Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mentorka fajny ten leżaczek, podrzucę pomysł dziadkom :)
mi koleżanka poleciła tego sprzedającego na allegro jeśli chodzi o pościele itd.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=7423110
jeśli chodzi o różne drobne rzeczy typu wanienka, termometr do wanienki, nożyczki, gruszka itd. to chcę podjechać do Apkolu, sklep może nie jest tak reprezentacyjny jak mama i ja, ale już sprawdziłam że mają niższe ceny i asortyment też spory, nawet w niedziele jest czynne. Słyszałam też że jak robisz większe zakupy, możesz zapytać o rabacik :)
ostatnio na szkole rodzenia Pani wlasnie mowila o takim lezaczku i oprocz tego ze oczywiscie dziecko sie cieszy i moze jest mniej marudne to pozycja w jakiej lezy jest bardzo niekorzystna dla kregoslupa dziecka a co wazniejsze nie bedzie umialo spac w lozeckzu bez bujania, takze my chyba z tego zrezygnujemy...
Właśnie spojrzałam na linka od ~kararinah - fajne te pościele no i od razu można większe zakupy zrobić - tylko pytanie - pościele mają tam różne rozmiary, a łóżeczka w zasadzie w 90% są 120x60 cm - jak dużą pościel do takiego łóżeczka kupić?
przy okazji dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi - rożek chyba faktycznie odpuszczę.
Co do bujaczka - właśnie słyszałam opinie, że położne raczej nie polecają, natomiast w zasadzie dużo znajomych je ma i mówią, że są super, bo dziecko w nich jest spokojne (nic nie wspominali, że mają potem problem by spało w łóżeczku). U nas polecają Fisher Price http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-m7930-3w1-i3162168666.html
a przy okazji może kogoś zainteresuje - http://www.bobocentrum.pl/
jest to sklep w Gdyni jakiś nowy - w którym można kupić rózne artykuły dla dzieci używane - od ubranek po wózki, łóżeczka itp. Jakby któraś była tam - czekam na relacje bo nie wiem czy jechac :)
bo z tymi leżaczkami to jest tak żeby nie używać zaraz na początku, tylko później jak dziecko ma kilka miesięcy i jest zainteresowane tym co się w około dzieje i najlepiej chciałoby być noszone, bo wszystko widzi i o to też chyba chodziło położnej.
nie kararinah, położnej chodizło o to że dziecko nie lezy na prosto tylko w takim luku.. podobnie jak dziecko male ni epowinno lezec dluzej niz 2 godz w foteliku samochodowym.. ale wiadomo ze sa rozne szkoly :)
Ja byłam w bobocentrum to mogę zdać relację:) Czy warto tamm jechać to zależności co byś chciała kupić, ogólnie Pani ma tam prawie wszystko ale wyboru dużego nie ma tzn. są maty edukacyjne ze 3, wspomniane tu leżaczki (ja bardzo polecam;) też ze 3, kilka zabawek, ok 10 wózków, kilka fotelików samochodowych za to malutkich ubranek sporo, a ceny są różne bo podobno ustalają je osoby, które wstawiają swoje rzeczy do komisu. Wg. mnie niektóre ceny ok a niektóre trochę wygórowane jak na używane artykuły, ale są tam też nowe rzeczy, a i jest wybór ubranek do chrztu. Jak byś miała pytania to pisz, byłam tam już dwa razy bo się zastanawiałam nad kupnem używanego wózka i ta Pani sobie zapisała co mnie interesuje i jak dostała wózek, który mieścił się w moich kryteriach to do mnie dzwoniła i jechałam go obejrzeć, ale mi się nie spodobał i w końcu kupiłam nowy:)
jeżeli chodzi o leżaczek to wiadomo że nie będę tam sadzała dziecka na pół dnia :) to jest przydatne w momencie kiedy dziecko jest marudne, nie może zasnąć, chcemy je uspokoić lub gdy mama chce coś zrobić w domu lub mieć chwilę oddechu :) mi koleżanka powiedziała że taki leżaczek to największe wybawienie :)
no to i ja na zwolnieniu dostałam 2 tygodnie

i cukru po glukozie mam za dużo jutro idę do diabetologa bo dostałam skierowanie
Asienkaj witaj w klubie :/ a jaki miałaś wynik po glukozie? ja już od miesiąca jestem na diecie :(:(
wspolczuje Wam tej cukrzycy..

dziewczynu a sluchacie muzyki mozzarta ?:-)
Ananao ja czasem puszczam, nagrałam sobie trochę mozarta, bacha i ogólnie klasyki :) no i mój mąż bardzo chce żebym puszczała enya bo bardzo lubi więc też czasem słuchamy :) ogólnie nie wierzę w ten cały "efekt mozarta" natomiast słyszałam wiele opinii, że dziecko pamięta to czego się słuchało w ciąży i potrafi na to reagować czy się uspokoić podczas płaczu :) no ale zobaczymy :)
no wlasnie ja chyba tez zaczne choc srednio lubie taka muzyke :-P najwyzej wlacze sluchawki i przyloze do brzucha :-P
powiem Ci, że niektóre płyty jak przesłuchałam to były tragiczne ale można też znaleźć fajniejsze :))) na chomiku jest tego sporo:)
Ja czuję jak maluch w brzuch reaguje na krzyki i piski starszej córci, mam nadzieję, że coś w tym zapamiętywaniu jest i jak się urodzi to te wrzaski nie będą dla małej nowością:P

Ja leżaczek często używałam jak byłam z małą sama w domu i szłam się kąpać:) nie wiem jakie bym miała inne rozwiązanie w tej sytuacji:P
Właśnie zamówiłam darmowe próbki dla maluszka z musteli (przez fejsa) i z J&J (przez ich stronę) :)

może wiecie czy i jak można zamówić takie próbki z innych firm ? :) chętnie bym sobie na początku popróbowała inne kosmetyki i zobaczyła co się spodoba :)
A ja po glukozie i jest tak, jak pamiętam - pełen luz. Dziewczyny, naprawdę. Albo ja w ogóle smaku nie mam (co zawsze podejrzewałam ;) albo już sama nie wiem co. Na pełnym luzie wypiłam drinka, panie miały cytrynkę, więc nawet swojej nie musiałam mieć.

Ale tak mi się dziś w przychodni ciśnienie podniosło, że myślałam, że nie wytrzymam. Przed wejściem widziałam dziewczynę palącą, która stała mi na drodze do apteki, nie chciałam przechodzić obok niej, bo strasznie dym mnie irytuje, więc do apteki (w przychodni) weszłam innym wejściem. Patrzę, też weszła do apteki, kupić pojemnik na mocz i dopiero zobaczyłam, że jest w zaawansowanej ciąży. Tak od niej jechało fajkami, że myślałam, że coś niemiłego jej powiem. Naprawdę, pomyślałam sobie, jaki inny start w życie mają dzieci w zależności od tego, co my im damy.. Miała taką samą teczkę ciąży jak ja, tylko tak wymiętoloną, że strach. Szkoda tego dziecka mi się zrobiło..

Zakupy:
Co do leżaczków - zależy od dziecka, mój np. słabo chciał korzystać, ale na szczęście kupiłam używany, więc tak bardzo mi nie było szkoda. Rożek - ani razu nie użyłam (w szpitalu dawali szpitalne, w domu nie używałam). Termometr do wanienki - zbędny wydatek, mierzenie temperatury wody najlepiej łokciem lub wnętrzem nadgarstka (i szybko i za darmo). Specjalny ręcznik do kąpieli - nie używaliśmy. Młody był wycierany normalnym ręcznikiem. Kosmetyki - jak najmniej, chyba, że skóra jest przesuszona. Płyn do prania - dzidziuś sprawdził się super, jest tani i dobry. wanienka - dostaliśmy od znajomych taką wyprofilowaną, że dziecko bezpiecznie leży. Przy drugim spróbujemy wiaderka do kąpieli, a w razie czego mamy tę profilowaną wanienkę. Gąbki do kąpania- takie misie, na które się kładzie dziecko - zbędny wydatek. Lepsza tetra, bo można ją wyprać i wygotować, a w gąbce największy syf się zbiera.
U nas leżaczek też się sprawdził. Jak Jotenka byłam sama w domu i gdyby nie leżaczek nie wiem jak bym obiad ugotowała czy wykąpała się :-)

Dzisiaj zrobiłam pierwsze zakupy kosmetyczne w Rossmannie: patyczki, waciki, wkładki laktacyjne, płyn do mycia dla malca oliwkę. I parę specjałów dla mnie przy okazji :-) Mają tam fajny krem na sutki ale akurat nie było. Zapisałam się też do programu ich programu, dostałam kartę i 3% zniżki na początek na wszystko dla dzieciaczka. Jak się robi regularne zakupy to wysokość rabatu wzrasta.

Mój młody strasznie się wierci :-) Brzuch to taka kulka z przodu, mój mąż mówi, że z tyłu nie widać że w ciąży jestem :-). Już zaczyna mi przeszkadzać.

Pozdrawiam Was wszystkie
Mentorko podesłałabyś linka do próbek musteli? :) nie mogę odnaleźć na fejsie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry