Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 14.11.12/chłopiec - Antoni Jan/szpital Redłowo
KarolaMK - 30.11.12/dziewczynka - Laura/szpital Zaspa
Ewabaranek81 - 30.11.12/dziewczynka - Zuzia/szpital Kliniczna
Dotik - 04.12.12/chłopiec - Adaś/szpital Redłowo
Natoo - 05.12.12/dziewczynka - Aleksandra/szpital Zaspa
Ewa24 - 11.12.12/chłopiec - Wojtuś/szpital Wejherowo
Teresek - 12.12.12/dziewczynka - Marysia/szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka - Zosia/szpital Redłowo
Czukcza - 14.12.2012 /chłopiec - Jan/ szpital Zaspa
Izkha - 15.12.12/dziewczynka - Nina Stanisława/szpital Kliniczna
Justyna - 15.12.12/chłopiec - Nikodem/ szpital Wejherowo
Zabulka - 18.12.12/chłopiec - Tomek/szpital Wojewódzki
Madzia_86 - 21.12.12/chłopiec - Antos /szpital Zaspa
Kamada - 25.12 2012/chłopiec - Dawidek/szpital Zaspa
Zocha_ma - 27.12.12/chłopiec - Borys/szpital Wojewódzki
Modern_Lady 27.12.12/chłopiec - Maciuś/szpital Kliniczna
Carolajna - 27.12.2012/chłopczyk - Adrian/szpital Swissmed
Anna - 29.12.12/ dziewczynka - Michalinka/szpital Kliniczna

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=434864
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oby nie plakal ...A co kleika to mam Nestle ryzowy i kukurydziany ale narazie daje mu ryzowy pije go z butli ze smoczka trojprzeplywowego ale musialam troche powiekszyc w nim dziurke bo ledwo lecialo a proporcje mu robie tyle ile trzeba na 200 ml mleka + 3-4 łyzki stolowe tego kleiku ..
Modern Lady - będę optymistką jak Ty ;P
Dziewczyny czytałyscie to :)
http://www.wprost.pl/ar/397790/Matki-I-kwartalu-wygraly-Kolej-na-matki-IV-kwartalu/
byłoby bosko :) ale nie wierze w cuda...niestety...
a trzeba bylo nogi zaciskać, heheh 5 dni i bym mogla spokojnie z maluszkiem rok w domu być...
Nawet jest grupa utworzona na fb wiec cos powoli zaczynala dzialac w tej sprawie :)
byłoby suuuuuper :)))
do grupy na FB już dołączyłam, a co?! Jak będą walczyć to ja pomagam!! hehe :)
https://www.facebook.com/groups/491050014294401/
grupa na fb
hopa hop
ja już dołaczyłąm :)
Hejka, ja oczywiscie tez dolaczylam,chetnie zostane na takim dluzszym macierzyńskim:)

A u nas choroba nadal,Majka już zdrowieje ale Mały ma jeszcze katar,przez to cały czas odkładamy szczepienie,ostatnio jak mieliśmy iść to miał mega katar i kaszel no i teraz znowu:/

Za to Mały przekręca się namiętnie na plecy, przez sekundę na niego nie patrzę a ten już leży na brzuchu,za to zapomniał jak przekręca się w drugą stronę i za chwilę stęka i trzeba go przewracać:)

A my mieliśmy jechać na majówkę tzn dziś na Hel ale patrzyliśmy na pogodę i ma być wietrznie i chłodno niestety a że nasze dzieci lekko chore to jednak zostajemy w domu,a tak chcieliśmy jechać:/
hehe zabulka u nas z przekrecaniem jestdokładnie to samo :)
ja małego kładę na plecki, a on hyc i na brzuszku leży
polezy, polezy i zaczyna kombinowac i albo fartem sie przewroci albo zaczyna stekac...
przewracanie z plecow n brzuch zdecydowanie lepiej mu idzie..
odkad nauczyl sie przewracac malo lezy calkiem na plecach, albo na brzuchu albo na boku- ostatnio nawet zasypia na boku

za to mamy mały problem z Maćka nocnym spaniem :(
odkąd wróciliśmy z wczasów mały znowu budzi się w nocy po ładnych kilka razy co godzinę, co dwie i tylko jedzenie powoduje, ze dalej usypia. W sumie to dziwne, bo w dziń juz sobie ładnie wydłuża przerwy między mleczkiem - teraz w dzień je mniej więcej co 3h, a w nocy masakra, próbowałam przekupić go smoczkiem, ale nie działa, próbowałam dac mu mm, ale też nie wydłużyło to przespanego czasu... :(
Też dołączyłam się do grupy na fb :) Nina póki co się nie przekręca :/ Ciągle natomiast rękę pcha do buzi i jak tak dalej pójdzie to ją zje :P Ręka lepsza od smoczka i zabawek...
kto jeszcze dołączy do grupy na FB?
Tomek tez właśnie upodobał sobie spanie na boku,tak śmiesznie zarzuca sobie rękę na polika i od razu (w nocy zasypia).

U nas za to pojawił się problem z nocnym zasypianiem,do tej pory można było odłożycć go i albo zasypiał od razu albo nawet po 30 min ale sam a teraz nie,od razu w ryk jak go położę i tak na zmianę raz go biorę raz odkładam. Dziś trochę z nim jeszcze zagadałam,pouśmiechałam sie i zasnąl bez płaczu,może woli jak od czasu do czasu ktoś do niego zagląda,sama nie wiem:/

Modern lady ja nie pomoge,bo Tomek raz obudzi sie tylko 2 razy a czasami zdarzy mu sie na szczęście rzadko nawet co godzinę:/

My jutro śmigamy na Kaszuby na cały dzień a w czwartek na Półwysep,miłej majówki:)
Hej
jak tam wam minela majówka bo my nigdzie nie wyjedzalismy ...a maly robi postepy od dwoch dni łapie sie za stopki wiec ostatnio mamy kolejny skok rozwojowy

Dziewczyny jakiej firmy podajecie witamine D ...Bo u nas sie problem pojawil w czwarttek kupilam mu innej firmy wieczorem dostal i rano w piatek kupa zielona z bialymi grudkami na drugi dzien w sobote nie dostal i kupa normalna a w niedziele rano znowu dostal i co karminie jakiegos kleksa robil najpierw byl z grudkami pozniej zrobil ze sluze a dzisiaj nie dostal byla normalna musztardowa i zero kleksów ...a i dodam ze zadnych kleikow i papek niedostaje od srody bo maly dostawal wysypek po dyni z ziemniaczaki i czekam w piatek na alergologa zobaczymy a jest od srody tylko na mm .
My zaczęliśmy od dzisiaj wprowadzanie innego jedzonka:)
Mały przewraca się już bez problemów na plecki i z plecków na brzuszek, pełza, sięga po zabawki leżąc na brzuszku i wkłada stópki do buzi (to jest przesłodkie):)))
Witaminę D mamy devikap:)
A dzisiaj wsadziłam go w chustę i byłam z nim w sklepie, mało co oczy mu z orbit nie wyszły, taki był zaciekawiony:) Wiadomo, z wózka nie miał takich widoków:))
my dajemy d-vitum

mały też łądnie się przewraca, uwielbia leżeć na brzuszku, pewnie dlatego, że więcej widzi :)
z nowym jedzonkiem jeszcze czekamy, bo w sumie Macius prawie najmłodszy w wątku

jutro jadę do pracy, pokazać się w końcu z dzieciaczkami

a majówką?? hmmm nigdzie nie wyjezdzaliśmy, bo mąż miał iść do pracy, ostatecznie jednak nie był
a tak to byliśmy u znajomych i w te ładniejsze dni duuuuużo na dworzu, tzn spacerki, taras, plac zabaw z Wiki itp :)

w końcu się pogoda zrobiła :) oby została z nami jak najdłużej...
witajcie:)
My majówkę też w domu spędziliśmy (mąż w pracy), ale korzystamy z pogody pięknej i duuuużo czasu na spacerkach nam schodzi.

Co do witaminy to D-Vitum teraz a wcześniej jakąś inną (już nie pamiętam dokładnej nazwy), ale na szczęście nic się nie działo.
Za to od trzech dni podaję małej jabłuszko, pierwsza łyżeczka wywołała lekki grymas, ale potem już całkiem sprawnie jej poszło, chyba zasmakowało.
A dziś podałam jej trochę kaszki, żeby powoli gluten wprowadzać i też zjadła ze smakiem, czekam, czy jakieś "sensacje" to wywoła choć po cichu liczę, że będzie ok :)
Pozdrawiamy serdecznie
dziewczyny popierajcie te oczywiście które chcą, żadnej nie namawiam,jak się uda to tylko będziemy mogły się cieszyć

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9642 popierajcie,udostepniajcie innym na FB i koniecznie pamietajcie o autoryzacji linka,ktorego dostaniecie na maila!
o to u nas już dużo słoiczków poszło...marchewka z ziemniakami, marchewka, jakieś dyniowe i szpinakowe, różne owoce z kleikiem na wieczór...nic po niczym się nie dzieje:-) a wsuwa łyżeczką jak dwuletnie dziecko:-)

ma to swoje negatywne konsekwencje- jest ciężka i nie ma ochoty się przekręcać, podciągać, wstawać....nie wiem jak ją zachęcić- a Wy coś robicie żeby dzieciaki zachęcić do ruchu??
do góry