Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o jaaaa dopiero teraz czytam, że pobierają krew za godzinę znów, i jeszcze raz za kolejną godzinę.... myślałam, że tylko 2 razy :/

ciekawe jak ja potem skmką do pracy dojadę i tam wytrzymam 8h :]
Mi pobierali raz i za dwie godziny drugi raz. Mi było słabo z głodu aż mi się w głowię kręciło więc na prawdę trzeba uważać!
Ehhh :/ ja też wybieram się na glukozę w poniedziałek i już mam stresa przed tym świństwem :( Ale pocieszam się tym, że może to mi obrzydzi apetyt na słodycze :D
a zapomniałam napisać, że można ze sobą zabrac cytrynę :) ja napewno skorzystam, będzie łatwiej przełknąć :)
Dla mnie ta glukoza nie była jakimś koszmarem, nastawiłam się na nie wiem co, ale jakoś mnie to tak nie dotknęło.

Aknah - ile ten sernik trzeba studzić? Bo wyjęłam gorący z piekarnika :) Miałam trochę większą blachę, więc zrobiłam z kilograma masy serowej, może wystarczy na dłużej ;)

Pachnie w całym domu...
Ja musze iść na glukozę gdzieś za dwa tygodnie, Pani w Brusie też mówiła by wziąć połówkę cytryny, że wtedy lepiej wchodzi, no i ja też mam 75 g, nie wiem czy będą dwa czy trzy razy pobierać krew, teraz podobno zmieniły się standardy i wszystkim zlecając od razu 75g, a nie jak kiedyś najpier 50 g :(
Panno - teraz ty z tym sernikiem :( buu :( a mąż zabronił mi piec ciasta jak nie ma gości, bo potem on wszystko zjada, ale w piątek robię roladę z bitą śmietaną i malinami :) mniam :)
Dziewczyny - wygońmy tą zimę już stąd, może wspólnymi siłami się uda, rok temu chodziłam w krótkim rękawku :(
Panna - z tymi placami to mi chodziło tak coś z doświadczenia własnego może wiesz.. Dużo z takich miejsc ma w regulaminie, że są dla dzieci od lat 3, lub że 3latki można zostawić pod opieką 'salowych' ;] a jak idę z dwulatkiem, to..? wiesz.. czy atrakcje tam nie są dla takiego malucha zbyt zaawansowane? i czy jak się sam sobą zajmuje i mam go tylko na oku, to mam gdzie siąść i np. kawę wypić, czy to tylko sala zabaw i nie przewidziano miejsca dla rodzica? :)

moja endo się wczoraj zdziwiła, jak jej powiedziałam, że będzie chłopak, bo stawiała na dziewczynkę :D

te spotkania, to muszę oblookać, ale mnie się nie chce..
ale fakt - chusteczki sprawdzają się do tej pory rewelacyjnie na tych spotkaniach, już całkiem sporą chustkową ekipę tworzymy, zajmujemy coraz więcej krzeseł :D

to szkolenie z laktacji w Gdańsku - dla mieszkańców Gdańska.

a u mnie w domu zaczęła się wiosna - byłam w lesie na spacerze z psem, jakiś tydzień temu, i znalazłam wyrzucone gałęzie (tu w naszej okolicy ludzie niestety do lasu wynoszą ogródkowe odpadki..), które mi wyglądały na owocowe, więc urwałam kilka mniejszych badyli i przyniosłam do domu. Włożyłam do wazonu i.. Kwitną!!! jakaś czereśnia czy coś :)

Panno - i jak ciasto...?!? zjedzone, pożarte czy jeszcze czeka? :D

-mTusia- ale dwa lata temu też leżał śnieg :P pamiętam, bo to były ostatnie dni ciąży :D

..mnie jakoś ta glukoza nie przeraża. To tylko kubeczek ochydztwa :) w życiu trzeba czasem gorsze rzeczy robić, niż picie glukozy na czczo :D ..jak by mi kazali płukać minutę jamę ustną płynem listerine, to by chyba było już gorsze. pewnie bym się poryczała :D raz sobie tego do buzi nalałam, po umyciu zębów, myślałam, że wypali mi język i do końca życia będę musiała jeść papki i nie będę czuć smaków :D
także głowa do góry, to TYLKO glukoza, po co ten stres :)
byłam - przeżyłam :) fakt, smaczne nie było ale da się przeżyć, po prostu masakrycznie słodka woda. Zaraz po wbiłam zęby w cytrynkę aleee ullllga polecam :) mdłości mam po tym cały dzień, ale da się przeżyć. Kłuli mnie 2 razy + 1 raz w palec na początku. Dacie radę :)) cieszę się, że już z głowy uff
Pillotko polecam Wam naszego elefuna:)
http://www.elefun.pl/sala-zabaw-witawa
Nawet nie masz tu daleko i jest sporo miejsca dla rodziców do kawkowania:P Miśka już od jakiegoś czasu biega tam sama i tylko raz miała "wypadek" na zjeżdżalni, jechała głową w dół do piłek i brodą gdzieś zahaczyła, a tak to raczej nic groźnego się tam nie dzieje...

http://www.elefun.pl/sala-zabaw-witawa/oferta-witawa/akademia-malucha-baby-fun18 dokładnie to my na tą akademię chodzimy to w ogóle pełen relaks i jak coś to na malucha młodszego niż dwa lata raczej nic nie powiedzą
http://www.elefun.pl/sala-zabaw-witawa/oferta-witawa/akademia-malucha-baby-fun18

dokładnie to my na tą akademię chodzimy to w ogóle pełen relaks dla rodziców i jak coś to na malucha młodszego niż dwa lata raczej nic nie powiedzą

coś mi tam się źle link wkleił:P
ale wam wątek zaśmiecam:P
Pillotka - co do płynu listerine, mam to samo, polecam w wersji zero, bez alkoholu ;) jest łagodny i mi pasuje, nie wypala mi języka :)
Z tym edufanem to nei chcę straszyć, ale znajomej córka w wieku naszych dzieci weszła gdzieś tam na samą górę i się darła, że nie może zejść. I moja znajoma musiała po nią wchodzić tymi rurarmi :)
W Edufun jednak lepiej niż w Gemini, gdzie naparza beznadziejna muza cały czas i ciągle jakieś urodzinki..

Sernik zrobiony, zjedzona tylko część. Nie wiem, czy lekko dołu nie przypaliłam, ale ogólnie wyszedł naprawdę ok :)
Dziewczyny zazdroszczę Wam tej energii! Ja mialam iść do gina dzisiaj i w końcu dowiedzieć się być może o płeć, ale niestety choróbsko nadal nie odpuszcza:/ Spędzilam u internisty 25 minut bo pani doktor nie mogła się zdecydować czy dać antybiotyk czy nie. W końcu mi nie dała. A ja taka chora chyba jeszcze nie byłam , a przynajmniej nie pamiętam:/
Już nawet chciałabym na ta glukozę iść! :):):)
Kolejna wizyta u gina dopiero 3 kwietnia... strasznie dlugo...

ps. A ja uwielbiam ten ostry listerine jak szczypie, aż z takim słodkim posmakiem:)
Ja byłam dziś u gina, ale nic się nie dowiedziałam. Tzn. zrobił mi tylko szybkie usg na bicie serca i kazał się umówić za dwa tygodnie na porządne usg. Za to położna mnie zważyła i na razie mam + 3 kg, więc jestem bardzo zadowolona. No, ale jak zjem całą blachę sernika, to waga może się trochę zmienić ;)
Ja byłam wczoraj na wizycie, mam już 6kg na plusie i dostałam masę leków i koniecznie muszę dużo leżeć! nie wiem jak to pogodzić z Misią? myślałam, że się zabiorę na awf w piątek a tu d...

A w elefunie jak poprosisz jakąś panią, żeby poszła zdjąć dziecko itp to z miłą chęcią to zrobi:)
Chyba na prawdę przeniosę się do waszego wątku:P tylko, że teraz grozi mi wcześniejszy poród więc nijak się to ma do tematu:(
panno - u mnie chwilę stał zanim sie do niego dobralismy ;-)) mam nadzieję, że Ci będzie smakował :-)

Jotenka - witaj u nas ;-))

A ja jutro ide na Aktywne 9 miesięcy do Body&Mind na Świętokrzyską - ciekawe jak będzie. Wczoraj jogę musiałyśmy odpuścić bo nas zasniezyło!

Tymczasem jutro wiosna.. ale chyba się gdzieś schowała :(
Jotenka weź nie strasz! Co się dzieje? Szyjka się skraca? Co się stało dokładnie, że masz leżeć? Naprawdę trudno pogodzić leżenie i odpoczywanie z opieką nad trzylatką, zwłaszcza taką aktywną jak Misia ;)
mam już wyniki glukozy :/ po 2 h powinno być poniżej 140 a mam 154.... czy wiecie może czy to bardzo źle....? :(
Panna pogadamy jutro:) jeszcze nie jest tragicznie:)
Kamyczek, poczekaj na opinie lekarza. Nie wiem, czy kaze powtorzyc badanie, cxy Cie skieruje na konsultacje w sprawie diety cukrzycowej..
do góry