Widok

MORSKIE przedszkole Gdańsk - wątpliwości co do etyki rekrutacji

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, w ostatnim czasie wielokrotnie miałam kontakt z MORSKIM Przedszkolem w Gdańsku (ul. Rogalińska) i sposób przeprowadzenia rekrutacji do przedszkola, kontaktu z dyrekcją, sekretariatem w mojej opinii pozostawia wiele do życzenia. Co więcej sama rekrutacja jest delikatnie mówiąc zastanawiająca, miejsca zablokowane poprzez przyjęcia dzieci już w marcu dzięki czemu uniknęły weryfikacji elektronicznej, której musiały "poddać" się wszystkie pozostałe dzieci aplikujące do tej placówki. "Znikające" miejsca, tj. kandydat zakwalifikowany nie podpisuje umowy, a miejsce nie pojawia się w rekrutacji uzupełniającej oraz wiele innych "niejasności". Gdy zaczęłam bliżej przyglądać się sprawie okazało się, że rok temu wyglądało to podobnie. Dyrekcja drwiła sobie z zwykłych rodziców i za publiczne pieniądze i obsadzała kogo chciała i gdzie chciała. Wtedy nie udało się zebrać większej grupy, która postanowiła by zaprzestać tego procederu. Może w tym roku się uda - zjednoczmy się, piszmy czego doświadczyliśmy ... Pozdrawiam i dziękuję za uwagę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

współczuję Ci bardzo jako rodzicowi, który liczy na sprawiedliwość w takim temacie jak przyszłość własnego dziecka...Może sprawę zgłosić do UM w Gdańsku, lub innej placówki, której podlega to przedszkole.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rozmawiałam już telefonicznie w tym tygodniu. Zasugerowali zgłoszenie grupowe aby uniknąć zarzutu ze strony Morskiego Przedszkola, że sfrustrowanym rodzic ich oczernia. Temat znają już od roku, jednak oficjalnego zażalenia jeszcze nikt nie zgłosił. Ludzie dzwonią, żalą się a potem odpuszczają :( A Dyrekcja Morskiego Przedszkola czuje się bezkarna i coraz śmielsza w swoich poczynaniach. Dziękuję za słowa wsparcia :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamo- podobnie sprawa wyglądała w zeszłym roku. Jeśli poszukasz to na tym forum jest mój post z zeszłego roku pt." Morskie Przedszkole- wątpliwości związane z rekrutacją". Widzę, że w tym roku podobnie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga Mamo, znalazłam i nawet skomentowałam pod Twoim postem. Bardzo chciałabym się z Tobą skontaktować !!! To, że Pani Dyrektor zrobiła sobie z upublicznionego przedszkola "prywatny folwark" to jedno, ale że rozdaje miejsca w sposób otwarty, czując się zupełnie bezkarną, traktując ludzi spoza jej "znajomych" jak insekty, które trzeba wyplewić to przesada !!! Powtórzę BARDZO chciałabym się z Toba skontaktować. Napisz proszę czy jesteś zainteresowana i pomyślmy jak się możemy skontaktować. Rozważ to proszę, uważam, że ktoś musi to zakończyć i ja jestem gotowa to zrobić !!! Pozdrawiam, Mama :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (21 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

do góry