Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
..niech mi ktoś wytłumaczy, o co chodzi z tą myszą, bo serio nie kumam.. :O
reszta całkiem zabawna, przeczytałam Mężowi i stwierdził: to takie żarty, no nie? ;]

-mTusia- -no to super, że w szystko okej :)
z tą szyjką macicy, to gin sprawdza na standardowym badaniu ginekologicznym czy przez usg? Nie przypominam sobie, żeby którykolwiek mówił cokolwiek na temat mojej szyjki..

ja z terminem zaraz za Wami, -mTusia- i kararinah, a na glukozę mnie nie posłano ;] teraz wizytę mam na koniec miesiąca.

wstyd się przyznać, ale jak się dziś położyłam, to spałam.. 3h!!!! :O normalnie nie wierzę. myślałam, że zdrzemam się z godzinkę a tu bach! budzę się i jest po 18tej :] czyli jednak coś było na rzeczy. Mam nadzieję, że zasnę bez problemu :D

dobranoc :)
Cześć dziewczyny,

Melduję się po kontrolnym USG, szyjka przestała się skracać. Zalecenie: leki ciąg dalszy i leżenie :-(. W sumie lepiej w domu niż w szpitali.

Pozdrawiam wszystkie brzuszki
Mi mój lekarz bada normalnie w trakcie badania ginekologicznego, ze tak powiem obmacuje ;) a raz jak mu coś wydawało sie podejrzane to zrobił dopochwowe i wtedy szynkę pomierzyl :)
Z tym moim tyci to tak cieżko stwierdzić bo przed ciąża wazylam 53,5 kg potem schudlam do 50 kg a teraz waze 54,2 ale w ciagu ostatniego miesiąca przytylam 2,2 kg, lekarz powiedział mi ze 10kg w ciazy do przytycia to dla mnie minimum, mam koniecznie dojść do 60 a najlepiej 63,5 kg czyli liczymy od wagi sprzed ciazy :)w sumie mam jeszcze 4 miesiące :) ale mała jest wagowow juz nie 3 a 5 dni do przodu wiec jest ok :) miłego dnia :) ps ja mam dzisiaj 4d w invicie jeszcze :)
A glukoze podobno powinno sie zrobic do 28 tygodnia :)
Bezglutek - gratuluje i trzymam kciuki, lez i odpoczywaj by wszystko było ok :)
Ja sie juz nie moge doczekać jutrzejszego USG, stęskniłam się za synkiem, a na dodatek wczoraj tak szybko zasnęłam, że nie wiem czy kopał, a dziś cisza i oczywiście już się stresuję, bo jakoś mnie dziś brzuch pobolewa.
Na dodatek w pracy mam nie za wesoło ostatnio i sie stresuję dużo... ehh chyba czas na zwolnienie nadchodzi.
hej,
u mnie wychodzi że dziewczynka, ratunku ja nic nie wiem o dziewczynkach ;) i oczywiście mieliśmy imię tylko dla chłopca...
no nic ważne że zdrowe dziecię, 415 gram waży na razie
Dziewczyny macie kogoś sprawdzonego od tortów? Mój synek ma urodziny w Wielkanoc i muszę zamówić mu torta ze "spangebobem" to taka żółta gąbka z bajki;) może któraś zamawiała,albo wie czy ktoś na forum się ogłaszał?
ja tylko fotke znalazłam http://www.garnek.pl/kasiac2/17393772/tort-ze-spangebobem

a tu oferta do zamówienia torcika :)
Godziny otwarcia:
Codziennie: 9:00 - 17:00

Mamy zaszczyt zaproponować Państwu znakomite wyroby cukierni Hotelu Haffner, znanej nie tylko w Sopocie, ale i w całej Polsce. Proponowane ciasta zostały skrupulatnie dobrane przez szefa naszej cukierni - wielokrotnego laureata konkursów cukierniczych.

http://www.hotelhaffner.pl/gastronomia/kawiarnia ( cennik ciast i tortów )

Prosimy składać zamówienia z dwudniowym wyprzedzeniem.

Zamówienia można składać pod numerem telefonu: 58 550 98 25,
bądź e-mailem: catering@hotelhaffner.pl
no i my po USG tak się ułożylo że niestety nie było widać co ma między nóżkami , lekarz tylko na końcu powiedział że wydaje mu się że to dziewczynka będzie , ale zobaczymy za miesiac ,
Hania będzie miała siostrzyczke prawdopodobnie :)
-mTusia- -dzięki. Tak właśnie myślałam, ale wolałam się upewnić. To na najbliższej wizycie zapytam co z moją szyjką :D

no ja zaczynam 24. tydzień, to może jeszcze zdążę z tą glukozą :D bo najbliższa wizyta w w 26. tygodniu :)

Bezglutek - no nie zazdroszczę tego leżenia.. z drugiej strony odpoczywaj, dziewczyno, bo później nie będzie kiedy :D

agusia-gdansk -nie pomogę w temacie tortów, bo sama robię dla domowników. W kwietniu będę dwa robiła, bo moi panowie są obaj kwietniowi :)

no, czyżby dwie dziewczynki doszły? :) super :)
i jeszcze pytanie do Panny:
czy Ty masz jakieś doświadczenia z ortopedami dziecięcymi? albo słyszałaś od innych mam? bo na forum to tylko wszyscy piszą o Drewku i do tego połowa zadowolona, a połowa nie.. :/ z kolankami Małego muszę iść na konsultację i nie wiem czym się kierować..
Agusia-gdańsk - ja znam jedną Dziewczynę na trójmieście, która robi dowolne torty na zamówienie - napisz do MamaMarty ;)

Gratuluję kolejnych USG

Ja dziś odwiedziłam lekarza...bo niestety mam zawalone zatoki...i nie umiem sobie z tym poradzić...ehhh...bajkowo...bo dostałam antybiotyk...ale co zrobić jak już m-c się męczę...
agusia-gdansk - moja koleżanka robi torty na zamówienie - właśnie takie kolorowe z różnymi gadżetami i w różnych kształtach :) Jakby coś mogę dać Ci namiary na prv.
aknahh-poproszę o namiary na koleżankę od tortów.
Na Trójmieście znalazłam panią która robi i ma nawet w galerii wymarzonego torta Ksawcia,ale na ten termin ma za dużo zamowień:( http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/pyszne-ciasta-na-komunie-chrzciny-i-inne-imprezy-rodzinne-ogl5081167.html

pillotka-u mnie Ksawcio 31 marzec a mąż 16 kwietnia,więc też nie daleko dwa Barany w domu w każdym razie:D
hej dziewczyny;)

my aktualnie jesteśmy cały tydzień w poznaniu, korzystamy z okazji że mamy trochę więcej czasu (a raczej mąż) i chodzimy za mebelkami i wózkiem...

aktualnie na pierwszym miejscu jest navington cadet ponieważ potrzebujemy wózek który jest lekki, łatwo się składa i łatwo prowadzi... może któraś ma jakieś doświadczenia z tym wózkiem? lub poleci coś innego?

a jeżeli chodzi o mebelki to ciężko, oj cieżko, czasami się zastanawiam o czym ci producenci myślą produkując meble dla dzieci... ehhh. Albo sa takie maleńkie jak dla domku dla lalek albo zupełnie nie funkcjonalne np. komoda z przewijakiem sięga mi prawie pod cycki, i niby jak mam małego przewinąć... ;/
Cześć dziewczynki!!!
Ale mam czytania. musze wrócić do poczatku 3 części bo się już pogubiałam.
U mnie i dzidzi wszystko ok.
Byłam dzisiaj u lekarza na usg.
23 tydzień dalej dziewczynka. wybraliśmy imię HANIA.
waży 470g, zdrowiutka i bardzo się kręci.
Jestem po 8 urodzinach mojego syna. dwa dni imprez dla rodziny i kolegów ze szkoły. Mam takiego powera że moglabym góry przenosić.
Jezeli moge polecic torty zamawiałam w SABINCE truskawkę na śmietanie. wszyscy się zajadali bo na prawde byly przepyszne. w pierszy dzień zamówiłam prostokąt z namalowanym żelem spongbobem, a drugi dzien był prostokąt i tort jako boisko do piłki z piłkarzami. syn był zachwycony.
Ja mam mutsy transportera, a Koleżanka kupuje teraz Mutsy Eva - i normalnie Jej zazdroszczę - lepsza wersja mojego - super się składa, przekładane siedzisko spacerówki, lekki...no po prostu bajka... razem z Nią oglądałam i poczytywałam opinie...jakbym miała kasę to bym kupiła go...

A z tańszych to bym wybrała x-landera - bo mają fajne dodatki w cenie zestawu, i plusem x-landerów jest ściągalność całości pokryw materiałowych - łatwo się pierze :)
Na innych wózkach się nie znam...
Będę poszukiwała spacerówki marzeń...ale to na przyszłą wiosnę dopiero :)
dzięki asski sprawdzę ten wózek mutsy :) natomiast x-lander podobał mi się bardzo ale niestety jest dla nas za ciężki... navington cadet to waga około 11/12 kg. Mieszkamy na drugim piętrze i niestety będę musiała wnosić go codziennie :(
asski teraz czytam o tym wózku i super chyba jeszcze lżejszy niz navington:)) a orientujesz sie w którym sklepie w trójmieście można go zobaczyć na żywo?
w mama i ja w Gdyni chyba są...najlepiej zadzwonić...bobowózki jeszcze sprawdź :)
do góry