Widok

MAT-BUD RUMIA - ... Przystań Rumia ...

Rumia Temat dostępny też na forum:
Witam. Co myślicie o tej inwestycji? Orientuje się ktoś jaka jest cena metra kwadratowego?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
czytaliśmy umowę, widział ją również prawnik.
już jesteśmy po podpisaniu aktu notarialnego.

co do opinii wypowiadających się na forum - p. Justyna nigdy nie była dla nas nieuprzejma, chętnie odpowiadała na nasze pytania, p. Magda również.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ponad miesiąc czekać na odpowiedz ............spodziewałem się szybszej reakcji -temat już jest nie aktualny.
Pozdrawiam Natalie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przyszli mieszkańcy nie jesteście zaniepokojeni postępem prac na budowie ? mamy czerwiec a wylana jest tylko ława.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dowiedziałem się że zabrakło pieniędzy na budowę i zaciągneli kredyt także może lada dzień wznowią prace
Mat Bud buduje za naszą kasę z tego co wiem sprzedanych jest 7 mieszkań ja płace transzę 35000 x 7 daje 245000 za tą sumę można więcej wybudować jak obecna ława chyba że się mylę Pozdrawiam
7 mieszkań sprzedanych? Na stronie widnieje jeszcze 14. To ile w całym budynku (1 i 2) znajduję się mieszkań?
w 1 budynku jest 12 mieszkań w 2 budynku jest 10 mieszkań wystarczy zerknąć na rzut każdego piętra i policzyć, mieszkania sprzedane usuwane są z oferty czyli sprzedali nie 7 a 8 mieszkań
dzięki MR.
... faktycznie, coś wolno idzie ta budowa
Czy wiecie kiedy w ofercie będą następne budynki?
Teoretycznie masz racje.Ale fakt że niewiele się tam dzieje budzi niepokój.Ale zauważyłem,że coś się jednak ruszyło.Może dotrzymają terminu.
A co sądzicie o tej lokalizacji? nie znam tej części Rumi i chciałbym się trochę popytać o same miejsce inwestycji. Niedaleko jest Mega invest i tam to się mieszkanie nie za bardzo sprzedają.
Z tego co wiem, to umowy z energą i gazownią mają już dawno podpisane więc opóźnień z tego tytułu nie powinno być. W leśnych tarasach umowy takie były zbyt późno podpisane.
Dowiedziałem się że tamte bloki były budowane dla wojska ale się rozmyślilii dopiero teraz organizują oficjalną sprzedaż.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mega ma się rozrosnąć z białą rzeką jeszcze bardziej tylko nie wiem w jaką stronę.
Czy w pobliżu przystani Rumia są szkoły podstawowe i przedszkola? Może jest ktoś na forum kto mieszka w pobliżu i może by się podzielił oceną z miejsca zamieszkania.
Zastanawiałem się nad kupnem mieszkania na osiedlu Przystań Rumia jednak zrezygnowałem jak zobaczyłem postęp robót. Byłem dzisiaj zobaczyć jak to wszystko wygląda i powiem szczerze, że odbiory do końca 2013 to chyba jakiś żart.
Odbiory mają być na wiosnę 2014. Praktycznie to ta budowa rozpoczęła się ok 2mc temu. Parter częściowo już stoi
u nich duzo rzeczy jest zartem....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, planuje zakup mieszkania na tym osiedlu czy ktoś może udzielić informacji jak wygląda sprawa z płatnością za mieszkania. Generalnie chodzi o to czy trzeba przelać całą kwotę czy można w ratach wiadomo mieszkań jeszcze nie ma i nie chciałbym kupować przysłowiowego "kota w worku". Druga sprawa do osób, które już kupily na tym osiedlu mieszkanie to zapytanie jak wyglądają umowy deweloperskie na co trzeba zwracac uwagę, czy są jakieś ukryte haczyki, nie chciałbym sie rozczarować. Z góry dziękuje za pomoc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli chodzi o kasę to płacimy w ratach , ilość rat można uzgodnić z deweloperem .Jeśli chodzi o umowę mię zaniepokoił punkt w którym mowa że deweloper może umieścić reklamę świetlną na budynku wspólnoty chodziło mi o rozliczenia za energie i estetykę samego osiedla,jeśli chodzi o rozliczenia będzie pod licznik .Całego punktu nie da się usunąć z umowy deweloper zostawił sobie furkę na ewentualną reklamę.Pozostała treść w moim odczuciu nie budzi zastrzeżeń.

POZDRAWIAM.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok dzięki za info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry