Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja się jakoś do muzyki klasycznej zmusić nie mogę, ale zaczęłam słuchać moich ulubionych Fasolek, Radiowych Nutek i Pana Kleksa i Bajek - Grajek, których słuchałam jak byłam dzieckiem :) Mała się uspokaja :)
Ja leżaczek jakiś pewnie będę chciała kupić, ale jakoś póxniej, przynajmniej taki mam plan, na początek myślę, że mała i tak powinna leżeć na płaskim i równym a potem się zobaczy w praniu ;)
Bezglutek - mnie czasami jak się ubiorę, tak że mniej widać, zwłaszcza z rana to mąż pyta gdzie Małą schowałam, albo czemu zostawiłam ją samą w domu, ale mi tez czasami już ciężko z brzuchem, nawet jeśli jeszcze z tyłu nie widać :)
z tymi leżaczkami to rzeczywiście - niezdrowa pozycja dla malucha. Ja się trochę też obawiam, że posiadanie takiego leżaczka potencjalnie zwiększa ryzyko zbyt długiego pozostawiania maluszka w tej złej pozycji. A jak się go nie ma, no to cóż, nie ma na co przymykać oka, nie kusi i trzeba sobie radzić inaczej ;)
Jestem także przeciwniczką jakichkolwiek wkładek do wanienek, na których dziecko niby ma stabilnie i bezpiecznie "samo" leżeć. Wydaje mi się, że one mogą uśpić czujność rodzica i katastrofa gotowa. A jak się trzyma cały czas maluszka na własnych rękach w kąpieli, no to jakoś nijak nie da się zrobić krzywdy, tak uważam.. że lepiej się dziecko wyczuwa, łatwiej przewidzieć.. :)
jestem staromodna? z poprzedniej epoki? że nie chcę korzystać z niektórych dobrodziejstw cywilizacji..? :) jakoś takie sztuczności do mnie nie przemawiają :D choć bez pampersów było by ciężko :)

Jotenka - jaki w końcu wózek kupiłaś?!?

mentorka - "kiedy dziecko jest marudne, nie może zasnąć, chcemy je uspokoić " - nie łudź się, najlepsze są ramiona mamusi czy tatusia, bycie tak blisko, by maleństwo czuło zapach i bicie serca :P

co do termometru do wanienki, to tak jak Panna uważam za zbędny. Poza tym mój Synuś to akurat wolał chłodniejszą wodę. I bardzo szybko można się nauczyć, jaka temperatura jest odpowiednia sprawdzając łokciem czy nadgarstkiem. My mieliśmy termometr, no ale nie korzystaliśmy. Kilka razy na początku, a później kilka razy z ciekawości, czy umiemy ustawić tą temperaturę bez termometra :D

gąbki do kąpania są be. Dzieci lubią dotyk naszych rąk, a rodzice uwielbiają dotykać ciałka swoich dzieci, nie wyobrażam sobie mycia gąbką - rezygnować z tylu przyjemności?

Ja to chyba mam jakiegoś sińca w brzuchu - Junior jakoś mi go w dzień tak dusił, miział, naciskał, że bolało w tym jednym miejscu jak diabli.. A starszy pod wieczór w tym miejscu mi się oparł łapką i też zabolało. Normalnie jakby był siniak, ale nic nie widać.

-mTusia- polecam BabyRadio przez net :) wracają wspomnienia z dzieciństwa :) ale repertuar jest szeroki, są nawet instrumentalne wersje metallica - unforgiven :D ta stacja dziecięca najbardziej nam do gustu przypadła.

Panno - Twój Synek grzecznie mnie dziś poinformował, że "idziemy do łazienki umyć zęby" :D
proszę :) https://www.facebook.com/MustelaPolska/app_343854615730022
pilotka ja mam dokładnie to samo - skopaną prawą stronę brzucha:) mam wrażenie, że Julek uderza czymś ciągle w to samo miejsce i jest tam siniak :D ostatnio się tam dotknąć nie mogłam ;/
u nas bujaczek leżaczek się sprawdził i młoda do dziś go używa

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=3187020261&ars_source=ars&ars_socket_id=5&ars_rule_id=93

wiadomo trzeba używać z głową jak wszystkiego

mata też się sprawdziła więc polecam http://allegro.pl/mata-edukacyjna-fisher-price-rainforest-jak-nowa-i3164794437.html
Bezglutek a jak sie zapisać do tego programu w Rossmannie? :)
kamyczek1234 cukier normalnie mam w normie bo 89 a po glukozie mialam 159, dzisiaj idę do diabetologa bo dostałam skierowanie , zobaczymy co mi powie ale pewnie nic oprócz diety :)
i czy dostałas bez problemu tą karte nie majac jeszcze dziecka? :)
ta kartę można normalnie w rossmanie pobrać i na stronie internetowej zalogować , jak nie ma się dziecka tez można ja mieć , warto bo jednak zawsze trochę rabatu jest , ja ja mam i już mam 5 % zawsze to coś :)
o no to super!
musze sobie taka karte zdobyc :D
Dziewczyny ja ponowię pytanie bo gdzieś umknęło a dla mnie to ważne - pościele mają tam różne rozmiary, a łóżeczka w zasadzie w 90% są 120x60 cm - jak dużą pościel do takiego łóżeczka kupić?

Jeśli chodzi o Mustella - wczoraj dostałyśmy próbki na szkole rodzenia kremu przeciw rozstępom i tego na sutki.
Asienkaj z tego co się dowiadywałam,to żeby korzystać z tej karty trzeba przy rejestracji podać dane dziecka od 0 do 3 lat.Nawet na ich stronie jest napisane kto może zostać uczestnikiem programu:Pełnoprawny, pełnoletni opiekun dziecka w wieku od 0 do 36 miesięcy. Uczestnik musi zamieszkiwać na terytorium RP.

Nawet do nich pisałam,że to trochę niesprawiedliwe,bo kobiety w ciąży też mają prawo kupić wyprawkę dla maluszka ze zniżką,to mi odpisali że ta karta jest dla rodziców posiadających dzieci od 0 do 36 miesięcy. Ja zakupy robiłam na kartę siostry,a ze swoją poczekam na narodziny małej.
To widocznie mialam inne informacje. Moze zle. Przepraszam .
Nie masz za co przepraszać ;) Może są osoby którym udało się jakoś obejść ten 4 punkt przy rejestracji karty.Sama w poniedziałek robiąc zakupy w Rossmannie widziałam dwie kobiety po 50,które kupowały jakieś kaszki dla dzieci i podawały kasjerce karty.Także jakiś sposób musiały mieć na zarejestrowanie się.
Hej, zarejestrowałam się na stronie http://www.ROSSnet.pl ale nigdzie nie mogę znaleźć tego programu o którym mówicie ...

Mój mąż zapowiedział, ze od weekendu bierzemy się za szukanie wózka dla małej :)

A teraz idę się trochę z psiakiem przejść i przy okazji zahaczę szewca a potem trzeba się za prasowanie wziąć, bo sterta się coraz większa tworzy ;) Jeszcze się odezwę :]
Aknah - pościel taka, jak łóżeczko małe zobacz w ikei na dziale dziecięcym ile to jest, bo ja nie pamiętam. Na początek nie mieliśmy kołdry ani poduszki (niewskazana, chyba, że bardzo płaska, ale i to po roku), młody spał pod ażurowym kocykiem, bo przecież lato i upał. Poza tym lepiej dzieciaka w pajacu położyć spać, bo nie będzie spało w bezruchu całą noc - co to to nie :)

Pillotka- a jak Jacuś na dniach adaptacyjnych? Twoja mama jakoś to zniosła? ;)
Asienkaj to prawie tak jak ja, ja na czczo 83 a po glukozie 154, ale najlepiej jeśli dostaniesz glukometr - mi to dużo daje. Bardzo mało rzeczy podnosi mi cukier jak się okazuje więc staram się jeść w miarę normalnie i po wszystkim po godzince mierzyć cukier (powinno być do 120). Ważne żebyś nie była mega głodna. Mi ostatnio jak byłam głodna na maxa i zjadłam obiad skoczył do prawie 200 :(

A my dziś po USG 4D super wrażenia :):) wszystko dobrze, mała waży kilogram nie jest duża, ale w normie. Ja troszkę za mało ważę, ale boje się objadać przy tej mojej glukozie więc sama nie wiem jak jeść. Ogólnie wszystko super, mam z 10 filmików i widziałam buzię mojej córeczki - jest śliczna :):)
Kamyczek a gdzie byłaś i ile płaciłaś jesli można wiedziec?
ja chodzę do Dr Tomczyk-Małyjasiak w Gdyni na Dąbrowie. Normalnie wg cennika 4D z wizytą filmem na płycie to 190 zł, a ja płaciłam 160 zł pewnie dlatego, że u niej prowadzę to jakiś rabat :P ale nawet cennikowo nie ma strasznie drogo, a wrażenia rewelacyjne, wizyta trwała ponad 30 minut.
a długo sie czeka? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry