Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W sobotę byłam u lekarza skonsultować te bóle raz jeszcze. Tym razem przepisał mi luteinę i stwierdził, że d*phaston najwyraźniej jest dla mnie za słaby... Z maluchem na szczęście wszystko w porządku =) Ma 3 cm i serducho mu bije jak szalone =)
Z tymi bólami głowy też mi lekarz kazał iść do neurologa i na rezonans jak nie przejdą. To głównie dlatego, że jeszcze przed ciążą miałam tam jakieś problemy z prolaktyną i przysadką. Mam nadzieję, że przejdą, bo o ile rezonans sam w sobie nie szkodzi dzidzi, to miałam to badanie już 2 razy i jest dla mnie bardzo nieprzyjemne i stresujące, chciałabym tego stresu sobie i maleństwu oszczędzić.

Zazdroszczę Wam, że czujecie już ruchy maleństwa. Ja jeszcze pewnie długo na nie poczekam, a chciałabym już czuć, że tam siedzi. Jak na razie to wydaje mi się to kompletną abstrakcją. Dobrze, że chociaż na usg można go zobaczyć =)

Miłej niedzieli wszystkim! =)
Kurcze ja od piątku mam wrażenie,że czułam ruchy,ale stwierdziłam,że to nie możliwe w sobotę piłam cole i maluch znowu dał znać więc jednak możliwe,że już czuje ruchy super;) w pierwszej ciąży czułam w 18 tygodniu.

Miłego dnia;)))
ja dziś jestem pierwszy raz w ciążowej spódnicy ;] nooo, wygodniej niż w spodniach do tej pory :D Muszę już wygrzebać pudło w ciążowymi portkami..
Ja ruchy czuję już od jakiegoś półtora tygodnia, czyli od przełomu 14/15 tyg :D ale też na razie tak w środku tylko czuję, kilka razy przy pępku :) na zewnątrz ani nie widać, ani nie czuć :)
Dziewczyny, która się zlituje i nowy wątek założy? :) Ten już mi się wolno ładuje :)
Ja dopiero po usg 3d jak zobaczyłam malucha "na żywo", to doszło do mnie tak naprawdę, że jestem w ciąży. I pierwszy raz tamtej nocy śniłam się sobie w ciąży, wcześniej w snach nie byłam :)
Ponawiam pytanie, co z badaniami - toksoplazmoza, cytomegalia - coś jeszcze robiłyście?
mówisz - masz: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=441224&c=1&k=160
No dla mnie też to jeszcze abstrakcja :) Ciążą i maluch w środku :) Ja niestety jeszcze ruchów maleństwa nie czuję, albo o tym nie wiem :( bo ja ciągle w biegu, a żeby te delikatne musnięcia poczuć to chyba trzeba jakoś się wyciszyć :)

Co do badań, to ja robiłam toksoplazmozę, cytomegalię, różyczkę, HIV, WR, żołtaczka, no i standrady, mocz, glukoza, progesteron na początku, morfologia, no i chyba tyle :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry