamy dopiero na maj ;// bo jest duze ryzyka alergikiem bo jego ojciec mial ;//
Udalo mi sie w Sopocie na 23 marca w tym sanatorium tam jest oddzial remumatologiczny i rehabilitacyjny dla dzieci :) :) mialam miec na maj ale udalo sie szybciej bo tez dzwonila osrodka wczesnej interwencji ale tam na koniec kwietnia :)
do góry