Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 14.11.12/chłopiec - Antoni Jan/szpital Redłowo
KarolaMK - 30.11.12/dziewczynka - Laura/szpital Zaspa
Ewabaranek81 - 30.11.12/dziewczynka - Zuzia/szpital Kliniczna
Dotik - 04.12.12/chłopiec - Adaś/szpital Redłowo
Natoo - 05.12.12/dziewczynka - Aleksandra/szpital Zaspa
Ewa24 - 11.12.12/chłopiec - Wojtuś/szpital Wejherowo
Teresek - 12.12.12/dziewczynka - Marysia/szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka - Zosia/szpital Redłowo
Czukcza - 14.12.2012 /chłopiec - Jan/ szpital Zaspa
Izkha - 15.12.12/dziewczynka - Nina Stanisława/szpital Kliniczna
Justyna - 15.12.12/chłopiec - Nikodem/ szpital Wejherowo
Zabulka - 18.12.12/chłopiec - Tomek/szpital Wojewódzki
Madzia_86 - 21.12.12/chłopiec - Antos /szpital Zaspa
Kamada - 25.12 2012/chłopiec - Dawidek/szpital Zaspa
Zocha_ma - 27.12.12/chłopiec - Borys/szpital Wojewódzki
Modern_Lady 27.12.12/chłopiec - Maciuś/szpital Kliniczna
Carolajna - 27.12.2012/chłopczyk - Adrian/szpital Swissmed
Anna - 29.12.12/ dziewczynka - Michalinka/szpital Kliniczna

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=434864
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny, sliczne Wasze maluszki i jakie już duże :)
no Maciek do malych też nie należy - w zeszłym tygodniu ważył 7400g.
My wróciliśmy dziś z urlopu :) ale fajnie było - troche wypoczelismy- maly nawet popluskal sie w basenie, choc wiekszosc basenowego czasu przysypial na bujaczku

Dziś mielismy kontrole bioderek i wszystko wyszlo super, maly ma rozwiniete bioderka jak 4,5 m-czne dziecko, a jest miesiąc młodszy- więc odetchnęłam :)
No to mój maluszek w porównaniu do Waszych dzieci, bo tylko 6,5 kg:)
miliani i jeszcze o ile starszy :)
oboje moich dzieci do małych nie należą
Izkha Twoja córcia to chyba jedyna na forum dziewczynka(oczywiscie mówie o mamach,które się udzielają):)

My jednak mamy przełożone szczepienie,Mały nie ma na szczęście nic na oskrzelach ale kaszle,ma katar i chyba waży ok 6.5 kg. Pani dr mówi,że jak karmienie piersią i to że taki malutki się urodził to szybko przybiera:)

Miliani mój Mały wazy podobnie ale chyba wygląda "tłuściej":)
Spore Wasze dzieciaczki i bardzo sympatyczne :)

zabulka donoszę że moja Marysia też dziewczynka ;) choć rzeczywiście z moim udzielaniem się na forum słabo dość, sporadycznie podczytuję jak złapię chwilkę. Marysia jak wszystkie maluszki absorbująca dość.
No i też tłuścioszkiem nie jest, teraz około 6 kg waży, jeśli "ufać" wadze łazienkowej;)
Ostatnie jej "osiągnięcia" to obrót z pleców na bok i częściowo na brzuch, tzn dół ciała na brzuch a góra zblokowana przez rączkę no i coraz piękniejsze piski i "kombinacje głosowe"
Pozdrowienia dla wszystkich Mam i dzieciaczków:)
Bo mój to ponoć długi jest jak na swój wiek;) Ja już mu coraz częściej body 74 zakładam, na długość są dobre, tylko na szerokość na nim "wiszą":P

No właśnie, czy wasze dzieci też tak strasznie piszczą? Antoś momentami tak piszczy że nie idzie wytrzymać:/
Śliczne macie dzieci :) Jak mi sie uda wstawic to tez pokaze swojego babla ;)
maciek wlasnie od kilku dni uskutecznia nowe odglosy i az glowa puchnie :/ mam nadzieieje, ze szybko mu przejdzie

malec jeszcze 68 nosi, jak w zeszlym tygodniu mierzyla do pielegniarka to mial 66 cm
image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Antoś c.d
http://img90.imageshack.us/img90/3063/dsc0259n.jpg
ale słodziak :)
ale czaderskie rzęsy:)
Rzeski to ma po tatusiu sam bym mu ukradla i sobie doczepila bo nawet zalotka nie trzeba robic ma takie podkrecone hahahah :P ;P
Rzesy faktycznie godne pozazdroszczenia...

Ninka ma dziś 4 miesiące i zastanawiam się czy z tej okazji nie podarować jej 2-3 łyżeczek marchewki ze słoiczka :-) Od 2 dni do jednego mleczka dodaję jej 2 łyżeczki kleiku ryżowego - boję się dodawać do każdego, żeby przypadkiem nie miała problemu z wypróżnianiem, dziś może dam do dwóch... Szukałam informacji o zagęszczaniu mleczek, ale informacje jakie wyskakiwały to były inne fora, na których wątek najcześciej kończył się wzajemnym obrażaniem się matek, więc zrezygnowałam :-/ Więc stosuję metodę prób i błędów...
hej dziewczyny macie cudne dzieciaki :)))

Izkha a po co chcesz zagęszczać mleko Nince?
Mam wrażenie, że samo mleczko jest dla niej już powoli za mało "treściwe"... Na razie tylko próbuję i sprawdzam reakcję...
A słuchajcie: czy Wasze dzieciaki to są na etapie ręka non stop w buzi czy już zabawki do buzi? Pytam z ciekawości, bo moją Ninę to narazie ręka i ludzie interesują. Zabawkom się przygląd i próbuje do buzi wkładać do buzi, ale kończy się to u niej ogromnymi nerwami...
my z urozmaicaniem menu jeszcze trochę poczekamy, bo na piersi to ponoć od 6 miesiąca wprowadza się inne pokarmy. Hmmm, może wtedy Marysia będzie ciut okrąglejsza ;)
A zabawki u niej lądują już w buzi gdy tylko się da, choć i w oku bywa i na czole (jak nie trafi), chwyt ma niewprawny jeszcze i trochę się czasem złości jak jej nie wychodzi, ale wtedy na pocieszenie na ogół ręka albo i obie próbuje wkładać do ust. No i piski z każdym dniem wychodzą jej coraz głośniejsze i coraz wyższe tony łapie ;)

A poza tym fajnie że już wiosna :)
Maciek też na piersi, ale będę pewnie ciut szybciej wprawadzała inne pokarmy niż to jest zalecane, bo będzie chodził do żłobka, więc dobrze, żeby już menu miał nieco urozmaicone :) zreszta z Wiki tak samo robiłam oczywiście za zgodą pediatry

Co do chwytania i wkładania do buzi zabawek to jak trafi to i owszem :) ale jak to pisała teresek chwyt mocno niewprawny jeszcze i często kończy się to nerwami :)
zresztą mały chyba po tym naszym urlopie trochę rozbity jest- w nocy słabo śpi... :(
Modern lady a gdzie byliście na urlopie? Bo mi też marzy się urlop a nie mam plana gdzie by tu pojechać?
do góry