Widok

MAMUSIE WRZEŚNIOWE I PAŹDZIERNIKOWE 2014 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wrześniowe:
05.09.2014 mamaStasia, jeśli synek Wojtuś lub Kacper, córcia Ola
05.09.2014 ajza
05.09.2014 evi78
05.09.2014 mamakaroli
06.09.2014 cytrynka
09.09.2014 ann - chłopiec
13.09.2014 AgaKr , jeśli synek - Aleksander, jeśli córeczka - Helenka
14.09.2014 Pestka
15.09.2014 Magra
16.09.2014 Emilia
17.09.2014 Anka
26.09.2014 Wrzesien jeśli synek Łukasz lub Kacper, jesli córeczka Hania
26.09.2014 GosiaX
26.09.2014 manka
27.09.2014 aniuleczka25
29.09.2014 kaska2308
29.09.2014 Ani6

Październikowe:
03.10.2014 MissMarple
03.10.2014 Ig
04.10.2014 Megi85
09.10.2014 karo_lina
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hm., a kiedyś przy wyborze internisty nie wpisywałyście położnej? ja wpisywałam i to chyba dalej obowiązuje :P najlepiej podejść do swojej przychodni i spytać ;) a powiedzcie, będziecie korzystały z usług położnej po 21 tc? Niby przysługują, ale ciekawe jak to w praktyce wygląda :P
Ha ha nie moge ze smiechu z tych facetow:)
Luna moj tez twierdzi ,ze kapanie malucha to prościzna:)))
Aga podobno facet faceta pozna,wiec moze i ma racje,ze to synek:))) W sumie to moj jak zobaczyl usg to tez byl pewny,ze chlopak:)

Wlasnie co do poloznej to tez sie glowie nad tym.
dziewczyny orientujecie się jak to jest z wyborem położnej ? trzeba jakąś deklarację wypełniać ?
Luna ja też się z niego uśmiałam, ale nic do niego nie docierało, nawet to co mówił lekarz, on wie że to chłop i koniec kropka :P
Aga_kr - uśmiałam się z Twojego męża - faceci to jednak są bezbłędni :D

Mój mąż ostatnio przykładowo stwierdził "Ale co to za filozofia wykąpać dziecko?! Wkładasz, kąpiesz, wyjmujesz"

Później spotkaliśmy mojego kumpla z 4,5 miesięcznym synem, a mój mąż "Jakiś niedrobiony ten dzieciak chyba nie?"
ja "Nie... no normalny 4,5 miesięczny chłopiec"
on "hmmmm ... bo ja to myślałem, że takiej wielkości dzieci się rodzą"

:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My już po wizycie :)
okazuje się, że na te dolegliwości z brakiem czucia w dłoniach i drętwieniu nic poradzić nie można .. Lekarz zdziwiona, twierdzi że w wysokiej ciąży pojawiają się , u mnie dość szybko.
Zawroty głowy - nawet nie skomentowała, pewnie standard, jest to dość uciążliwe, ale da sie żyć.
Dostałam opierdziel, bo moje tabletki na ciśnienie 3 dni temu mi sie skończyły .. wiedziałam że wizyta i czekałam na nią, no ale czekać nie miałam tylko wcześniej prosić o recepte .. troche gapa jestem fakt.
Mam zrobić dodatkowo badanie "metabolit witaminy D3" najlepiej na klinicznej, koszt ponoć ok. 70 zł . Słyszałyście o takim badaniu ?
Dziś po wizycie znów zawitałam do apteki i ponad 200 zł nie moje :) i tak co miesiąc.
Pewnie was ciekawi jaka płeć ? hmm.. mnie też :P ale dzidzia tak sie ułożyła, że nie było widać :) mój M oczywiście jak wyszliśmy z gabinetu mówi tak do mnie "kochanie, lekarka przez sekundkę nie patrzała a ja wtedy widziałam ptaka i jajka ! na bank chłopak ! ma nawet męską budowę ciała" cokolwiek to znaczy męska budowa ciała u takiego maleństwa :P
GosiaX, dokładnie, najlepiej zadzwoń! albo podejdź do swojego gin. Ja miałam podobną sytuację, tzn. inne dolegliwość, a wizyta w pt i co tu robić i podeszłam dzisiaj. lekarz mi w przelocie zrobił usg, dosłownie 30 sekund, ale sprawdził, że u malucha ok, łożysko z tyłu, z szyjką nic się nie dzieje, więc mam leżeć spokojnie, zwiększyć d*phaston i brać no-spę i poczekać do piątku. Jestem przy najmniej dużo spokojniejsza, bo tak tylko o tym myślałam. A spokój najważniejszy!
Co do samego bobaska to ja mam cały czas wrażenie, że jest nisko i w sumie rzeczywiście jest. Zresztą, podobno jak dzidziuś śpi to schodzi w 'najniższe' miejsce. Może stąd masz te uczucie? Na pewno wszystko ok, ale warto sprawdzić :) pozdrawiam!
Aga_Kr, super że wszystko ok! :)
Gosia ja bym koniecznie zadzwoniła do lekarza a jak nie to na IP jechała. Takie rzeczy trzeba sprawdzać.

A co do sesji to ja zamuliłam przy pierwszej córce i teraz sobie myślę,że zrobimy wspólną, maleństwo ze starszą siostrą.

Manka to faktycznie psikusa maleństwo Ci zrobiło ;) Ale właśnie dobrze,że zdrowe.To jest najważniejsze ;)
Manka no to Ci zrobił maluszek psikusa:)
Ale wazne ,ze wszystko ok.

Gosia moze zadzwon do swojego lekarza. Ja zawsze dzwonie i nawet jak miejsc nie ma juz to przyjmuje mnie bez gadania.
Ja bym nie czekala do czwartku tym bardziej ze sama czujesz ze cos nie tak,mimo tego ze nie ma plamien i nie masz bóli.
Gosia, faktycznie spróbuj zadzwonić do swojego lekarza a jak nie masz możliwości to jedź do najbliższego szpitala, powinni zbadać Cię bez żadnego gadania. lepiej dmuchać na zimne w takich przypadkach.
Ledwo za Wami nadążam :)
Moje dziewczyny nie brały smoczka, przy Zosi nawet o tym nie pomyslałam i nie kupiłam zadnego, przy Zuzce dostałam jeden w paczce ze szkoły rodzenia drugi chyba w szpitalu ale mimo, że Zuzka potrzebę ssania miała ogromną do tego straszny nerwus była to nie dała się przekonac do smoczka. Zresztą ona straszny problem miała ze smoczkiem od butelki, po prostu nie tolerowała niczego innego jak pierś i to przez ponad rok.
Gosia a moze zadzwoń do swojego lekarza, moze przez telefon cos ci doradzi
Ja tez uwazam Gosia ze powinnaś skonsultować to z lekarzem.
Ja po wizycie, maluch zdrowy ale niestety nie poznalam plci, mial skrzyżowane nozki ze nie bylo szansy aby cos tam dojrzeć :( kurcze a myślałam ze dziś sie uda, no ale najważniejsze ze zdrowe.
05.05 ide na polowkowe moze tam sie cos uda ; )
Miłego dnia
Nie chce iść do lekarza którego nie znam, wiec.. będę leżeć jak najwiecej i poczekam do czwartku. Nie mam skurczy, nie plamie, więc jest w miare dobrze.. tak myślę.

Smoczek dobra rzecz. Ja swojej córce dałam, ale zgodnie z sugestią położnej dopiero po 4 tyg życia (chodziło coś o odruch ssania).
Córka sama odrzuciła smoczek po roku :)

Ale są dzieci która za nic w świecie nie będą chciały wziąć smoka do buzi :) tak było w przypadku syna mojej znajomej.
pewnie, że warto się zabezpieczyc na różne okoliczności, żeby potem w nocy nie jeździc po sklepach :D

ja w pierwszej ciąży kompletnie nie pomyślałam o podgrzewaczu i potem było szybkie jeżdżenie do Akpolu :) laktator miałam, ale żeby podgrzac później odciągniete mleko - nie pomyślałam :D no cóż, ciążowe zakręcenie ;)
Hej wszystkim:)))
Gosia nie czekaj na czwartek tylko idz do lekarza.
Karo-lina wiadomo juz ,ze dzieci sa rozne:) Ja jednak zaopatrze sie w smoki na wszelki wypadek bo nigdy nie wiadomo jak bedzie z moim maluchem. Moja siostra dawala smoki swoim maluchom,ale szybko je sami odrzucili.
Wole sie przygotowac na wszystko:) duzo miejsca nie zajmie ,a jak cos to bedzie:)
ale naskrobałyście :)

Wrzesień - mój synek nie miał potrzeby ssania - nigdy nie ssał kciuka ani kocyka. uważam, że smoczek bardziej służy rodzicom niż dziecku ;) zanim pierwszy raz urodziłam, nasłuchałam się historii, że dziecko, które zasypia ze smoczkiem, wybudza się w nocy jak mu tylko wypadnie i są problemy z odstawieniem. moja siostra, po wielu walkach, pozbyła się smoka dopiero przed 3. urodzinami syna. to mnie skutecznie zniechęciło :)
położna w szkole rodzenia też nam mówiła, że dzieci bezsmoczkowe same uczą się uspokajac i coś w tym jest - nasz synek zasypiał bez naszej pomocy już przed skończeniem 3. miesiąca życia. i dzisiaj też jest tak, że bardzo szybko się uspokaja na różne sposoby i nawet jak się przebudzi w nocy, to dalej sam zasypia. każdy wybiera, co mu pasuje :) my woleliśmy się trochę pomęczyc na początku z płaczem, ale to naprawdę szybko zaprocentowało.

chodzika nie używaliśmy. mały miał 10 meisięcy i 3 tygodnie, jak zaczął chodzic, wcześniej 3 miesiące raczkował. nigdy nawet się nie zainteresował pchaczem :)

sesja noworodkowa super sprawa! robiłam pierwszemu synkowi i teraz na pewno też zrobię. oczywiście sesję ciążową też zaliczyłam w pierwszej ciąży :)

Aga - czekamy na wieści po wizycie!

miłego wtorku - mimo, że dosyc chłodno ;)
GosiaX do lekarza marsz! Jeśli jest tak jak to odczuwasz to koniecznie musisz skonsultować to z lekarzem. Nie czekaj!
Cześć Dziewczyny,

Czytam Was caly czas, bardzo dużo fajnych tematów poruszacie.. ale ja dzsiaj mam niespokojne myśli..
Od 3-4 dni mam uczucie napierania na szyjkę, czuję jakby dzidzia była bardzo nisko i w dół napierała. W pierwszej ciąży też tak mialam ale w 8-9 miesiącu a nie w 16 tyg. Kurcze, ma tak któraś z Was?
Wizytę u lekarza mam w czwartek, a głowa pełna myśli..
A ja spać nie mogę , a tak bardzo bym chciała ;) wypije herbatkę i spróbuję może usnę .

Aga zawroty są okropne ja miałam przy pierwszej ciąży przez jakis czas i myslałam,że zwariuję.I pisz po wizycie co i jak;)
do góry